zaterdag, april 20, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Dennis Bos blijft toonbeeld van positivisme bij Kickers'69

Dennis Bos blijft toonbeeld van positivisme bij Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het is Kickers’69 niet gelukt om voor een tweede keer te stunten tegen koploper Zevenhoven. Eerder pakten de Leimuidenaren de overwinning tegen de voornaamste titelkandidaat, maar dit keer moest de hekkensluiter passen: 4-1.

Had Dennis Bos, trainer van Kickers’69,  revanchegevoelens gezien bij de lijstaanvoerder gezien? ,,Eigenlijk niet nee. Ik had veel vuur van hen verwacht, maar dat bleef uit. Dat zelfde vuur heb ik ook niet per se bij mijn team gezien, maar we zijn zeker niet van het veld geblazen. Wel kwamen we snel op achterstand na een goede steekbal op hun zo belangrijke spits, maar binnen enkele minuten hadden we ook zomaar de 1-1 kunnen aanbrengen. Jammer dat dit niet lukte, want dan krijg je misschien een andere wedstrijd. Door persoonlijke fouten liep de score verder op naar 3-0, maar vanuit een hoekschop van Thijs van der Hoorn werkte Bryan van Vliet de 3-1 binnen. Na de rust scoorde zij nog een vierde doelpunt.”

Toch was Bos niet onder de indruk van de tegenstander. ,,Ze hebben voorin en op het middenveld echt wel kwaliteit, maar andere ploegen vind ik completer. Met alle respect hoor, begrijp mij goed, maar ik vond ze twee keer niet top tegen ons. Uiteraard heb ik hun andere duels niet gezien en ik houd mij ook niet bezig met wie zij eventueel misten. Van de nederlaag liggen we verder niet wakker. We weten waar we staan en handhaving lijkt niet meer reëel. Tuurlijk, we blijven er voor knokken. We zijn echter al meer met de toekomst bezig. Dit jonge team moet stappen maken ik wil spelers laten groeien. Dat is meer van belang zodat deze groep volgend seizoen weer meer zal gaan winnen. Succesbeleving zie ik dan echt wel terugkeren.  Ik bemerk gewoonweg veel progressie en dat doet mij deugd. Ook het feit dat ik niet enkel tegen die gasten aan kakel. Ze hebben ook hun eigen inbreng en zo hoort dat te zijn. Zo kom je samen verder en dat is wat Kickers’69 nodig heeft. We hebben hier geen mogelijkheden om spelers te halen en doen het met onze eigen jongens.”

Kickers’69 mist Roy de Rijk in ernstige mate en ook tweede aanvoerder Nick van Vliet kan Bos niet inzetten. ,,De Rijk is onze speler met gif en hij stuurt het team aan. In mei zal hij geopereerd worden en misschien kan hij dan in begin 2024 weer aansluiten. Dat is ronduit sneu voor deze club. Het gemis van deze twee jongens kunnen we niet opvangen. Je mag niet verwachten dat jongens van amper 20 jaar zomaar even op staan en dat spelers van 23 het team aan de hand kunnen nemen. We zijn echter allemaal positief gestemd en laten ons niet van de wijs brengen door de resultaten. Die komen echt wel weer. Soms hebben we tot nu toe ook te weinig loon naar werken gekregen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read