donderdag, april 18, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgCalvin Rijsdam (Roodenburg): ,,Werken aan killerinstinct" (plus foto's)

Calvin Rijsdam (Roodenburg): ,,Werken aan killerinstinct” (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Ook nu waren we weer de best voetballende ploeg, legden we een prima spelletje op de mat, maar… zonder te scoren. Als de tegenstander, Nicolaas Boys, dan uit drie kansen een honderd procent score haalt dan begrijp je toch wel dat we met deze 0-3 nederlaag met een zuur gevoel na afloop in de kleedkamer zaten? Het grote omslagpunt deze pot zat in de tweede helft na de tweede gele kaart voor onze topscorer Achraf Azarfane. De koppies gingen weer hangen bij ons waarna zij met twee treffers uit twee kansen simpel de wedstrijd uitspeelden. Het wordt gewoon weer tijd dat we de volle winst pakken en dat moet dan maar komende zaterdag uit tegen SJC. Thuis werd het 1-1 dus we gaan ervoor”, sprak Roodenburg-verdediger Calvin Rijsdam vol elan.

Uit was er eerder met 4-3 verloren tegen Nicolaas Boys na een spectaculair scoreverloop. Met de tiende plek met 20 uit 16 ontving Roodenburg op het eigen vertrouwde sportpark Leiden Noord het aanmerkelijk hoger geplaatste team van hun toekomstige trainer Mo Bougrine, met een vierde plek met 27 uit 17. Maar na het eerste fluitsignaal was het wel de thuisploeg die daar maling aan had. Rijsdam: ,,We begonnen goed, hadden de meeste kansen en testten zelfs het aluminum. Maar hun eerste kans betekende wel gelijk de 0-1. Onze trainer Nouri Essaoui hamerde erop in de rust om te blijven voetballen, daar lag en ligt immers onze kracht, en geduld te houden. Dan zouden er vast en zeker meer kansen komen om de gelijkmaker en hopelijk meer te kunnen noteren.”

In de tweede helft kwamen er ook wel wat kansjes voor de Leidse thuisploeg. Maar de tweede gele kaart voor Azarfane was de grote omslag in deze pot. Rijsdam: ,,Het voetbal verdween bij ons, de koppies gingen wat hangen en we kregen ook geen echte kansen meer. Het was zelfs Nicolaas Boys dat twee kansen wel wist te verzilveren. Zo kwamen we op die 0-3 eindstand. Dit overkwam ons wel meer dit seizoen, dat we als best voetballende ploeg het toch ineens uit handen gaven. Daar moeten we toch echt wat aan veranderen. Dat het wel mogelijk is, hebben we aan het begin van het seizoen wel laten zien.”

Roodenburg bleef zo tiende met 20 uit 17 en Nicolaas Boys bleef vierde met 30 uit 18. Een kans om wat meer naar boven te kijken op de ranglijst van deze vierde klasse A is er komende zaterdag uit bij het Noordwijkse SJC. ,,Eerder hebben we daar 1-1 tegen gespeeld, maar als we ons goede voetballende spel nu eens combineren met het killerinstinct van de mannen van Bougrine deze zaterdagmiddag dan kan het volgende week een leuke uitslag worden. We gaan ervoor”, sprak Roodenburg-verdediger Rijsdam hoopvol uit na afloop van deze zure 0-3 nederlaag.

Roodenburg – Nicolaas Boys 0-3 (0-1).

Foto’S: Jan van der Lubbe