vrijdag, april 19, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgDerde keer scheepsrecht voor Roodenburg en Mo Bougrine

Derde keer scheepsrecht voor Roodenburg en Mo Bougrine

-

Het Leidse Roodenburg voerde al eerder gesprekken met Mo Bougrine (twee keer) om de trainer in te lijven. Het kwam er vanwege uiteenlopende redenen niet van, maar komend seizoen zal Bougrine wel werkzaam zijn bij de club uit Leiden Noord. Momenteel is Bougrine nog trainer van competitiegenoot Nicolaas Boys. Uiteraard wilde onze redactie meer weten over zijn beweegredenen om terug te keren in onze regio. Eerder werkte de sympathieke oefenmeester bij Foreholte, WVC en ASC.

Bougrine: ,,De club heeft mij altijd wel getrokken als ik eerlijk ben. Het is ook niet toevallig dat ik er eerder gesprekken had. Enkel was dat in coronatijd en de situatie was lastig. Daarnaast had ik al mijn krabbel gezet bij Nicolaas Boys en daar heb ik ok geen spijt van gekregen. Het is ook geen geheim dat Roodenburg moeilijke periodes heeft beleefd. Er waren nogal wat vooroordelen en er ging wel eens wat mis, maar de organisatie is sterk ontwikkeld en de club heeft grote stappen vooruit gemaakt. In die fase waarin er contact was, zou het voor mij ook heel lastig zijn geweest omdat er denk ik te weinig handen waren. Dat is nu anders en samen kunnen we echt gaan bouwen aan de doorontwikkeling van de club. Ik popel om mijn steentje te gaan bijdragen. Het instapmoment kon niet beter wat mij betreft.”

Afgelopen zaterdag voerde Bougrine (op archieffoto nog bij ASC) zijn laatste gesprek bij de blauw-zwarten en er werd een klap op gegeven. Vandaag is er getekend en zijn de club en trainer tot elkaar ‘veroordeeld’. ,,Leon Kloos en Ronald van Weerlee hebben mij hun plannen voorgelegd en ik moet zeggen dat ik me daar prettig bij voel. Natuurlijk kende ik al een stukje verleden, maar zij hebben mijn nog veel wijzer gemaakt en hoewel ik weet dat het een klus gaat worden, ben ik er van overtuigd dat we er een succes van kunnen maken. Natuurlijk gaat het niet enkel om het eerste elftal, maar met Nouri Essaoui erbij met een vooraanstaande functie is er ook veel mogelijk met doorgroei vanuit de jeugd naar de selectie.”

In competitieverband leek Roodenburg op zeker te gaan winnen bij Nicolaas Boys, maar de thuisploeg trok alsnog aan het langste einde. ,,Het zat Roodenburg zeker niet mee in die pot, maar het is zaak dat ze altijd het koppie erbij houden. In de vierde klasse ligt alles dicht bij elkaar en is het zaak dat jouw groep zo compleet mogelijk blijft. Ik heb in die wedstrijd wel kunnen zien welke mogelijkheden ze hebben en dat heeft absoluut geholpen deze keuze te maken. Uiteraard is mijn hoofd bij Nicolaas Boys waar ik graag afsluit met een prijsje. Roodenburg zal ik ook in de gaten houden. Ook dat team kan nog verrassen, maar aan de andere kant moeten ze ook waken voor een terugval. Je kunt in deze klasse zomaar het haasje zijn en dat hoeft zeker niet van kracht te zijn voor de Leidenaren. In principe heb ik voor 1 jaar getekend, maar vaak kan je pas gaan oogsten na een tweede of derde jaar. Het kan ook zijn dat ik er langer zit dan drie jaar. Alles staat nog open en eigenlijk ben ik een trainer die altijd voor 1 jaar ga. Samen evalueer je tussentijds en dan weet je vanzelf of er genoeg draagvlak is voor een langer verblijf. Vanzelfsprekend hoop ik daar wel op, want ik ben een trainer van het opbouwen.”

Afsluitend: ,,Het helpt zeker dat ik van Marokkaanse komaf ben, hoewel ik zo Nederlands als wat ben. Ik ken mijn roots echter en ik denk dat ik de spelers heel goed kan begrijpen, doorgronden en verder helpen. Het is mooi dat het ervan gaat komen. Roodenburg is een club met potentie en ik verheug me op de uitdaging.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read