HomeKickers'69Interviews Kickers'69Roodenburg wint potje zomeravondvoetbal bij Kickers’69 (0-3)

Roodenburg wint potje zomeravondvoetbal bij Kickers’69 (0-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Kickers’69 en Roodenburg kwamen op Paaszaterdag, als bijna enige clubs in de regio, in competitieverband in actie. De Leidenaren wonnen in Leimuiden de inhaalwedstrijd met 0-3, waardoor degradatie voor de gastheren bijna een feit is. De formatie van Nouri Essaoui deed door de overwinning goede zaken, want de Leiden Noord-ploeg steeg door dit resultaat naar een gedeelde zesde plek op de ranglijst.

De bezoekers, met verzorger/clubicoon Dennis Gressie weer terug op de bank na een herniaoperatie, waren in het eerste half uur duidelijk de bovenliggende partij. De blauw-zwarten leken al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, maar de snelle Achraf Azarfane zag, na een mooie solo, zijn schot net naast het doel van Kickers’69-doelman Jeroen Tent eindigen.

Niet veel later werd een kopbal van Roodenburg –spits Mo Matoug van de doellijn gehaald en ook de pogingen van Aymen Mizab en Abdennour Zoulali troffen geen doel. De gastheren konden in het eerste half uur van de wedstrijd voor weinig aanvallend gevaar zorgen. In de laatste fase van het eerste bedrijf kwamen de eerste kansjes voor de gastheren, maar Roodenburg-keeper Oguzhan Yazici was alert bij doelpogingen van Milan Otgaar en Brian van Vliet. Vlak voor rust viel de verdiende 0-1 alsnog. Na een vrije trap van Yassine Bensalah kwam de bal via de kluts bij Zoulali, die beheerst afrondde (0-1).

Kort na de pauze verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Mizab zag zijn schot via de binnenkant van de paal weer terug in het veld hobbelen, maar uit de daaruit voortvloeiende aanval was het via Fouad Bhour toch raak (0-2). Na deze treffer was de wedstrijd  gespeeld. De ploegen maakten er in de rest van de tweede helft een gezellig potje zomeravondvoetbal van. De spelers van beide teams keuvelden wat met elkaar en af toe werd het vijandelijke doel opgezocht.

De prima leidende scheidsrechter Manon Plandsoen kon twintig minuten voor tijd nog de 0-3 van Ismael Bezzai noteren en daar bleef het bij. Door dit resultaat is Kickers’69 zo goed als gedegradeerd, maar er is werkelijk niemand in Leimuiden te vinden die daar echt rouwig om is.

Kickers’69-doelman Jeroen Tent verwoordde het als volgt: ,,Het klopt dat we nu zo goed als gedegradeerd zijn, maar dat zat er al langere tijd aan te komen. Natuurlijk is het niet alleen maar pech dat we zo laag staan, maar het heeft dit seizoen op de beslissende momenten ook niet echt meegezeten. Dat was vandaag ook weer het geval. Vlak voor rust wordt het 0-1 en direct na de pauze gelijk de 0-2 en dan weet je dat heel lastig gaat worden. Ondanks het moeilijke seizoen heb ik zelden meegemaakt dat we zo’n hoge trainingsopkomst hebben als dit jaar. We hebben een jonge ploeg  met toekomstmogelijkheden en ik denk dat Kickers’69 op dit moment in de vijfde klasse beter tot haar recht zal komen’’, aldus Tent.

Roodenburg-trainer  Essaoui was na afloop een tevreden man, al had hij ook een puntje van kritiek voor zijn formatie. Essaoui:,, Natuurlijk is het mooi dat we gewonnen hebben, maar ik vind dat we verzuimd hebben om op zoek te gaan naar nog meer doelpunten. Het doelsaldo kan aan het eind van de competitie van doorslaggevend belang blijken te zijn, dat weten zelf van vorig seizoen nog maar al te goed. (Roodenburg handhaafde zich toen op doelsaldo, SN). Voor nu is het belangrijk dat we afstand hebben genomen van de onderste ploegen. We willen er de laatste zes competitiewedstrijden vol voor gaan en wie weet wat er dan nog mogelijk is’’, zo besloot de Leidenaar.

Kickers’69- Roodenburg  0-3  (0-1). 43. Zoulali  0-1, 50. Bhour 0-2, 70. Bezzai  0-3

Basisopstelling Kickers’69: Tent, R. Straathof, M. Straathof, Van der Hoorn, Witkop, Hup, B. van Vliet, N. van Vliet, Otgaar, Roos, Möllers.

Basisopstelling Roodenburg: Yazici, M. Azarfane, Belkhir, Matoug, Mizab, Bezzai, A. Azarfane,Zoulali, Bhour, Bensalah, Mkadmi.