HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg verliest nipt van koploper SV Zevenhoven

Roodenburg verliest nipt van koploper SV Zevenhoven

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Winnen tegen de koploper. Dat was afgelopen zaterdag de zware taak voor Roodenburg in de uitwedstrijd tegen SV Zevenhoven. De mannen van trainer Nouri Essaoui willen zich direct handhaven dus elk punt kan van cruciaal belang zijn. Roodenburg speelde op de aanval, maar moest zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder. Het werd 3-2 voor de thuisploeg, een uitslag waar Sabir Serraj stevig van baalt.

De centrale verdediger over de wedstrijd: ,,We speelden echt wel een goede wedstrijd, daarom is deze uitslag zo teleurstellend. De afspraak was dat we vol energie zouden starten, iets wat ook goed lukte. Voetballend zat het goed en we bepaalden het tempo van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong. Mo Matoug hield de bal goed vast, speelde door op Achraf Azarfane die prima binnenschoot. Zevenhoven veranderde hierna hun speelstijl en ging meer op kracht spelen met veel lange ballen. Daar hadden we moeite mee. Op slag van rust kregen we er twee om onze oren uit dode spelsituaties. Dat konden we onszelf aanrekenen omdat we vooraf wisten dat dit een grote kracht is bij onze opponent. Toch wel teleurgesteld gingen we de rust in.”

De Roodenburger vervolgt: ,,In de rust werd op ons hart gedrukt dat het met ons voetbal goed zat. We moesten dat proberen vast te houden en vooral de linkerkant blijven opzoeken want daar lag onze kracht. Corners en vrije trappen moesten we zoveel als mogelijk proberen te voorkomen, omdat zij met hun lengte daar gewoon gevaarlijk mee waren. Het team bleef op de aanval spelen, jammerlijk genoeg wisten we niet tot de gelijkmaker te komen. En zoals wel vaker in het voetbal, kregen we hem tegen. Ook ditmaal uit een standaardsituatie. Toen werd het alles of niets voor ons. Dit leverde nog een mooi doelpunt op van Yassine Bensalah. Er gloorde weer hoop en Zevenhoven werd duidelijk onzeker. Een minuut voor het einde van de wedstrijd werd ik gevloerd in de zestien. De vlagger van Zevenhoven gaf aan dat het buiten het strafschopgebied was. Vreemd genoeg nam de scheidsrechter dit over. Geen penalty en dus geen eventuele gelijkmaker. Een zeer merkwaardig besluit was het. In de blessuretijd lukte het ons niet meer om op gelijke hoogte te komen. Een zuur verlies, heel zuur zelfs.”

Over de laatste wedstrijd van de competitie tegen stadsgenoot LSVV’70 is de verdediger duidelijk: ,,Er moet gewonnen worden. Bij winst zijn we zeker van lijfsbehoud dus er mag aan niets anders gedacht worden. Het wordt een zware wedstrijd, een echte clash, want ook LSVV’70 speelt nog voor directe handhaving.”

Zoals gezegd; aankomend weekend zal in de laatste speelronde duidelijk worden wie zich handhaaft en welke ploegen nacompetitie gaan spelen. Weet Roodenburg zich net als vorig seizoen op de laatste speeldag in veilige haven te spelen? Of gaat het dit keer wel mis voor de blauw-zwarten?