zaterdag, december 9, 2023
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgTwee gezichten bij Roodenburg in vijf dagen

Twee gezichten bij Roodenburg in vijf dagen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg speelde dinsdagvond een voortreffelijke wedstrijd tegen SJZ en won op eigen veld met 2-0 van de hoogvlieger. Op bezoek bij NSV’46 was een zege ook mogelijk geweest, maar de winst ging naar de club uit Noorden. De Leidenaren haalden geenszins het niveau van tegen SJZ en moeten nog steeds achterom kijken om niet verzeild te raken in de nacompetitiestrijd.

Trainer Nouri Essaoui: ,,We kwamen niet goed in de wedstrijd, mede door het stroeve kunstgrasveld. Op zich kregen we wel de beste kansen en wanneer we de 0-2 hadden gemaakt, was het wel klaar geweest. Een gemiste kans en daardoor zijn we nog steeds niet veilig en zullen we ook in de laatste drie duels aan de bak moeten.”

De oefenmeester had zijn ploeg drie kansen zien krijgen, terwijl NSV een keer de paal trof. Roodenburg kwam nog op voorsprong door Achraf Azarfane (lobje na balverovering door Ismael Bezzai), die zo niet voor het eerst zijn waarde bewees voor de blauw-zwarten. Nordin el Hamami kreeg de kans op de 0-2. Hij speelde zich vrij, omspeelde de doelman maar zag de geheel vrijstaande Gökhan Yazici over het hoofd. ,,Bij 0-2 is het gedaan en hadden we ons veilig gespeeld, doodzonde dat we het in deze situatie niet klaarden.”

De gelijkmaker kwam nogal gelukkig tot stand. ,,Een inzet die via twee spelers van ons in het doel ging en dat was een tegenvaller. We stonden niet op te letten bij een inworp en zo gaven we hen de kans om aan een doelpunt te komen. Niet ver voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop en het onbegrip daarover was groot bij Essaoui. ,,Een speler van hen liep juist tegen Walid Belkhir aan en toch ging de bal op de stip. Ik kreeg vervolgens een rode kaart van de verder prima fluitende scheidsrechter. Ik heb niets teveel gezegd, maar vroeg mij enkel af waarom er in hemelsnaam een strafschop werd gegeven. Helaas was de tijd na het benutten van die pingel tekort, hoewel we nog wel wat halve kansjes kregen. Een zure en dure nederlaag. Niet dat we goed speelden, maar op basis van de kansen was deze nederlaag zeker te voorkomen geweest. Helaas zag ik een heel ander Roodenburg dan dinsdag. Soms is daar geen verklaring voor. Jammer ook dat we Sabir Serraj moesten missen. Hij had een bruiloft. Achterin stond het daardoor niet altijd goed. Afijn, we moeten dit even verwerken en nog een overwinning halen. Dan hebben we het goed gedaan en kunnen we volgend seizoen verder bouwen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read