donderdag, april 25, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ laat steeds vaker ware gezicht zien

SJZ laat steeds vaker ware gezicht zien

-

Vrijwel elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met onder meer een interview met een speler van een regionale club. Deze week streken we neer bij SJZ om in gesprek te komen met Mike Hensing. Voor wie het artikel (nog) niet las hierbij nog eens de mogelijkheid.

Het heeft even geduurd, maar SJZ heeft zich sinds afgelopen zaterdag in de top vijf genesteld en daarmee is de ploeg van Arie van Duijn de enige regioploeg die mogelijk nog een kans maakt op een tastbare prijs in de vierde klasse A. De groenwitten wonnen het eerder door de mist gestaakte treffen tegen Kickers’69 en daardoor zijn Zevenhoven, BSC’68 en Nicolaas Boys in zicht gekomen.

Afgelopen zomer keerde Mike Hensing terug bij de club waar het begon en de rechtsback/ verdedigende middenvelder heeft nog geen moment spijt gehad van zijn terugkeer. ,,Vanaf de ukkies tot en met tweedejaars B speelde ik al bij deze club en daarna kwam FC Lisse, in 2017, op mijn pad. Joey Vink kwam daar in de picture te staan en ook Jari van Kampen en ik kregen de kans om dit avontuur aan te gaan. Een fantastische tijd volgde waarin we veel geleerd hebben. Uiteindelijk heb ik het tweede elftal gehaald en net als in de divisie in de jeugd speelden we ook toen tegen aansprekende tegenstanders als Katwijk, Quick Boys en Scheveningen. Vervolgens stapte ik over naar UVS waar ik enkel de voorbereiding op het seizoen meepakte. Dat beviel niet erg en mede door een operatie van mijn pa ben ik gestopt en er een half jaar tussenuit geweest. Vervolgens trokken de gasten van SJZ weer aan mij en zo keerde ik terug. Het plezier hervond ik helemaal en ik ben terug bij een hele gezellige en warme club. Voorlopig denk ik er niet aan om hier weg te gaan, hoewel het boek niet geheel dicht is om hogerop te komen.”

De start van de geboren Leidenaar en zijn team was moeizaam met nederlagen tegen, naar nu blijkt, laagvliegers als SJC en Hazerswoudse Boys. De bij Suntec Zonwering, een familiebedrijf in Zoeterwoude, actieve 22-jarige speler denk te weten waarom het seizoen zo stroef startte. ,,We waren te gretig als jonge groep. We zochten teveel de aanval en gingen geforceerd te werk. Met die gretigheid is op zich niets mis en dat is er nog steeds, maar wat we willen komt er nu meer en meer uit en dat zie je terug in de resultaten. Ik zeg niet dat we elke pot even goed spelen, maar de balans is wel veel beter. We verloren onder meer ook nog van Zevenhoven en Woubrugge. Zeker niet omdat dit betere ploegen zijn, maar omdat wij speelden als een natte krant. Die fase lijken we achter ons te hebben  gelaten en we geloven erin dat wij in de top vier mee moeten kunnen komen. Voetballend gezien horen we tot de beteren van deze klasse.”

SJZ lijkt het ware gezicht te kunnen laten zien en gaat onbevangen de eindsprint in. ,,Bij deze overwegend jonge groep moet er niet teveel druk op worden gezet. Dat werkt averechts. We schreeuwen ook niet van de daken dat we een prijs moeten pakken. Daar is dit de club niet naar. Het zegt wel wat dat we op de goede weg zijn en onze klassering van vorig seizoen minimaal kunnen evenaren. Dat lukt Teylingen en Meerburg bijvoorbeeld niet dit seizoen.”

Hensing is pas terug van een weekje skiën in Mayrhofen en is daar heel gebleven en klaar voor de resterende uitdagingen. ,,Over reizen hoef ik niet te klagen, want met SJZ zijn we met dank aan de hoofdsponsor naar Polen geweest voor een trainingskamp. Een niet alledaagse bestemming voor velen, maar het was echt een toptijd daar. Volledig in lijn met hoe zaken geregeld zijn bij deze club. Ik geniet er dan ook van om terug te zijn. Zeker ook door onze immer gedreven trainer Van Duijn.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read