maandag, december 11, 2023
HomeSJZInterviews SJZSJZ vloert Woubrugge na opzienbarende wederopstanding

SJZ vloert Woubrugge na opzienbarende wederopstanding

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wat een zinderende zaterdagmiddag op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude. SJZ en Woubrugge bewezen zeker in de eerste helft dat er uitstekend gevoetbald kan worden in de vierde klasse. Het scoreverloop was ronduit sensationeel te noemen: na een 0-2 voorsprong van Woubrugge werd het na een daverende comeback van SJZ uiteindelijk 5-3. Dit alles omlijst door het mooiste voetbalweer dat men zich bedenken kan. Voetbal, ook in de lagere regionen van het amateurvoetbal kan meeslepend zijn.

Bij het eerste fluitsignaal beseften beide teams dat er vandaag wat goed te maken was. SJZ verloor in een doordeweekse wedstrijd met 2-0 van Roodenburg en Woubrugge was vorige week zaterdag op eigen terrein met 1-3 verslagen door Warmunda. Het was een hard gelag voor de clubs en met name voor Woubrugge dat zich kansrijk achtte voor de derde periodetitel.

Geen wonder dat de opponenten beide de aanval zochten. SJZ bleek al ras de bovenliggende partij middels uitstekend en verzorgd combinatievoetbal dat ook de nodige kansen opleverde. Zoals eerder dit seizoen bleef de aanvalsdrift onbeloond en moesten de mannen van Arie van Duijn zelfs een tegendoelpunt incasseren. Daar waar mannen als Mark Griffioen en Timo Lagerberg fraaie kansen onbenut lieten bleek Dennis Boer voor de veertiende maal dit seizoen zo scherp als een mes toen Tim van Rijn de bal doorkopte: 0-1.

 

Kort na rust leek het vonnis voor SJZ definitief te zijn geveld toen Robbin van der Hulst de 0-2 op het bord zette. Woubrugge bleek slagvaardiger voor het doel en ook dat is een niet geringe verdienste. Griffioen na afloop: ,,Ik dacht dat het over was voor SJZ. Beter voetballen, toch achter komen en uiteindelijk verliezen leek soms wel standaard dit seizoen. Vandaag braken we dan eindelijk met de traditie, op karakter knokkend en door scherp te zijn voorin.”

Keeper Bart van der Salm van Woubrugge geloofde na de 0-2 dat de zege binnen handbereik was: ,,Het liep tot dat moment prima voor ons. SJZ was misschien beter, maar wij maakten de doelpunten. Na de 1-2 bleek de pijp echter leeg bij ons. De eerste helft had ons te veel kracht gekost.”

Die 1-2 was ongemeen fraai: de ingevallen Jari van Kampen krulde het leer in de bovenhoek langs de tot op dat moment onpasseerbare Van der Salm. Kort daarop kregen de bezoekers een tweede tik te verwerken toen Griffioen de 2-2 maakte. Woubrugge hing uitgeteld tegen de touwen en SJZ profiteerde gretig, eerst via nogmaals Van Kampen en toen door weer Griffioen. Ook dit doelpunt deed de volgers van SJZ watertanden. De aanvaller haalde de bal onder zijn voet terug, draaide kort en schoot raak: 4-2.

Even leek de spanning toch weer terug te keren toen Dennis Boer een vrije trap langs een wel erg slordig gemetseld muurtje schoot en zo de stand op 4-3 bracht. SJZ liet zich echter niet van de wijs brengen. In blessuretijd bekroonde Van Kampen zijn uitstekende optreden zelfs met zijn derde doelpunt: 5-3. Van der Salm was begrijpelijkerwijs aangeslagen: ,, Die tweede helft moeten we maar rap vergeten. In de eerste helft konden we SJZ nog van scoren afhouden, maar na die 1-2 was er geen houden meer aan. Het ging lopen bij hen en Woubrugge was niet meer bij machte ze af te stoppen.”

Griffioen kon zijn geluk begrijpelijkerwijze niet op:  ,,Altijd lekker om er twee te scoren en dat was nogal een contrast met de rust toen ik nogal down was na het missen van kansen die eigenlijk benut moesten worden. Met de komst van Jari werden we er ook niet slechter op. Een heerlijke zege zo.”

Woubrugge ontvangt over veertien dagen NSV’46 en die ploeg zal in de namiddag puntloos terug naar Noorden reizen als we Van der Salm moeten geloven: ,,Die pot winnen we, daar kun je op rekenen.” Ook bij de beloofde zege wordt het lastig voor Woubrugge om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

SJZ ontmoet koploper BSC’68 in Benthuizen en zal naar het voetbal en de scherpte van de tweede helft moeten terug grijpen om de kampioenskandidaat te weerstaan. Wat betreft het spelen van de nacompetitie om promotie is Griffioen nog niet zo zeker van zijn zaak: ,,Ik ben niet zo van statistieken en het is dit jaar wel erg verwarrend. Die derde plaats in de eindrangschikking is genoeg geloof ik.”

Kort en goed: SJZ speelt nacompetitie als het Meerburg voor blijft. SJZ heeft een voorsprong van vier punten en op 20 mei ontmoeten de twee clubs elkaar. Het wordt ongetwijfeld een beladen derby.

SJZ-Woubrugge 3-5 (0-1).  35. Boer 0-1, 55. Van der Hulst 0-2, 59. Van Kampen 1-2, 61. Griffioen 2-2, 71. Van Kampen 3-2, 76. Griffioen 4-2, 80. Boer 4-3, 90+4. Van Kampen 5-3.

Basisopstelling SJZ: Koek, Versteegen, De Goede, Plooy, Mitchell Hensing, Rietkerken, Van Rijn, Lagerberg, Griffioen, Mike Hensing, De Klerk.

Basisopstelling Woubrugge: Van der Salm, Hoogendoorn, Twan van de Geijn, Bob van de Geijn,  De Groot, Van Rijn, Peters, Boer, Van der Doef, Angenent, Van der Hulst.

Note redactie: op de foto van Gerard van der Hoeven doelpuntenmakers Griffioen (links) en Van Kampen met een jeugdspeler van SJZ.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read