donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing SJZ-Kickers'69 (4A), zaterdag 18 februari

Voorbeschouwing SJZ-Kickers’69 (4A), zaterdag 18 februari

-

SJZ- Kickers’69

Dit duel stond eerder op de rit en wel op zaterdag 21 januari. Bij een tussenstand van 2-1 besloot scheidsrechter Van Doorn zeven minuten na de rust voor het einde te fluiten omdat de leidsman de mening was toegedaan dat verder voetballen onverantwoord was vanwege de oprukkende mist. Joey Vink had zijn ploeg op voorsprong gezet en Timo Lagerberg zorgde voor een comfortabele ruststand voor de Zoeterwoudenaren. Kort na de pauze bracht Rick Straathof de spanning terug, maar verder kwam het dus niet. Hoofdtrainer Arie van Duijn ontbrak destijds bij de groenwitten en werd waargenomen door Abe van den Hoeven.

SJZ doet het na de winterstop ook prima en won vorige week donderdag van SJC: 0-7. Daarvoor moest het sterke Nicolaas Boys eraan geloven. In de slotfase van dat duel was er nog een bijzonder moment voor de 17-jarige Pim van der Hoeven. Hij is de zoon van Koen van der Hoeven, de kleinzoon van Leen van der Hoeven (bekend als Leen Zwet) en de achterkleinzoon van SJZ-erelid en oud-clubvoorzitter Adrie van der Hoeven).
Pim van der Hoeven, speler van JO19-1, maakte zijn debuut en is daarmee de 13e Van der Hoeven die het shirt van SJZ 1 droeg in een competitiewedstrijd. Van der Hoeven was al de meest voorkomende naam in het clubarchief als het om het eerste elftal gaat.

SJZ wil nu meer en verder klimmen. Bij winst gaat de gastheer over NSV’46 heen en dan wordt de vierde plaats ingenomen met een achterstand van acht punten op koploper Zevenhoven. Zover is het echter nog niet, want Kickers’69 moet eigenlijk wel winnen om nog enige kans te maken om op een nc-plek uit te komen. De achterstand bedraagt nu al elf punten. De ploeg van Dennis Bos speelde niet onverdienstelijk tegen Teylingen in de voorbije speelronde, maar moest toch met 2-3 passen. Het is dus zaterdag de vraag of SJZ de 2-1 over de finish kan trekken (of de score kan uitbouwen) of dat de Leimuidenaren een strohalm pakken. Over dit duel zondag meer op onze website.

Overig: Hazerswoudse Boys- SJC

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read