donderdag, maart 28, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 11 maart

-

Warmunda- SJZ

Een duel tussen de nummers acht en drie. In Zoeterwoude was de ploeg van Arie van Duijn met 3-1 te sterk voor de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer. Afgelopen zaterdag kwam de ploeg uit Warmond voor de pauze tekort tegen LSVV’70. Een Leidse voorsprong was het logische gevolg. De bezoekers kwamen nog wel op 2-1, maar dat was niet voldoende om iets over te houden aan het treffen. Warmunda staat momenteel op een veilige plaats, maar de marge is met 1 punt minimaal. Er zal dus een resultaat nodig zijn om niet weer in de problemen te geraken. SJZ zal evenwel niet komen opdraven om de punten achter te laten. De groenwitten doen het al een tijd uitstekend en ook Hazerswoudse Boys moest er j.l. zaterdag aan geloven. In speelronde 17 staat de periodetitel op het spel waarbij de groenwitten slechts een puntje minder verzamelden dan koploper Zevenhoven. Die ploeg speelt een lastige uitwedstrijd bij Nicolaas Boys dus in die zin zal het resultaat op sportpark Overbos voor beide ploegen van groot belang zijn.

SJC- Teylingen

Op eigen veld kwam Teylingen eerder dit seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Noordwijkers. Een Sassenheims doelpunt van Rik Prange was niet genoeg voor de zege. Ondertussen moeten de kustbewoners zich meer en meer gaan bezighouden met de strijd tegen degradatie. De huidige voorlaatste plaats betekent straks afzinken naar de vijfde klasse. De ploeg van Rob Jonkman pakte drie zeer waardevolle punten tegen Nicolaas Boys om juist wat lucht te pakken richting de gevarenzone. Daarmee staan de roodzwarten er zeker nog niet geheel florissant voor, maar een driepunter tegen de zwartwitten zou wel enig soelaas bieden om de komende speelmaanden met vertrouwen tegemoet te kunnen treden. Op dit moment zou men Teylingen kunnen omschrijven als ‘best of the rest’, maar op die titel zitten ze op De Roodemolen absoluut niet te wachten.

Kickers’69- Roodenburg

Kickers’69 is nog niet dood en begraven en op zich zijn er nog genoeg wedstrijden om veel punten bij elkaar te voetballen. Of dat werkelijkheid kan worden, valt wel te bezien. Tot nu werd er slechts 1 zege geboekt en drie ploegen konden tot een gelijkspel worden gedwongen. Met twaalf nederlagen slaat de balans echter nogal door naar het negatieve, maar daar is nu juist in Leimuiden geen sprake van. De realiteit wordt onder ogen gezien en het uitkomen in de vijfde klasse volgend seizoen wordt niet als een ramp gezien. Trainer Dennis Bos wil de (overwegend jonge) spelers beter maken met het oog op de toekomst. En dat lijkt ons een prima insteek. Tegenstander Roodenburg is tot veel in staat en dat ondervond Meerburg in de voorbije speelronde. De Leidse ploeg kwam op 3-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch werd het uiteindelijk 4-4 nadat de Rijndijkers ook nog met 3-4 hadden voor gestaan. Nog altijd staat de ploeg van Nouri Essaoui op een gevaarlijke plaats en onduidelijk is nog welke kant het op zal gaan. Na zaterdag weten we net even iets meer als er tegen half vijf wordt afgefloten aan de Beukenlaan in Leimuiden.

Meerburg- Woubrugge

Koen van Zijp en Max van Steen deden Woubrugge eerder dit seizoen met hun doelpunten pijn. Dat was in een fase dat er weinig lukte bij de jonge formatie van toen nog Willem Lok. Zoals wellicht bekend herstelde VVW zich knap en sloot weer aan bij de onderkant van de middenmoot. Zelfs werd er even gedacht aan een periodetitel. Zo ver kwam het niet, ook al omdat de ‘Nolina Boys’ verloren van BSC’68. De 0-1 nederlaag was zeker geen schande want de brigade uit Benthuizen staat er goed voor en de thuisploeg moest het de tweede helft doen met tien man vanwege een rode kaart. Al met al staat Woubrugge ondertussen op de elfde plaats en dat zou nacompetitievoetbal impliceren aan het einde van de rit. Met de huidige tiende stek zou ook Meerburg worden veroordeeld tot het spelen van extra wedstrijden en daar zit men daar in Zoeterwoude aan de A4 geenszins op te wachten. Veerkracht toonde de ploeg in speelronde zestien bij Roodenburg, maar het gelijke spel leverde toch ook niet al te vrolijke gezichten op. Het wordt wellicht een open deurtje zo zoetjes aan, maar ook aan dit duel kleven er grote belangen.

BSC’68- LSVV’70

De ploeg uit Benthuizen heeft op het verlanglijstje staan weer eens terug te keren naar de derde klasse. In het seizoen ’18-’19 kwam het daar nog in uit, maar eenmaal in de vierde klasse blijkt het lastig om daar weer uit te promoveren. Op dit moment staat de ploeg tweede achter Zevenhoven en nog voor SJZ. Veel indruk maakte de ploeg niet in Woubrugge. Er werd wel met 0-1 gewonnen, maar de thuisploeg speelde een helft met tien man. LSVV’70 won, inwonend bij UVS, thuis van Warmunda en daardoor hebben de Leidenaren wat meer wisselgeld in kas om de concurrentie van zich af te houden. In de vierde klasse gedijt de cultclub prima en dat willen ze graag zo houden. Het eerste duel eindigde met 2-2 onbeslist. LSVV’70 en een toto invullen? Nooit doen, het blijft een onberekenbare ploeg. Maar wel een leuk gezelschap.

Overige wedstrijden: Hazerswoudse Boys- NSV’46, Nicolaas Boys- Zevenhoven.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read