maandag, december 11, 2023
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 18 maart

-

Teylingen- Hazerswoudse Boys

Voor de derde keer op rij won Teylingen en daardoor heeft de ploeg van Rob Jonkman wat afstand genomen van de gevarenzone. In Noordwijk werd afgelopen zaterdag gewonnen van SJC door een doelpunt op slag van rust van Dani Hoogkamer. De Sassenheimers verzuimden om verder afstand te nemen en daardoor bleef de ploeg die diep in degradatienood verkeert in leven. De punten gingen dus wel mee naar De Roodemolen en komende zaterdag wacht voor rood en zwart opnieuw een tegenstander die er rekening mee moet houden dat het volgend seizoen in de vijfde klasse speelt. Hazerswoudse Boys is al jaren een niet te onderschatten ploeg, maar dit seizoen komen de zwartwitten matig uit de verf. In de voorbije speelronde kwam de ploeg van Wilco Wapenaar niet in actie vanwege een onbespeelbaar veld. Teylingen zal de zaakjes niet te licht moeten opnemen, maar een vierde overwinning achtereen kan de ploeg wel in de top vijf brengen. In het eerste duel zorgden Mike van der Zon en Hoogkamer voor de doelpunten.

Woubrugge- Kickers’69

Een kraker onderin tussen twee ploegen die elkaar eerder in evenwicht hielden. In Leimuiden werd het namelijk 1-1. De ploeg van Dennis Bos staat stijf laatste en heeft zich min of meer al verzoend met een stapje terug, maar de oranjewitten willen de huid wel blijvend duur verkopen. De laatste en enige driepunter dateert alweer van 8 oktober toen de grootste titelkandidaat, Zevenhoven, werd pootje gelicht. Met pas zes punten op de teller zijn de concurrenten wel ver weg, maar nog altijd zijn er wel genoeg punten te verdienen. Woubrugge strijdt eveneens tegen degradatie, maar met zeventien punten uit even zoveel punten is de situatie voor de Nolina Boys wel wat rooskleuriger. In speelronde 17 kwam VVW wel tekort op bezoek bij Meerburg. De Rijndijkers waren met 4-1 te sterk. Het doelpunt van Dennis Boer was slechts voor de statistieken. Het afgelaste duel van Kickers’69 van de voorbije speelronde tegen Roodenburg is overigens ingepland voor zaterdag 8 april.

Roodenburg- Nicolaas Boys

De heenwedstrijd was tot nu toe een van de meest memorabele wedstrijden van deze competitie. De Leidse ploeg zat met een ruime voorsprong op rozen, maar de ploeg van Mo Bougrine, volgend seizoen de trainer van…ja precies, won alsnog met 4-3. In de ogen van beide trainers werd Roodenburg in dat duel niet bepaald geholpen door de arbitrage, om het zo te zeggen. Het eerste duel geeft dus al genoeg reden om uit te kijken naar de return, maar ook het gegeven dat Bougrine volgend seizoen werkzaam zal zijn in Leiden Noord mag een mooi ingrediënt worden genoemd. Tel daar ook nog maar de ranglijst bij op en we weten dat het ergens om gaat tussen de ploegen uit Leiden en Nieuwveen. De Boys trachten nog in aanmerking te komen voor een prijs en de huidige vierde plaats is ook keurig te noemen. Roodenburg is de nummer tien en heeft na het afgelaste duel tegen Kickers’69 nog een wedstrijd tegoed. Het sein ‘veilig’ kan bepaald nog niet worden gegeven door de club die momenteel niet zo blij is met de gemeente Leiden (lees: gesteggel rondom de energieprijzen en meer).

NSV’46- Warmunda

De ploeg uit Noorden neemt de vijfde plaats in en wil zich zo snel mogelijk in veiligheid spelen. Omhoog kan er ook nog wel worden gekeken, maar een toppositie lijkt een utopie. Warmunda staat er met een negende plaats evenwel minder voor, maar het gat is ook niet meer dan vijf punten. De ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer kreeg tegen SJZ genoeg kansen om een nederlaag (0-1) te voorkomen, maar kon de bal niet binnen prikken. De Warmonders moeten in het restant van de competitie nog volle bak geven, want zoals bekend worden enkele ploegen genoodzaakt om nacompetitievoetbal te spelen. Rechtstreekse degradatie lijkt niet aan de orde, hoewel de voorsprong op Hazerswoudse Boys ook niet levensgroot is. Thuis op sportpark Overbos kwam het niet goed; het werd 1-3 voor de komende gastheer. Het doelpunt destijds van de gastheer kwam op naam van Jasper Kortekaas.

LSVV’70- SJZ

SJZ heeft de wind in de zeilen op sportief vlak en is opgerukt naar de derde plaats. De ploeg van Arie van Duijn wil de uitstekende reeks voortzetten en blijft loeren op BSC’68 en Zevenhoven. De achterstand is nog wel aanzienlijk, maar tegen het einde van de competitie worden de uitslagen dikwijls minder voorspelbaar. Over voorspelbaar gesproken, dat predicaat past allerminst bij opponent LSVV’70. De Leidenaren waren ook goed bezig, maar gingen tegen BSC’68 wel onderuit ondanks prima keeperswerk van Dammes Waasdorp. Met LSVV’70 weet je het nooit en SJZ zal de punten niet zomaar even gaan ophalen in de Kikkerpolder. In eigen huis ging het de mannen van Arie van Duijn wel goed af. De roodwitten kregen met 4-0 billenkoek door twee treffers van zowel Joey Vink en Jari van Kampen. SJZ zegevierde afgelopen weekend in Warmond, maar die overwinning stond in de schaduw bij het meer dan trieste nieuws dat er een 15-jarig jeugdlid overleed aan de bekende verschrikkelijke ziekte.

BSC’68- Meerburg

Wat Meerburg in de vorige zeven thuiswedstrijden niet lukte, kwam afgelopen zaterdag wel voor de bakker. Er werd eindelijk gewonnen als gastheer en Woubrugge was daar de dupe van. De Rijndijkers speelden ook fris van de lever en maken zich ondertussen op voor een ferme eindsprint. In dat kader wacht wel een taaie tegenstander in de komende speelronde. In Benthuizen staat BSC’68 vaak zijn mannetje. Het is niet voor niets de nummer twee en zeven van de acht thuisduels werden door de groenwitten juist wel gewonnen. Enkel Zevenhoven nam de drie punten mee naar huis. Die wens heeft de brigade van Jelle Korbee ook, zeker met het oog op een goede start van de strijd om de derde periodetitel. In het eerste duel tussen beide ploegen werd het liefst 3-3. Voor de ploeg uit Zoeterwoude scoorden destijds Max van Steen (2) en Floris Hazenberg. Het zou zomaar eens een interessante pot kunnen worden op sportpark Ons Nieuwe Erf.

Overig: Zevenhoven- SJC

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read