donderdag, maart 28, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 28 januari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 28 januari

-

Kickers’69 – Warmunda

Kickers’69 hervatte de competitie met een uitwedstrijd bij SJZ, maar deze ontmoeting haalde het einde niet. Na 52 minuten spelen besloot de scheidsrechter, tot verrassing van beide teams, dat i.v.m. de optrekkende mist verder spelen niet mogelijk was. De wedstrijd wordt op zaterdag 18 februari, bij een 2-1 stand , op Haasbroek uitgespeeld. De Leimuidenaren zijn overigens op zoek naar een trainer voor het volgende seizoen. De huidige trainer Dennis Bos maakte bekend dat hij zijn verbintenis bij de club niet zal verlengen, daar hij de komende voetbaljaargang de trainerscursus UEFA-B gaat volgen. Komende tegenstander Warmunda maakte  afgelopen zaterdag de 90 minuten wel vol, maar deed dit zonder veel succes. De Warmonders kwamen via een doelpunt van Nick van Riessen nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk bleek de formatie van Mo Bougrine toch te sterk (1-3). Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een 3-4 overwinning voor Warmunda.

Woubrugge – Teylingen

Woubrugge leek bij hoogvlieger Zevenhoven lange tijd op weg naar een resultaat maar toen Zevenhoven na een rode kaart met 10 man kwam te staan, waren het juist de Bateweg-boys die de kluts volledig kwijt raakten (5-2). Komende tegenstander Teylingen kreeg afgelopen zaterdag op haar eigen Roodemolen-complex bezoek van lijstaanvoerder BSC’68. De Sassenheimers behaalden een niet onverdienstelijk punt tegen de koploper (0-0), maar zag de concurrenten voor een bovenste klassering wel met drie punten in de pocket het veld verlaten. De rood-zwarten, die tijdens de winterstop voormalig jeugdspeler Bas Gozeling mochten begroeten, hadden deze week opnieuw transfernieuws: Melvin van Stijn, nu nog spelend voor Ter Leede, maakte bekend volgend seizoen bij de buurvereniging aan te sluiten. Afgelopen seizoen eindigde het treffen tussen Woubrugge en Teylingen in een 1-3 overwinning voor de ploeg van Rob Jonkman.

Roodenburg – Zevenhoven

Roodenburg leek afgelopen zaterdag in de stadsderby tegen LSVV’70 op weg naar een overwinning, maar door een late treffer van de gastheren eindige de ontmoeting tussen de Leidse clubs toch nog in een gelijkspel (2-2). Door dit resultaat staat de Leiden Noord-ploeg nu op plek 6, maar het gevoel dat er dit seizoen veel meer in zit leeft sterk bij de blauw-zwarten. De ploeg van Nouri Essaoui krijgt komend weekend een uitgelezen mogelijkheid om deze ambitie kracht bij te zetten, want dan komt de nieuwe koploper Zevenhoven op bezoek. Bij Zevenhoven is Marco Pellegrom een speler om in de gaten te houden. De aanvaller die, op een uitstapje naar Altior na, zijn hele leven al voor de nieuwe lijstaanvoerder uitkomt, liet in de ontmoeting tegen Woubrugge zijn liefst 300e (!) competitietreffer voor de geel-roden noteren.

SJC – LSVV’70

LSVV’70 speelde tegen Roodenburg voor de derde opeenvolgende keer met 2-2 gelijk. De Leidenaren zijn de laatste vijf competitiewedstrijden ongeslagen en tonen aan momenteel voor iedere tegenstander in de vierde klasse een geduchte tegenstander te zijn. Ondanks deze prima serie staan de roodhemden nog steeds in de gevarenzone, dus een nieuwe driepunter zou zeer welkom zijn voor de Kikkerpolder-formatie. Komende zaterdag vertrekt de formatie van Freek Jansen naar Noordwijk, waar SJC de tegenstander is. De kustploeg, die afgelopen zaterdag haar ontmoeting tegen Hazerwoudse Boys zag worden afgelast, kan de punten ook hard gebruiken, want de  zwart-witten bezetten momenteel de 12e plek op de ranglijst. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide clubs in een 3-0 overwinning voor SJC.

Overige wedstrijden in deze klasse: Meerburg – SJZ (zie Krakerrr van de Week), BSC’68 – NSV’46, Nicolaas Boys -Hazerswoudse Boys.

Must Read