woensdag, april 24, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 februari

-

Warmunda-SJC

Om degradatievoetbal te vermijden moet Warmunda in ieder geval tegen de lager geplaatste clubs de punten pakken. Zaterdag biedt zo’n kans zich aan als SJC op visite komt. Slechts twee keer wonnen de bezoekers en staan inmiddels twaalfde. De voorsprong van Warmunda is echter maar drie punten. Het is dus een ideale kans ruimer afstand te nemen. De mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer kwamen afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kickers’69 ondanks dat de Warmonders de nodige kansen kregen. Uiteindelijk was er een strafschop nodig om de 1-0 achterstand van het scorebord te krijgen. SJC verloor nipt van LSVV’70 waardoor de positie van de Noordwijkers lastiger werd. Moet Warmunda rekening houden met een defensief spelende tegenstander die loert op de counter? De zwartwitten hadden om verplaatsing van dit duel gevraagd vanwege een grote hoeveelheid afwezige spelers, maar daar ging Warmunda niet in mee volgens de kustbewoners in verband met het mislopen van kantineomzet.

SJZ-Nicolaas Boys

Met het gelijke spel van SJZ vorige week tegen Meerburg voelden de Zoeterwoudenaren zich niet senang. De ploeg speelde sterk, maar kon qua doelpunten het verschil niet maken. Zaterdag is er de kans om zich te revancheren als het Nicolaas Boys treft. De Boys zijn niet alleen een potentiële kampioenskandidaat, maar ook kansrijk voor de tweede periode. Dat laatste geldt in het gunstigste geval ook voor de mannen van Arie van Duijn. Als de inhaalwedstrijd tegen Kickers’69 gewonnen wordt is het niet onmogelijk. Meer waarschijnlijk is het dat SJZ wil laten zien dat het in de subtop thuishoort. Het dubbeltje viel te vaak de verkeerde kant op voor de thuisclub en zaterdag is een uitgelezen mogelijkheid om te tonen dat de top rekening moet houden met groenwit. Het volgende duel van SJZ, uit bij SJC, wordt overigens al gespeeld op donderdagavond 9 februari.

Teylingen-Meerburg

Bij zowel Teylingen als Meerburg kijkt men met weemoed terug op het vorige seizoen toen er een rol van betekenis werd gespeeld. Teylingen eindigde op  een tweede stek, Meerburg op de derde. Hoe anders, lees teleurstellend, verloopt de huidige competitie. Dat de thuisploeg zaterdag jongstleden verloor van het niet hooggeplaatste Woubrugge was tekenend. Het zal de Sassenheimers niet lekker zitten. Teylingen leidt nu de ruime middenmoot in deze klasse, maar een verliespartij kan de ploeg gemakkelijk enkele plaatsen doen duikelen. Dat nooit zullen de gedachten bij Rob Jonkman en zijn mannen zijn. Vorig jaar won Teylingen met 2-0  en men zal bij de thuisploeg tekenen voor een dito zege. Bij Meerburg besefte men dat ze goed waren weggekomen met de 1-1 tegen SJZ, maar het optimisme bij bijvoorbeeld Tom Klumperman was niet gedoofd. Hij stipte aan dat de ziekenboeg zo langzamerhand leeg was en dat het dieptepunt nu toch echt voorbij was. Punten zouden zonder twijfel komen. Voor de selectie van Jelle Korbee en Ronald van Delft zou een zege in Sassenheim de boost kunnen geven die de club zo nodig heeft.

LSVV’70-Hazerswoudse Boys

Als je wint heb je vrienden zongen Henny Vrienten en Herman Brood ooit. De vriendenschaar van LSVV’70 moet zo langzamerhand mythische proporties gaan aannemen. De laatste keer dat de cultclub verloor kunnen zich alleen grijsaards binnen de aanhang (of selectie) heinneren. Dat geschiedde namelijk op 12 november van het afgelopen jaar. Daarna was het vrijwel louter hosanna en waarom zou Hazerswoudse Boys niet het volgende slachtoffer zijn van de dadendrang van de selectie van Freek Jansen en Jan Nolkes? Vraag een willekeurige speler van de Leidenaren naar de positie van de opponent en een vaag ‘ergens onder ons geloof ik’ zal de vrager ten deel vallen. Op het Wim Mugge sportpark zal LSVV’70 opnieuw monter het veld opgaan om een lekker potje te ballen. Misschien dat die fris en fruitige instelling de ploeg opnieuw de zege zal schenken. Verbazen zal het niemand meer, zo schatten wij in.

Roodenburg-Woubrugge

Het Leidse Roodenburg kende in de herfst een periode van voorspoed. Een positie hoog op de ranglijst of zelfs een periodetitel werd niet onmogelijk geacht. Na de 1-0 nederlaag tegen SJZ kwam de klad erin en inmiddels staat de ploeg met beide beentjes op de grond. De kansloze 0-3 nederlaag tegen Zevenhoven betekende realistisch gezien het einde van de ambities van de club uit Noord. De ploeg is te goed om in aanmerking te komen voor degradatie en een positie hoog in de middenmoot lijkt het maximaal haalbare. Dan moet er toch echt, na de 4-1 zege op Warmunda van 19 november, weer gewonnen worden. Dat zal nog een fikse kluif worden tegen Woubrugge dat aan een ware revival is begonnen: vier van de laatste vijf wedstrijden werden in een zege omgezet en de achterstand op Roodenburg is inmiddels maar twee puntjes. In Woubrugge barst men van het zelfvertrouwen en dat lijkt terecht. Is Roodenburg in staat de opmars van de opponent te stuiten of stomen de Woubruggenaren verder op richting de middenmoot?

NSV’46-Kickers’69

In Leimuiden beseft men terdege dat degradatie naar de vijfde klasse vrijwel onafwendbaar is. Een paar mooie resultaten kan het leed wellicht wat verzachten of enige hoop doen terug laten keren, hoewel men bij Kickers’69 afdalen niet als een drama ervaart. De 1-1 vorige week thuis tegen Warmunda was al meer dan acceptabel te noemen en een gelijk spel tegen het niet misselijke NSV’46 zou een prestatie van formaat zijn. De ploeg uit Noorden blijkt na een sterke start de laatste wedstrijden niet onverslaanbaar en daar zullen de Kickers moed uit moeten putten.

Overig: Zevenhoven-BSC’68

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read