HomeZaterdagVierde klasseWarmunda tankt vertrouwen met grote overwinning

Warmunda tankt vertrouwen met grote overwinning

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Een wedstrijd tegen de hekkensluiter kan twee dingen betekenen: je krijgt het heel lastig of het zal heel makkelijk gaan. In het geval van Warmunda was dat laatste van toepassing. Zaterdagmiddag kwam S.V. Kickers ’69 langs op Sportpark Het Overbos en kreeg een behoorlijke veeg uit de pan. Met een 7-1 nederlaag werden de Leimuidenaren weer teruggestuurd naar huis.

De ruime overwinning lijkt te duiden op één van de betere wedstrijden van het seizoen voor Warmunda. Volgens Kevin van Bentem was dat echter niet het geval: ,,Dat was het helemaal niet eigenlijk. Je gaat heel snel op het niveau van je tegenstander spelen en dat gebeurde wel in de eerste helft.”

Van Bentem vervolgt: ,,In de tweede helft hebben we er druk op gezet en toen kwamen de goals.” Warmunda kwam op een 0-1 achterstand door een treffer van Nick van Vliet, maar had die nog voor rust omgedraaid naar een 2-1 voorsprong. ,,Dat was wel erg lekker inderdaad. Was het 0-1 gebleven dan hadden we echt een hele andere wedstrijd gehad.”

,,Kickers maakte in de tweede helft wel wat fouten, waardoor wij met twee, misschien drie, doelpunten verder op weg werden geholpen. We zetten gewoon wat hoger druk en voor de rest is alles in de tweede helft goed verlopen”, besluit een tevreden Van Bentem.

De aanvaller zag de grote uitslag niet helemaal aankomen. ,,Je verwacht dit niet want bij ons stond er de nodige druk op. Je gaat wel met de volle honderd procent zo’n wedstrijd in en je moet maar zien hoe het loopt. Maar we hebben wel echt ons best gedaan met zijn allen.” Dankzij de overwinning staat Warmunda momenteel op de negende plaats van de competitie en dat zou na de laatste speeldag handhaving betekenen.

Die negende plaats betekent echter dat Warmunda met nog één wedstrijd te gaan zeker nog niet veilig is. ,,Het is nog helemaal niet gespeeld tussen LSVV’70, Roodenburg en ons team. We gaan er volgende week vol in tegen Nicolaas Boys.” Van Bentem heeft vertrouwen in een goede afloop. ,,We zijn een goede ploeg met voldoende kwaliteiten, maar af en toe komt het er gewoon niet van.”

Warmunda speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek in Nieuwveen. Wat het resultaat daar ook mag zijn, Van Bentem verzekert één ding: ,,Aan de inzet zal het niet liggen. We hebben het gelukkig in eigen hand.”

Warmunda- Kickers’69 7-1 (2-1). Van Vliet 0-1, Van Rijn 1-1, Sohrab Safi 2-1, Van Rijn 3-1, Bito 4-1, Van Noort 5-1, Van Rijn 6-1, Sepehr Safi (terug na een jaar geleden gestopt te zijn) 7-1.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Juffermans, Van Leeuwen, Witkamp, Van Riessen, Schiferli, Sohrab Safi, Van Noort, Van Bentem, Van Rijn, Bito.