HomeVierde klasseRoodenburgWarmunda 'verliest' ondanks gelijkspel tegen Roodenburg (plus fotoreportage)

Warmunda ‘verliest’ ondanks gelijkspel tegen Roodenburg (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De zon scheen, het was een prachtige middag om te voetballen, de grasmat van Warmunda lag er lenteachtig bij inclusief de paardenbloemen op het veld. De nummer 10 van de ranglijst, Warmunda, ontving de nummer 7, Roodenburg, en de inzet was duidelijk: de thuisploeg moest winnen om volop kans te behouden op vrijwaring van nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud. Met de 2-2 tegen Roodenburg is de thuisploeg daar uiteindelijk weinig mee opgeschoten. De ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer wisselde stuivertje met Woubrugge, dat nu op de 10e plek staat na winst op Hazerwoudse Boys. Roodenburg staat inmiddels 6e op de ranglijst en krijgt meer en meer uitzicht op de vierde klasse volgend seizoen.

Er leek niets aan de hand voor de gastheer dat fris van de lever de wedstrijd startte. Na tien minuten liep Stan van Rijn zich vrij en schoot droog de 1-0 in het doel, waarna Warmunda kansen rook om meer te behalen. Even later schoot Mohammed Matoug echter de 1-1 strak de rechterhoek in, waarbij de thuisploeg voornamelijk druk was met betwisten wat de beslissing van de scheidsrechter was en dat gaf deze ruimte aan de tegenpartij.

De twee ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd in de eerste helft en beide partijen werkten heel hard, zonder dat er oogstrelend voetbal op de mat werd gelegd, hetgeen ook amper mogelijk was vanwege de gesteldheid van het hobbelige veld.

Na de rust kwam Warmunda sterker uit de kleedkamer, maar effectief werd het nog niet. Er werd van beide kanten slordig gevoetbald. Lange tijd leek het erop dat de 1-1 de eindstand zou worden, totdat Roodenburg een hele mooie aanval opzette waarbij Gökhan Yazici zijn teamgenoot Achraf Azarfane in scoringspositie bracht, 1-2. Een uitslag waar Warmunda uiteraaard helemaal niets aan zou hebben en dus bleef de thuisclub drukken.

Warmunda ging in de aanval en op jacht naar de 2-2. Uiteindelijk leidde dat tot een vrije trap die het doel trof. In een onoverzichtelijke situatie bracht andermaal Van Rijn het doelpunt op zijn naam. De thuisploeg wilde meer, maar uiteindelijk bleef het steken op het gelijke spel. In de laatste minuut kwam er nog een vrije trap voor Roodenburg. Uiteindelijk floot de arbiter af voor het eind van de wedstrijd voordat de vrije trap genomen was, omdat hij vond dat de uitvoering te lang duurde. Overigens dezelfde arbiter die tijdens de wedstrijd tegen een klagende speler aangaf “Houd je mond. Je raakt zelf geen bal.”

Volgende week speelt Warmunda tegen de directe concurrent Woubrugge, een echte kraker, en Roodenburg tegen de nummer 3 SJZ. Voor beide teams blijft het nog even billenknijpen, hoewel die term vooral op blijft gaan voor de Overbos bewoners.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Stoter, Van Noort, Juffermans, Schiferli, Van Riessen, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn, Van Dam.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Bezzai, Mkadmi, Rijsdam, A. Azarfane, Zoulali, Bhour, Bensalah,  Belkhir, Matoug, M.Azarfane.

Tekst: Alet Jentink

Foto’s: Ajeska Kanbier