zaterdag, april 20, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgZure nederlaag voor Meerburg pal voor dorpskraker

Zure nederlaag voor Meerburg pal voor dorpskraker

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Niemand van Meerburg was gisteren al met SJZ bezig. Dat duel staat volgende week op het programma, maar eerst moest varkentje ‘NSV’46’ worden gewassen door de Rijndijkers. Dat lukte niet. De ploeg uit Noorden won met 3-2 waardoor de brigade van Jelle Korbee nog verder werd weggedrukt op de ranglijst. SJZ ging voorbij aan de komende opponent omdat die ploeg (het treffen met Kickers’69 werd gestaakt vanwege de mist, red.) een duel minder speelde dan Meerburg en evenveel punten heeft op de ladder. Korbee baalde flink van de nederlaag en noemde het verlies ‘ronduit zuur’.

,,Er was afgelopen week supergoed getraind en ik had het idee dat we absoluut klaar waren voor deze krachtmeting. Het was dan ook nogal verrassend dat we een soort van ‘versteend’ voor de dag kwamen in de eerste fase. NSV had veel meer balbezit en wij hadden het lastig met hun tweemans aanval en de lopende mensen eromheen. Gelukkig kwamen we geleidelijk aan meer in de wedstrijd, maar juist toen we dachten dat het organisatorisch stond, knikten zij de 1-0 binnen. Helaas werd de 2-0 gescoord vanuit een voorafgaande handsbal. Dat zag iedereen, maar niet de man die daarover gaat. Toen hadden we dus een probleem, maar via een goedmakertje kregen we een strafschop die Max (van Steen) promoveerde tot de 2-1.”

Meerburg had in de rust het idee niet te hoeven verliezen van de gastheer en kwam veel dominanter spelend voor de dag na de doelwisseling. Vooral Van Steen kreeg kansen, maar de normaliter overtuigende spits had zijn vizier dit keer minder goed afgesteld. Lars Barthen maakte er wel 2-2 van, maar volgens Korbee werd die ten onrechte afgekeurd. Een treffer van Julian van Haaster vond wel genade en zo had Meerburg zich knap gerevancheerd voor de niet denderende eerste helft. Alsnog ging het fout.

,,Een speler van ons kreeg een duwtje en gleed daardoor weg en de bal raakte zijn hand. In de regels staat dat het niet strafbaar is en we hebben de leidsman er ook op gewezen dat zijn beslissing onjuist was. Hij hield voet bij stuk en had dus de overtreding ook niet gezien. Dan eindig je dus toch nog in mineur, terwijl een gelijkspel zeker terecht zou zijn geweest. Flink balen, want we verliezen zo het contact met de ploegen boven ons. Het scheelt dat we nu SJZ krijgen. Als trainer hoef je een ploeg dan niet te motiveren. Een mooie clash, maar liever had ik daar met een ander gevoel naar toegeleefd omdat we tekort gedaan zijn in deze ontmoeting.”

Positief was wel dat Max Glasbeek weer eens kon starten in de basis en dat Sem Overduin het laatste halfuur volmaakte. Eindelijk begint de ziekenboeg leeg te stromen bij Meerburg en dat moet gaan leiden tot een reeks met positieve resultaten.

Die reeks betekent tevens het einde voor Korbee bij Meerburg. ,,Een eenzijdige beslissing vanuit de club die ik betreur. Ik was graag doorgegaan hier want er valt nog genoeg te halen. Verder wil ik er niets over kwijt en het seizoen goed afsluiten. Het is niet eenvoudig om nu nog een andere club te vinden, want veel clubs zijn ondertussen alweer voorzien. Ik heb zeker lijntjes uitgezet, maar ben nog niet benaderd of er is al een andere keuze gemaakt. Ik sta voor veel open, hoewel de afstand voor mij wel belangrijk is. Het liefst ga ik als hoofdtrainer verder bij een tweede, derde, vierde of vijfdeklasser. Ik sluit echter ook niet uit dat ik nog eens aan de gang wil gaan bij een hoger spelende club als tweede man. We gaan het wel zien. In de voetballerij loopt niet altijd zo als je denkt dat het zou gaan lopen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read