Home Laatste nieuws Discriminatie ‘kansloos gedrag’

Discriminatie ‘kansloos gedrag’

0
Discriminatie ‘kansloos gedrag’

44% van de amateurvoetballers vindt dat hun vereniging meer moet doen tegen discriminatie of zegt niet te weten of hun club actief is op dit gebied. Dat en meer blijkt uit marktonderzoek. Men is eensgezind: bijna alle ondervraagden vinden dat discriminatie ‘kansloos gedrag’ is, om in voetbaltaal te blijven. Dus echt iets voor slechte verliezers, maar ook iets wat nergens geaccepteerd mag worden. Niet op het veld én niet langs de lijn.

Het voetbal trekt dus een duidelijke grens, die komend jaar zal worden gebruikt in campagnes. Maar eerst wordt deze gezamenlijke norm in het voetballandschap gevestigd. Letterlijk gevestigd, want de boodschap ‘Discriminatie = Kansloos – Hier accepteren wij het niet’ kan door iedereen op de eigen vereniging worden uitgedragen met hekbordjes, kantineposters, raamstickers, vlaggen etc. Deze pakketten zijn hier te bestellen: bestellen postpakket. Wees er snel bij want voor de eerste 300 verenigingen is de bestelling (ter waarde van 199,65 euro) helemaal gratis!

Voor social media en websites hebben we ook een digitaal pakket hiervan beschikbaar. Dat pakket is hier gratis te downloaden: downloaden digitaal pakket.

We hopen met deze gezamenlijke norm voor alle verenigingen duidelijkheid te scheppen. Iedereen moet zich overal in het voetbal welkom voelen. Samen laten we het niet gebeuren dat iemand wordt uitgesloten. Mocht je meer informatie willen, dan kun je je vragen mailen naar: onsvoetbalisvaniedereen@knvb.nl.

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in