woensdag, juli 17, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBescheiden Rohan Abeysekera 'staat er gewoon' voor Bernardus (plus foto's)

Bescheiden Rohan Abeysekera ‘staat er gewoon’ voor Bernardus (plus foto’s)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus won overtuigend van Overschie (5-1) en gaf daarmee een uitstekend vervolg op de verrassende zege van vorige week op LSVV’70. Door dit resultaat klom de ploeg van Serge den Os naar de derde plaats, hoewel het wel een duel meer nodig had om dat te bereiken ten opzichte van Hazerswoudse Boys. Aan de kant van de thuisploeg was Rohan Abeysekera de grote man met liefst drie treffers.

,,Nou ja, ik stond drie keer op de goede plek en dan kan je dus je steentje bijdragen aan dit succes. Ik vind vooral dat de hele ploeg het prima heeft gedaan. Vooral in het laatste deel van de eerste helft deden we het goed en na de rust waren we zelfs dominant. Overschie is eigenlijk niet in het stuk voorgekomen en het is duidelijk dat we in een prima fase zitten. We willen nu meer en gaan vol voor een prijs. Wanneer je naar de vijfde klasse kunt degraderen, moet dit Bernardus ook in staat zijn om terug te keren in de vierde klasse. Elke kans moet je aangrijpen.”

Het duurde een minuut of vijfentwintig voor de eerste treffer. Na een diepe bal van de ingevallen Luca Tor toonde Jeffrey van der Heiden zich weer trefzeker. Bij het tweede doelpunt was Van der Heiden juist de aangever en kon Abeysekera afdrukken. ,,Leuk voor mij, maar zonder pass kan ik niet scoren dus laat ik vooral bescheiden zijn in deze. Het was wel lekker dat we koud in de tweede helft de 3-0 maakten, daarmee was het wel over voor hen. Dit keer mocht ik Max Rijnbeek en Rens Schakenbos bedanken voor de voorbereiding.”

De gasten deden daarna nog wat terug, maar dat was slechts voor de statistieken zo bleek. Bernardus was heer en meester en liep weg naar 5-1. Het derde doelpunt van de aanvaller kwam tot stand vanuit een ‘Van Persie achtige kopbal’ en Michael Vermeulen deelde met zijn doelpunt ook in de feestvreugde.

,,De drievoudig doelpuntenmaker speelt vanaf zijn dertiende bij Bernardus en moest op zijn kans wachten voor de hoofdmacht. ,,Er is wel een soort van droom uitgekomen. Op die leeftijd kijk je best op tegen spelers van 1 en als je er dan later zelf deel van uit mag maken, is dat wel kicken. Dit seizoen startte ik in het tweede en daar heb ik kunnen laten zien wat ik kon. Helaas gooide een blessure roet in het eten, maar nu krijg ik dus weer mijn kansen. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en wil een keer kampioen worden of promoveren met deze club. Ik ben nog jong zat met mijn negentien jaar en ik zie straks wel of er meer in zit bij een andere club. Daar ben ik niet mee bezig. Laat ik hier nu eerst maar eens basisspeler worden. Dat is mijn doel voor nu.”

Bernardus doet dus serieus mee en er liggen kansen. ,,We krijgen de ploegen om ons heen nog thuis, maar we moeten ook nog wel op bezoek bij SJC. Daar hebben we thuis niet van verloren en dat alles maakt dat we er vol voor gaan. De nacompetitie behalen, is zeker niet onmogelijk als we zo blijven spelen.”

Toch was de middag niet enkel zonnig en positief voor Bernardus, zo liet Den Os weten: ,,Grote smet op de wedstrijd, Dylano Bekooij is ook langdurig geblesseerd geraakt. Hij liep een gebroken sleutelbeen op en in de komende twee weken wordt bekeken hoe zich dat ontwikkelt. Mogelijk volgt er een operatie. Eerst kregen we te maken met de zware blessure van Nordin Oudshoorn en nu dit. En Tim Schalken moeten we missen vanwege 15 weken werk in het buitenland. Roel van der Zon is ook al weken geblesseerd. Remko van der Werff daarentegen is voor de derde week op rij weer terug in de basis na lang blessureleed. Met dat laatste zijn we blij, maar het zit vooral niet erg mee dit seizoen.”

Om evenwel positief af te sluiten: ,,Leuk detailtje nog trouwens: we hebben nu 26 punten uit 14 wedstrijden, dat is net zoveel punten als Bernardus vorig seizoen in 22 wedstrijden wist te halen. Bovendien in een sterkere poule met Hazerswoudse Boys, Kickers ’69, LSVV’70 en SJC die vanuit de 4e klasse gedegradeerd zijn vanwege de versterkte degradatieregeling. Het gaat de goede kant op bij Bernardus, hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken.”

Basisopstelling Bernardus: Enter, Van Tol, Rijnbeek, De Groot, Van der Werff, Vermeulen, Straathof, Van der Heiden, Bekooij, Abeysekera, Schakenbos.

Foto’s: Pepijn Sonderen

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read