dinsdag, juli 23, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: nieuwe kans op finaleplaats voor Voorschoten ’97(za)

Rabobank LAV Cup: nieuwe kans op finaleplaats voor Voorschoten ’97(za)

-

Voorschoten ’97(za) plaatste zich dinsdagavond in eigen huis bij de laatste vier clubs die strijden om de Rabobank LAV Cup 2018/2019. De Adegeest-bewoners wonnen, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk ruim van SJC O-23: 6-0.

Voorschoten ’97 trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en kreeg via Ronnie Verplancke diverse mogelijkheden om al vroeg op voorsprong te komen, maar de weer met fraaie passes strooiende Voorschotense aanvoerder was oog in oog met SJC-doelman Roy Haasnoot niet scherp genoeg. Aan de andere kant was Jelle Went met een kopbal dicht bij de openingstreffer maar hij zag zijn poging op de Voorschotense doellijn stranden. Hierna was het weer de thuisploeg die kans na kans kreeg en na een half uur spelen was het eindelijk raak. Nick Guijt profiteerde van een misverstand in de Noordwijkse defensie en hij toonde zich wél koelbloedig :1-0.

Sergio Vrede terug op de velden

Bij de thuisploeg maakte Sergio Vrede na lang blessureleed zijn rentree en met zijn sterke spel liet hij zien weer duidelijk op de weg terug te zijn. Vlak voor rust leek Alex Iliopoulos de voorsprong te verdubbelen, maar Haasnoot kon met een uiterste krachtsinspanning nog net redding brengen. In de tweede helft waren de mannen van André Lourens een stuk effectiever en liep de score al snel op. De ingevallen Shemiel Constancia tilde met twee treffers de stand naar 3-0, doelpunten van Van Paasen, een eigen doelpunt van Demir Strojil en Iliopoulos zorgden voor een 6-0 eindscore.

Door dit resultaat eindigde dus het Rabobank LAV Cup-avontuur voor SJC O-23, maar de Noordwijkse jongelingen hebben laten zien een duidelijke aanwinst voor deze bekercompetitie te zijn. Een plaats bij de laatste acht is een fraaie prestatie van de LAV Cup-deelnemer, trainer Tom van Rijn kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de deelname van zijn team. Van Rijn: ,, We hebben met deze jonge ploeg een aantal mooie wedstrijden gespeeld tegen leuke, sterke teams. Een ervaren ploeg als Voorschoten ’97 is voor ons nog een maatje te groot, maar ook hier leren onze jongens van. Wat mij betreft zijn wij er volgend jaar weer bij’’, aldus de sympathieke oefenmeester.

,,Van die nederlaag in de halve finale tegen RCL, heb ik een tijdje flink gebaald’’

Voorschoten ’97-trainer André Lourens zag zijn team een goede wedstrijd op de mat leggen en was tevreden over het bereiken van de halve finale. Lourens:,, We krijgen nu een nieuwe kans op het bereiken van de finale. Vorig jaar lag de finaleplaats voor het grijpen, maar we hebben het toen zelf uit handen gegeven. Van die nederlaag in de halve finale tegen RCL (de latere winnaar van de Rabobank LAV Cup 2017/2018, SN), heb ik een tijdje flink gebaald. We krijgen nu een kans op revanche, wij willen graag de finale halen en de LAV Cup winnen’, aldus de Rijswijker. In de halve finale treft Voorschoten ’97 in een thuiswedstrijd de winnaar van Kagia – FC Oegstgeest, deze wedstrijd wordt op dinsdag 26 maart gespeeld.

Voorschoten ’97 – SJC O-23 6-0 (1-0) 31.1-0  Guijt, 60. 2-0 Constancia,  65. 3-0 Contancia, 72. 4-0 Van Paassen , 78 5-0 Strojil (e.d), 90. Iliopoulos 6-0. Scheidsrechter: De Jong

Basisopstelling Voorschoten ’97: Van der Niet, Hogenboom, Baggerman, Koek, De Jong, Guijt, Vrede, Van Paasen, Verplancke, Iliopoulos, Beumer

Basisopstelling SJC O23: Haasnoot, Van der Linde, Went, Vllasaku, Van Kesteren, Turk, Strojil, Wisseling, Haasnoot, Warmedam, Lovvechio

Must Read