zaterdag, juli 20, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgHemd van het Lijf met Kevin de Jong van Meerburg

Hemd van het Lijf met Kevin de Jong van Meerburg

-

In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Kevin de Jong van Meerburg.

VraagAntwoord
Kevin de JongMijn naam is Kevin de Jong, 25 jaar en speler van Meerburg. Ik ben geboren in Leiderdorp, maar ik woon mijn hele leven al in Zoeterwoude-Rijndijk. Ik ben al geruime tijd samen met mijn vriendin Lenneke en ik hoop dit jaar mijn studie fysiotherapie af te ronden.
Mijn voetballoopbaanVanaf de F-pupillen tot aan de seniorenselectie bij Meerburg.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Naast het voetballen ben ik hoofdtrainer C-junioren en geef ik training aan de C-selectie bij Meerburg. Verder zoek ik graag de gezelligheid op met mijn vrienden.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeAllereerst de Bernardusschool in Zoeterwoude. Daarna het Stedelijk Gymnasium en het Visser 't Hooft in Leiden.
Gras of kunstgras?Gras, al word ik ook niet vrolijk van de slechte velden van bijvoorbeeld ASC. In zulke gevallen speel ik liever op kunstgras.
Favoriete voetbalcompetitieEredivisie
Mooiste voetbalcomplex uit de regioVV Noordwijk
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Uiteraard de promoties met Meerburg 1 en 2. Daarnaast was de 30e landstitel van Ajax ook een mooi moment.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Ik hoop zolang mogelijk het selectievoetbal met het hoofdtrainerschap bij de jeugd te kunnen combineren. Buiten het voetbal wil ik eerst zo snel mogelijk afstuderen.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welAls goede buur is RCL interessant om te volgen. Daarnaast volg ik mijn zwagers bij SV ROAC en zijn UVS en DoCoS ook leuke clubs om in de gaten te houden.
Favoriete buitenlandse clubIk heb geen favoriete buitenlandse club, maar ik kan natuurlijk wel genieten van Barcelona en Bayern Munchen.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitHet weekend bestaat voornamelijk uit voetbal. Op zaterdag coach ik samen met mijn maat Twan van der Poel de wedstrijd van de C1 en op zondag speel ik m'n eigen wedstrijd. Heel soms ben ik op vrijdagavond in de kroeg te vinden en anders hang ik ouderwets met mijn vriendin op de bank.
Te triest voor woordenDe aanslagen in Parijs. Er lopen toch een hoop zieke mensen rond op deze wereld.
Dat vind ik nou humorIk ben deze zomer naar een show van Ricky van Veen en Mitchel Berg geweest en heb toen erg moeten lachen.
Dat zou ik nou nooit doenDiscussiëren tijdens een wedstrijd of training.
Spijt vanSpijt is een groot woord.
Ga ik toch eens over nadenkenWaarom ik eigenlijk op voetbal ben gegaan. Wat een hondenweer!
Wat een afgangHet Nederlands elftal en de amateuristische bende bij Ajax.
Mijn voorbije vakantieMadrid
LevensmottoHardlopers zijn doodlopers.
Lekker dingChantal Janzen
Kijk ik naar uitAankomend trainingskamp in Spanje.
Leidenamateurvoetbal.nlHet wordt met het jaar completer en daarom leuker om te volgen. De aandacht voor de jeugd gaat mij persoonlijk iets te ver. Laat die jongens eerst maar het eerste elftal halen.
Wat ik over zou willen doenWeinig tot niets.
Zou ik graag beter beheersenLatje trappen moet echt nog beter.
Dat mis ik wel eensWedstrijden met veel publiek.
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenWe staan nu met zowel het 1e elftal als het 2e elftal bovenaan. Het zou teleurstellend zijn als we niet met beide teams promoveren.
Deze principes streef en leef ik naJezelf niet te serieus nemen en vooral blijven lachen.
Verschrikkelijk overgewaardeerdJeffrey Bruma en Karim Rekik; kunnen beter zingen dan verdedigen.
Dat wil ik graag nog even kwijtSucces met jullie site!
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read