donderdag, juli 25, 2024
HomeRedactioneelHemd van het LijfHemd van het Lijf met Denis Luhulima, trainer van de zondagtak van...

Hemd van het Lijf met Denis Luhulima, trainer van de zondagtak van Voorschoten’97

-

Op het verzoek van velen weer terug: Hemd van het Lijf. In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer, bestuurder of andere betrokkene vanuit de club. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Denis Luhulima, de trainer van de zondagtak van Voorschoten’97 aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wie weet worden de schijnwerpers dan binnenkort op jou gericht.

VraagAntwoord
Stel je even kort voorDenis Luhulima, 54 jaar. Geboren in Gouda en opgegroeid in Woerden. Ik ben jeugdtrainer geweest bij svv Scheveningen, vv JAC, SVC'08 en SEV. Als assistent begonnen bij vv JAC olv Marten Glodzbach en later Piet van Duijn. Daarna hoofdtrainer geweest bij Haagse Hout (3jr), SEV (3jr), Taurus (1jr) en nu Voorschten'97 zondag. Ik heb dus inmiddels zo'n 20 jaar ervaring als (jeugd)trainer.
BeroepNa 23 jaar als LO docent werkzaam te zijn geweest geef ik de laatste 5 jaar alleen nog wiskunde op het Maris College Statenkwartier in Den Haag. Ondanks de online lessen en halve examenklassen om de week, blijft het een mooi en dankbaar beroep.
Hobby'sKijken bij m’n dochter Norah en m'n zoon Cyrill tijdens het sporten (korfbal en voetbal), spinnen, snowboarden, fietsen, tegenwoordig ook wandelen en trainen/coachen van Voorschoten '97 zondag.
Ik geloof inGroei en ontwikkeling, het accepteren van veranderingen en blijven zoeken naar dat wat je sterker en completer maakt!!
Grootste ergernisDe agressie tegen politie, brandweer, ambulance personeel en verplegend personeel in de ziekenhuizen.
AvondklokIk ben voor elke regel om corona tegen te gaan. Als een regel na een aantal weken niet helpt goed analyseren waarom het niet helpt, daarna eventueel de regels veranderen.
Wel of geen vaccinatie en waaromZodra ik aan de beurt ben neem ik zeker het vaccin. Ik wil weer lesgeven aan volle klassen, weer gewoon langs de kant staan en aanmoedigen, coachen, terrassen, festivals, bioscopen en concerten bezoeken. Maar vooral ook veilig m'n ouders, familie en vrienden zien en spreken zonder restricties oid.
Nu echt eens mee stoppenAls ik de tafel van 12 op het bord schrijf met één fout antwoord, dan zien de leerlingen alleen het foute antwoord terwijl ik 9 antwoorden goed heb. Ik wil ermee zeggen dat we moeten stoppen met de negativiteit die er heerst, hoe moeilijk het voor sommige mensen ook is!!! Leer van je ervaringen, ga op zoek naar oplossingen bedenk een plan en ga ervoor!!!
Ga ik nooit doenVanwege mijn hoogtevrees zal ik nooit gaan parachutespringen
WalgelijkDe mensen die een protest gebruiken om te rellen.
Verschrikkelijk lekkerHet favoriete gerecht thuis is spaghetti met witlof. Heel veel mensen kennen het niet , maar het is een heerlijke pasta gerecht!!
OvergewaardeerdDe transferbedragen van voetballers
VakantielandDe Molukken, het deel van Indonesie, waar mijn ouders zijn geboren. Frankrijk voor de wintersport.
Echt mijn series op tvCSI Las Vegas, ik ga om de 2 jaar naar Vegas met een groep vrienden (door corona dus dit jaar niet!) en alles ervaren wat Vegas te bieden heeft. Als ik dan CSI zie op tv herken ik delen van de stad of hotels waar we zijn geweest hebben gegokt of een drankje hebben gedaan ……..... Pfffffff het wordt ècht tijd dat we weer veilig kunnen reizen en vliegen!!! Voor de rest kijk ik naar de voetbal (praat)programma's en Jinek.
Mijn drie sportmomenten1) Alle uit- en thuis wedstrijden met Scheveningen tegen de grote clubs in de bollenstreek met gemiddeld 1200 toeschouwers. 2) Het moment dat Capello in huilen uitbarst omdat Marco v Basten in San Siro afscheid moet nemen van het profvoetbal. 3) In mijn debuut jaar als hoofdtraienr de nacompetitie wedstrijd Haagse Hout - LSVV waarin we in de laatste 10 minuten onze 1-2 achterstand omkeerden naar een 3-2 winst met promotie naar de 3e klasse als prijs en natuurlijk als een toeter naar huis gegaan!
Je voetballoopbaanIk ben begonnen bij VEP uit Woerden op mijn 7e. Toen ik op de HALO zat ben ik gaan voetballen bij svv Scheveningen waar ik de opmars van de 3e klasse naar de toen hoogste 1e klasse meemaakte waar we tegen de clubs uit de bollenstreek speelden. Toen de hoofdklasse werd ingevoerd nog 4 seizoenen gebleven. Toen verkast naar vv JAC waarmee we 1x kampioen werden in de 3e klasse en 2x de nacompetitie wisten te bereiken. Uiteindelijk gestopt met selectie voetbal op m'n 38e in de reserve hoofdklasse zaterdag bij JAC.
Zo'n warm mensMijn ouders omdat ze mij hebben geleerd wat tolerant zijn is zonder jezelf te verliezen.
Favoriete boekenDe sport biografieën van de verschillende sporters.
Als dat toch eens zou kunnenVoor elk mens op de wereld gelijke kansen.
Nummers 1,2,3,4,5 in eredivisieAjax, PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse
Degradanten in Eredivisie (twee)Emmen en ADO
Krijg ik niet door mijn keelOesters
Wie zou je graag eens ontmoetenNiet iemand speciaal
Levensmotto Zorg voor je eigen flow en dan ….... Go with the flow
Bang voorAngst is een slechte raadgever, uitdagingen spreken mij meer aan.
Voorschoten'97 zondag is…Een vereniging waar sportieve uitdagingen/groei èn gezelligheid/plezier mooi in balans zijn.
Favoriete muziekTop 40 muziek en Ali B op volle toeren.
Hier ga ik zeker niet op stemmen en waaromWilders en Boudet ............ lijkt mij duidelijk!!
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read