zondag, juli 21, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 26), 26 januari- 2 februari

Lopend Vuurtje (aflevering 26), 26 januari- 2 februari

-

Van de competitie 2023-2024 is het eerste gedeelte afgesloten en is nu in ‘full swing’ bezig aan het 2e bedrijf. Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering 26- seizoen ’23-’24’, 26 januari-2 februari

FC Oegstgeest nu officieel KNVB/ARAG gecertificeerd

FC Oegstgeest is afgelopen zaterdag door de KNVB en ARAG officieel gecertificeerd als FAIRPLAY ZONE. Hiermee treedt de vereniging toe tot een selecte groep van voetbalclubs. Slechts 102 verenigingen (van de bijna 3000) hebben een KNVB/ARAG Fair Play Certificaat. Het keurmerk staat voor ‘professioneel arbitragebeleid’. FC Oegstgeest heeft zelfs de Twee Sterren status gekregen. In de praktijk houdt dat onder meer in dat bij FC Oegstgeest 75% van alle wedstrijden O13 wordt gefloten door een opgeleide scheidsrechter, en 30% van alle wedstrijden 011/012 wordt geleid door een gecertificeerde pupillen scheidsrechter.

Ook heeft FC Oegstgeest een door de KNVB opgeleide scheidsrechtercoördinator. Het arbitrage-korps van de club aan de Voscuyl heeft een aantal jaar hard aan het scheidsrechterbeleid gewerkt en dat is op 27 januari erkent door bondsscheidsrechter Edwin van der Graaf. Tijdens de feestelijke bijeenkomst bedankte voorzitter Pepijn Hentenaar de clubscheidsrechters, met name André Hooglander, voor hun tomeloze inzet.

 

Recreanten van Roodenburg laten het zich goed smaken

Verbazing alom. Waar waren donderdag de recreanten van Roodenburg? Op die avond spelen de mannen 5 tegen 5/6 tegen 6, op minidoelen. Nu waren ze in geen velden of wegen te bekennen? Opstand? Mot, deining of verkering, zoals je in het verleden weleens hoorde. Jan Lovink (Mogen we hem ‘Mr. Roodenburg’ noemen? Ja, dat mogen wij!) ging op onderzoek uit. Belletje hier, appje daar en ja hoor, zijn speurtocht had succes. Hij vond de mannen aan tafel bij ‘Eigenwijs’, waar de spareribs bekend staan als ‘de beste ter wereld en in Leiden’. Niks trainen, te  koud en bij ‘Eigenwijs’ is het warm, gezellig en vooral lekker eten. Een onderling etentje. Met de belofte dat ze er in weekend en op donderdag beslist weer actief zullen zijn, ging Jan huiswaarts. Hij had weer een leuk stukje voor zijn wekelijkse veelgelezen Aktueel. De recreanten zijn die donderdagavond toch nog in beweging gekomen. Ze gingen poolen.

Daar zitten ze dan, de recreanten van Roodenburg. Links o.a.: Johan v/d Bogaerd, Jan v/d Reyden, Henk Nagtegaal sr, Bart Kok; rechts o.a.: John Ruigrok, Daan Jansen, Koos de Nobel.

Het is Carnaval bij Foreholte!

In Voorhout, bij Foreholte, wordt er flink uitgepakt met Carnaval. Hier alvast op de foto een voorschot op de festiviteiten. Het Jeugdprinsenpaar Julian en Isis met hun Adjudanten van Carnavalsvereniging de Bokken. Wat zien ze er  prachtig uitgedost uit. Op de website van Foreholte wordt gevraagd wie=wie en verbonden aan Foreholte? Nee, verwacht niet dat Lopend Vuurtje hun namen gaat verklappen. Zoek het zelf maar uit en laat het weten.

Zie ze staan. Een statiefoto van het prinsenpaar Julian en Isis, met hun adjudanten. Op de websites van de Bokken en Foreholte lees je alles over Carnaval 2024.

 

Nieuw Kampioensdoek bij Voorschoten ’97 voor alle jeugdteams

In samenwerking met drukkerij Royalprint uit Voorschoten heeft Voorschoten ’97 een fraai Kampioensdoek ontworpen, dat gebruikt kan worden als er teams kampioen worden. Na een kampioenschap wil je zo snel mogelijk een mooie foto van het team maken voor de eigen website en leidenamateurvoetbal.nl. Het idee is geboren tijdens een vergadering, voortvarend opgepakt en uitgevoerd. Zijn er nog geen najaar-kampioenen op de foto gegaan? Laat het weten aan: materiaalcommissie@voorschoten’97.nl.

Valken ’68: Dirja Masmeijer vanaf volgend seizoen Coach Sociale Veiligheid

Binnen een voetbalvereniging gaat het tegenwoordig niet alleen meer om voetbalvaardigheden, samenwerken met teamgenoten en leren omgaan met winst of verlies. Een belangrijk onderdeel is dat dit alles in een veilige omgeving plaatsvindt en dat je binnen diezelfde omgeving ook passend wordt begeleid. De jeugd ontwikkelt zich namelijk niet alleen op voetbalgebied, maar ook op sociaal-emotioneel, fysiek en cognitief vlak. De KNVB moedigt daarom een positief en pedagogisch voetbalklimaat aan, waarbinnen het plezier en de ontwikkeling van de jeugd centraal staan. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de KNVB, Valken ’68, de trainers/coaches en scheidsrechters, clubvrijwilligers en (groot)ouders/verzorgers. Dat laat Joost Franse van Valken ’68 op de clubsite weten.

De Club neemt Sociale Veiligheid serieus en presenteert met ingang van seizoen 2024-2025 Dirja Masmeijer als Coach Sociale Veiligheid. Over dit onderwerp contact houdt, ze dan wel zoekt ze contact met alle  geledingen van Valken ’68. Dirja (36) is geknipt voor deze taak. Zij heeft passie voor zowel onderwijs als voor voetbal. Haar achtergrond en betrokkenheid bij Valken ’68 maken haar de ideale persoon om deze belangrijke rol invulling te geven. Dirja is werkzaam als gymdocent op een Hindoestaanse school in Rotterdam, waar ze met kinderen val alle leeftijden werkt. Haar rol gaat verder dan alleen onderwijs, zij fungeert ook als intern begeleider en vertrouwenspersoon.

Naast haar werk op school is Dirja al ruim 10 jaar vrijwilliger bij Valken ’68, als verzorger bij de selectie. Zij en haar familie zijn geworteld in de club. Vanaf het nieuwe seizoen gaat  Dirja aan de slag. Haar  focus zal in het begin liggen op jeugdspelers en zich later uitbreiden naar seniorenteams. Zij zal nauw samenwerken met trainers en hen voorzien van tips en ondersteuning bij het creëren van een positieve en veilige sfeer binnen de teams. Dirja zal teams op verzoek observeren en indien nodig tijdens het seizoen evalueren. Teambuilding en een cultuuromslag zullen aandachtspunten zijn.
Het aanstellen van een Coach Sociale Veiligheid is een uitstekend initiatief van Valken ’68, dat navolging verdient bij andere verenigingen. Op de website van Valken ’68 is meer te lezen over Sociale Veiligheid en het belang daarvan. Ook staat daar het e-mailadres van Dirja Masmeijer, voor wie vragen heeft. (Met dank aan Joost Franse/PR en Communicatie Valken ’68).

De functie Coach Sociale Veiligheid Valken ’68 is Dirja Masmeijer op het lijf geschreven. Zij is docent gym op een Hindoestaanse school, is daar ook intern begeleider en vertrouwenspersoon, en zij is al jaren verbonden aan Valken ’68.

vv Kagia neemt afscheid van de sympathieke en kundige Ronald Rovers

Ronald Rovers gaat de technische staf van vv Kagia aan het einde van dit seizoen verlaten. Dat heeft de clubman aan de VTC laten weten. In totaal was Rovers, met dit seizoen meegerekend, 8 seizoenen als assistent-trainer aan het 1ste verbonden. In de afgelopen seizoenen stond hij Anton Wijsman bij, verder René Ras, Hein Lelieveld en dit seizoen Koen van der Vlugt. De rol van assistent vervulde hij met verve. De oud-speler werd door zowel de hoofdtrainers, stafleden als spelers enorm gewaardeerd. ‘Het is tijd voor iets  anders,’ vertelt Ronald. ‘Ik heb mijn rol als assistent-trainer altijd met heel veel plezier en inzet ingevuld. Toch merkte ik aan mezelf dat het na nu tijd is voor andere dingen.’ Ronald maakt er geen geheim van dat hij meer naar zijn kinderen wil kijken en zijn tijd doordeweeks een andere invulling wil geven. Rovers blijft de club trouw en zegt: ‘Wie weet keer ik eens terug in een andere rol. Nu is het zaak om  met elkaar het seizoen goed af te maken en positief af te sluiten.’

Ronald Rovers stopt aan het eind van het seizoen als assistent-trainer van de Kagia-selectie. Hij blijft in gesprek met de club over een mogelijk andere taak.

vv Aarlanderveen: HIT bij afgelasting

Bij afgelasting van wedstrijden zoekt menige voetbalclub naar een activiteit om toch bij elkaar te zijn, in beweging te blijven en vooral om de conditie op peil te houden of – liever natuurlijk – verder  te verbeteren. Alles beter dan thuis te zitten en te gamen of een Netflix-serie te bingen. Zo denken ze er bij sv Aarlanderveen ook over. Toen onlangs de velden weer onbespeelbaar waren en wedstrijden afgelast, toog de selectie in gestrekte draf naar Sportcentrum Nieuwkoop. Daar stond Eric Mol al klaar om de mannen een zware training te geven, genaamd HIT. Eric is een van de sportinstructeurs van het centrum, ook is hij personal coach. HIT staat voor Hoge Intensieve Interval Training. HIT is een zware trainingsvorm van 20 tot 60 minuten, pittige inspanningen afgewisseld met pauzes van enkele  seconden tot minuten. De training verbetert conditie, kracht en lenigheid. HIT werd als ‘zeer looiïg’ ervaren, maar ook als ‘voor herhaling vatbaar’.

Bij sv ROAC gaan straks ludieke en unieke items onder de hamer

Met een verrassende voortvarendheid is men bij sv ROAC bezig met de voorbereidingen van de veiling, die op 8 maart wordt gehouden. Er zijn inmiddels heel wat leuke veilingkavels binnen. Een kleine greep uit het voorlopige aanbod:
Bezoek aan de Premier Leaguewedstrijd Fulham-Newcastle op zaterdag 6 april, incl. overnachting, excl. Vervoer, Overnachting incl. ontbijt in de B&B van Bart Jansen,
Sportmassage van 60 minuten door Fysiotherapie Alkemade, Groepsclinic mountainbiken, verzorgd door Jouw Fietscoach (Ramon Borst), Pedicure behandeling + voetmassage door Brenda van Leeuwen, Duo fotoshoot door Click Fotografie.

Er staat nog meer op de rol, dat wordt later bekendgemaakt. Wil je zelf een veilingitem beschikbaar stellen? Doe dat via veilingroac@gmail.com.

Het stadion van Fulham vanuit de lucht. Een magnifique arena waar de club op 6 april aantreedt tegen Newcastle United. Een prachtig item van de ROAC-veiling op 8 maart.
De ROAC-veiling is ook entertainment. Daar verschijnen de veilingmeesters in een spraakmakende uitdossing. Wat zal die bal opbrengen, die zo stoer in stelling wordt gebracht?

FC Oegstgeest heel gelukkig met Kooitje Makelaarsdienst en Bim2Instal

Voorzitter Pepijn Hentenaar benadrukt het nog maar eens: ‘Zonder sponsors geen vereniging.’ Hij is kort van stof, de preses, maar daarom niet minder duidelijk. Elke vereniging wil een gezond financieel beleid voeren. Om dat plaatje rooskleurig te hebben en vooral ook te houden, zijn pr en sponsoring speerpunten. Sponsors worden niet schathemelrijk wanneer ze budget vrijmaken om een vereniging een financieel steuntje in de rug te geven. Het past bij hun sociaal ondernemerschap en wanneer hun namen bij tijd en wijle door de vereniging – in dit geval FC Oegstgeest – wordt genoemd, wordt dat ook gewaardeerd. LeidenAmateurVoetbal weet dat het zo werkt en draagt zijn steentje bij. Ook onlangs op de Voscuyl. Daar gaf Pepijn Hentenaar, onlangs nog in het nieuws vanwege de KNVB/ARAG certificering, een flinke schouderklop voor de wijze waarop de club de arbitrage professioneel vorm geeft (zie elders). Hij verwelkomt Ronald Mensen, directeur van Bim2instal, en Ronald Kooitje, van de gelijknamige makelaardij. Het 3-tal is bijeen om met een zwierig gebaar de handtekening te zetten onder sponsorcontracten.

Ronald – ‘Ik ben een trotse sponsor van FC Oegstgeest’ – verlengt het bestaande contract met 3 jaar. Ronald Mensen doet hetzelfde, ook weer voor 3 jaar. En de glimlachende voorzitter? Pepijn laat de kurken knallen… sssssst – en vult de  glazen. Er wordt geklonken. ‘Smaakt goed,’ klinkt het koor. Het trio kijkt naar buiten, het zonnetje piept door de wolken…. klokklokklok… ‘Schenk nog maar eens in,’ weer unisono. Dit zijn mooie momenten voor een club. Kijk ‘ns op de website van beide  sponsoren.

Pepijn Hentenaar, voorzitter van FC Oegstgeest, met Ronald Kooitje (midden) en Ronald Mensen, directeuren van respectievelijk Kooitje Makelaardij en BIM2instal.

JO12-1 Voorschoten ’97 – Ballenjongens bij ADO Den Haag- De Graafschap

De jongens JO12-1 van Voorschoten ’97 hebben een imposant aantal loten van De Grote Clubactie aan de man weten te brengen. JO12-1 was de winnaar als team en leverde de nummer 1, 2 en 3 aan in de individuele ranglijst voor het verkopen van de meeste loten. De halve Top Tien bestond uit jongens van de JO12-1. Ze waren de terechte winnaar van De Grote Clubactie en kregen de hoofdprijs: Ballenjongen zijn bij een wedstrijd van ADO Den Haag. Dat werd de ontmoeting met De Graafschap. Een topduel. Beide clubs maken kans op promotie naar de Eredivisie. Het werd met 5-3 (na een 0-2 achterstand) een doelpuntrijke wedstrijd. Het was van het 1ste tot het laatste fluitsignaal genieten geblazen. De boys hebben de smaak te pakken: ‘Volgend jaar gaan we nog meer loten verkopen,’ werd er gescandeerd.

Nieuwe bieren bij rkvv Meerburg en straks ook nog een nieuwe biertafel

De kantine van rkvv Meerburg is vernieuwd. Er zijn nieuwe tafels aangeschaft en nieuwe stoelen. Een hele uitgave en een verstandige investering. Want, zo zegt voorzitter Cees de Rooij: ‘Een kantine moet sfeer uitstralen, het moet er gezellig zijn. De kantine is de ontmoetingsplaats, waar iedereen zich op zijn gemak voelt en graag komt.’ Daar hoort ook een goed biertje bij. Prettig nieuws: achter de bar zijn 2 nieuwe bieren voorzien van een nieuwe tap met Texels bier en 0.0 Heineken. Er komt nog een biertafel, met dank aan de bierleverancier en sponsor Heineken. Dat is nog  niet alles. Ook in samenwerking met Sligro is de oude oven in de keuken vervangen door een Merrychef High Speed oven. Zegt Lars van de kantinecommissie: ‘Nu kunnen we sneller ons publiek voorzien van warme snacks.

Nieuwe tafels en stoelen zorgen bij rkvv Meerburg voor sfeer en uitstraling.

Bij RCL zijn de hoofdjeugdtrainers 2024-2025 bekend

De trainersstaf van de van de RCL Jeugdopleiding is vrijwel volledige ingevuld voor het  seizoen 2024-2025. Dat laat Caryl Jonis, Hoofd Onderbouw met enige trots weten. De intentieverklaringen zijn getekend. Over enkele maanden, waarschijnlijk tijdens de traditionele Haring Party, worden de officiële contracten getekend. ‘De komende tijd,’ aldus Caryl, ‘wordt invulling gegeven aan de specifieke wensen van RCL en de trainers.’ Hij en Gloire Kalangu, Hoofd Jeugd Opleiding, hebben een plan, zeg maar visie, ontwikkeld, op papier gezet en voorgelegd aan het bestuur. Na het groene licht van het bestuur is het 2-tal voortvarend aan de slag gegaan. Dat betekent: besprekingen met ouders, leiders en spelers. Maar ook met Praktijk voor  Fysio Ommedijk, de KNVB en andere instituten. Het duo zocht en vond de manier om spelers zich gericht te laten ontwikkelen. De begeleiding is daarbij van cruciaal belang. ‘Het is uniek voor RCL, de Leidse regio en de Bollenstreek,’ stelt Caryl, ‘dat nu al bijna alle hoofdtrainers voor de selecties van JO8 tot en met JO19 bekend zijn voor komend seizoen. Dat geeft rust én de gelegenheid met elkaar te bouwen aan de uitvoering van de plannen.

Vraag: Wij zien alleen mannen die de selecties leiden, waarom geen meiden/vrouwen aan het roer? ‘Haha, rustiiiiiggg. Ook daar zijn wij mee bezig. Binnenkort komen wij naar buiten met meer nieuws. Trouwens, de meidentak willen wij weer groot maken, zoals vroeger.’
Uit de lijst van namen die komend seizoen als trainers selecties onder de hoede nemen, stelt Caryl er enkelen voor.
De JO13-2 zal worden getraind en gecoacht door Stephan Maarse, die al vele jaren bij RCL voetbalt. Na meerdere rollen vervuld te hebben als assistent, is hij klaar voor het trainerschap. Ravi Hoogendam, voormalig RCL-er, komt over van E.M.M. ’21 om Stephan te assisteren, Jordi de Bis maakt de staf compleet.
De nieuwe hoofdtrainer van de JO16-1 is Jurre van der Gijp. Jurre woont in Koudekerk a/d Rijn, kwam over van Bernardus en was vorig seizoen een van de assistenten bij JO17-1. Aankomend seizoen zal Jurre worden geassisteerd door Jelle de Zeeuw.
Van de JO-17-1 is Robin Schouten aangesteld als trainer. Robin, die in Rijnsburg woont, heeft als hoofdtrainer bij de jeugd van onder meer vv Katwijk training gegeven en ook gecoacht. Glen van der Stel zal hem assisteren.
Bij JO19-2 neemt Marcel van der Ploeg het stokje over. Marcel is geen onbekende binnen RCL. Hij pakt na jaren het trainersvak weer op. Stefan van der Brand gaat hem assisteren.
Met de overige hoofdtrainers, die een intentieverklaring hebben getekend of wier contract doorloopt, is de continuïteit voor 2024-2025 gewaarborgd. Waar nodig zullen hoofdtrainers starten met het samenstellen van hun eigen staf.
Op de foto’s naast de trainers staat Gloire Kalangu (Hoofd Jeugd Opleiding). De foto’s zijn gemaakt door de officieuze RCL-fotograaf Caryl Jonis (Hoofd Onderhouw).

Hoog beraad bij RCL. Harold Overmars (bestuurslid Jeugdzaken), met rechts Gloire Kalangu (Hoofd Jeugd Opleiding) en Caryl Jonis (Hoofd Onderbouw) evalueren voortdurend de voortgang van de ontwikkelingen bij de MO’s en JO’s van de Bloemerdclub.

Saïd Hamulic, van Leiderdorp, Bulgarije, Polen, Arnhem naar Moskou

Hij is een kosmopoliet, een wereldburger. Een nomade die niet op een kameel door de woestijn trekt, van dorp naar dorp. Nee, Saïd Hamulic reist van stad tot stad, van land tot land. Zijn koffer is gevuld met een rijk assortiment aan voetbaltenues. Wat is er met de in Leiderdorp geboren voetballer aan de hand? Op de laatste dag dat voetballers konden verhuizen naar een nieuw sportief onderkomen, werd bekend dat de vroegere E-1-speler van RCL overstapte van Vitesse naar Lokomotiv Moskou. Saïd, de 23-jarige aanvaller uit Bosnische ouders, was in augustus vorig jaar naar Arnhem gehaald om doelpunten te maken. hij werd gezien als de ‘verlosser’, die Vitesse naar subtopniveau moest brengen. Dat is niet gelukt. Samulic, uitgeleend door Toulouse, heeft niet kunnen imponeren. Toulouse stuurde hem een ticket Amsterdam-Moskou, waar hij kan waarmaken dat de belofte inderdaad een groot talent is. In Arnhem speelde Saïd 14 wedstrijden, waarin hij niet scoorde. Hij werd tot nu toe 1x kampioen en wel met RCL E1. Enkele jaren later begon zijn reis rond de voetbalwereld. Alphen a/d Rijn, Leiden, Katwijk, Litouwen, Bulgarije, Polen, Frankrijk, Arnhem, om nu zijn vooruitgesnelde faam écht waar te maken in Moskou.

RCL presenteert Lars Meijer, de nieuwe hoofdtrainer VR1

‘Glamorous’ is deze foto, die niet zou misstaan in de etalages van bruidspaar-fotografen. Hier staan Lars Meijer, de nieuwe hoofdtrainer van RCL VR1, innig omstrengeld met zijn vrouw Manon. Hun hondje Loulou ontbreekt, met hem/haar zal later kennis gemaakt worden. Het charmante stel woont in Maassluis. Wanneer Meijer niet thuis werkt, rijdt hij naar Barendrecht, waar hij werkzaam is als Service Delivery Manager bij BIS Econocom. ‘Men’ zegt dat Meijer zeer ‘communicatief’ is. Dat is een talent dat in het dagelijkse leven onontbeerlijk is in je thuissituatie, in je werk, en zeker wanneer je voetbaltrainer bent en het beste uit een selectie wilt halen. Voetbal is de bekende rode  draad die door zijn leven loopt. Hij begon bij VELO en stond al gauw op doel. Meijer liep stage bij verschillende BVO’s en koos uiteindelijk voor zekerheid, behaalde diploma’s en vond een vaste baan. Maar voetbal bleef kriebelen. Lars behaalde diploma’s, waaronder UEFA C. Hij werd assistent-trainer/keepertrainer bij de vrouwenselectie van Ter Leede, maakte deel uit van het bestuur van de Sassenheimse club, had daar ook zitting in de Technische Commissie. Tussendoor trainde hij de selectie van vv Maasdijk. ‘Ik ben ambitieus. Daarom koos ik voor RCL. Ik denk dat we aan de vooravond staan om de vrouwenafdeling van RCL een echte boost te geven.’ Met een c.v. als die van Lars Meijer ben je graag gezien bij menige voetbalclub.

Lars Meijer gaat RCL VR1 trainen. De vraag of zijn vrouw Manon zich ook in rood/wit gaat hullen, wordt nog niet beantwoord.

Must Read