donderdag, juli 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 45), 7-14 juni

Lopend Vuurtje (aflevering 45), 7-14 juni

-

Tot en met bijna eind juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie. Voor alle duidelijkheid: dit is de voorlaatste van dit seizoen (21/6 de laatste)!

Lopend Vuurtje (aflevering 45, 7-14 juni)

Boy Bokaal (Gouden Schoen) met 63 doelpunten voor SJZ JO9-1

Juichende jochies, opgewonden ouders, trotse leiders. Een hele oploop bij de afsluiting van de SJZ Familiedag. Een belangrijk moment voor spelers van nog geen 10 jaar. Een toespraak van de voorzitter, afgerond met de overhandiging van De Gouden Schoen. Dat het leven van de jongens van JO9-1 vanaf dat moment kolossaal zal veranderen. Nee, gelukkig niet. Maar dat dit moment op hun netvlies zal blijven prikken staat wel vast.

SJZ JO9-1 is het jeugdteam dat de afgelopen 10 wedstrijden de meeste doelpunten heeft gescoord. Ze lieten daarmee menig team met een straatlengte achter zich. Bij zo’n prestatie hoort De Gouden Schoen. Dat is traditie bij de Sint Jan.

De Gouden Schoen wordt  de Boy Bokaal genoemd en is voor altijd verbonden aan het SJZ-jeugdlid Boy Wondergem. Boy was maar 15 jaar toen hij op 7 maart 2023 overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Om de naam Boy Wondergem niet te vergeten is door de Jeugdcommissie besloten de Boy Bokaal in te stellen. Een wisselprijs voor het meest scorende jeugdteam.

SJZ JO9-1 kreeg de Boy Bokaal uitgereikt door de oma en opa van Boy. Een heel emotioneel moment.

Mooi om te zien hoe blij de jonge spelers van SJZ JO9-1 zijn met de Boy Bokaal. Nog net zichtbaar zijn opa Aad en Oma Anneke.
Een van de laatste wensen van Boy Wondergem kon nog in vervulling gaan: een bezoek aan de Kuip. Vlnr: Joël Miltenburg, oma Anneke, Boy, Jan v/d Poel en Hans Olijerhoek.

Met AllFootball kiest Valken ’68 voor een sprong voorwaarts

Met ingang van seizoen 2024-2025 gaat Valken ’68 een samenwerkingsverband aan met AllFootball, een gecertificeerde voetbalschool met meerdere trainers in dienst.

De afgelopen seizoenen is de jeugd van Valken ’68 zowel kwalitatief als kwantitatief gegroeid. Dit is duidelijk terug te vinden in het niveau van de competities waarin de jeugd actief is. Van grote invloed is de techniektraining die wordt aangeboden. Om de volgende stap voorwaarts te zetten zocht Valken ’68 een partner die daarvoor kan zorgen. De club gaat in zee met AllFootball.

AllFootball, die sinds 2019 bestaat, gaat de jeugd van JO8 tot en met  JO12 op alle niveaus maandelijks 2x techniektraining aanbieden. Dit doen ze met 8 gecertificeerde trainers, waarbij ook 2 gecertificeerde coördinatoren aanwezig zullen zijn om de jongste jeugd te begeleiden.

Het motto van AllFootball luidt: ‘Beter leren voetballen met een lach’. De organisatie telt een team van meer dan 45 enthousiaste professionele trainers, met een vurige passie om kinderen te stimuleren in hun voetbalontwikkeling en er voor te zorgen dat ze ‘na gedane arbeid’ met een lach het veld afstappen. Met deze aanpak voorziet AllFootball momenteel meer dan 400 kinderen van techniektraining op meerdere locaties in de Duin- en Bollenstreek.

Deze stap zorgt ervoor dat Valken ’68 niet alleen gaat uitbreiden, maar dat de aanpak ook duidelijk gericht is op professionaliteit. Het doel van Valken ’68 was, is en blijft: De jeugd opleiden voor het vlaggenschip.

AllFootball en Valken ’68 samen op weg naar een hoger niveau. V.l.n.r.: Max van Duin (AllFootball), Michael Sloos (jeugdvoorzitter Valken ’68) en Motta El Yaakoubi (AllFootball).

Bernardus: Een weekend in Lommel (B) om nooit te vergeten.

Een voetbalweekendje in het Belgische Lommel is al iets om je op te verheugen. Dat de deden de mannen van Bernardus JO15-1 dan ook. In het pittoreske Vlaamse plaatsje werd deelgenomen aan een internationaal toernooi. Dat niet alleen, het gevarieerde randprogramma zorgde voor zoveel plezier, dat de vonken er vanaf vlogen. Dat alles staat uitgebreid te lezen op de clubsite. Op een wijze alsof de lezer er zelf bij aanwezig is. Slapen in een oud schoolgebouw ‘met net iets te kleine lokalen’. Op ‘net iets te grote matrassen’. Eten in een van de parken van de mollige Peter ‘Hatseflats’ Gillis, bekend van het televisieprogramma ‘Massa is kassa’. Voetballen tegen teams uit België, Duitsland en Denemarken. Met na afloop polonaise lopen, ‘op school’ gevolgd door kussengevechten. Een afsluitende ‘crazy’ avond met 30 opdrachten.

Met de medailles om de hals (voor evenveel gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden) zingend vertrekken uit België, niet mooi, wel hard.

Wanneer je dan leest dat de JO15-1 de club bedankt, de supporters bedankt en niet vergeten dat zonder Radsupport, Snackbar Rhynenburgh en Meijmat BV ze ‘nooit zo leuk weekend hadden gehad’, dan moet  het wel ‘knal’ geweest zijn.

                 De mannen van Bernardus JO15-1 met parkeigenaar Peter ‘Hatseflats’ Gillis, bekend van de televisie.
                  Bernardus JO15-1 haalde geen bekers in Lommel, maar het plezier was er niet minder om.

Délano Hoogendam kiest voor E.M.M. ‘21

De in Roelofarendsveen woonachtige Délano Hoogendam is 20 jaar, hij is inzetbaar als verdediger en middenvelder. De afgelopen 2 seizoenen maakte Délano deel uit van de RCL-seniorenselectie. Het is geen geheim dat de Vener ambitieus is, hij wil verder, stappen zetten.

In zijn woorden: ‘Ik wil mij optimaal ontwikkelen en vol voor mijn kansen gaan.’ Hoogendam is ervan overtuigd dat hij bij E.M.M. ’21 het klimaat vindt om zijn doelen te halen. Of E.M.M. ’21 blij is met een man met zo’n drive? Wat denk je?

Délano Hoogendam (rechts) hult zich komend seizoen in het shirt van E.M.M. ’21.

E.M.M. ’21: Lintje voor ‘duizendpoot’ Anja de Prie

Anja de Prie-de Jong uit Roelofarendsveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vele vrijwilligerswerk. Anja ontving haar koninklijke onderscheiding van burgemeester Astrid Heijstee.

Bij voetbalclub E.M.M. ’21 maakt Anja schoon op maandagochtend, tovert de lekkerste tosti’s in het weekend en versiert ze de kantine tijdens feestdagen. Door haar inzet verlopen de clubactiviteiten soepel en dat al sinds 1990. Anja staat bekend als een ‘echte duizendpoot’, op wie E.M.M. ’21 kan bouwen.

Waar ze de tijd vandaan haalt moet nog eens uitgezocht worden. Anja doet meer. Als vrijwilliger is Anja ook actief bij hospice Amandihuis in  Nieuwe Wetering, verleent er zorg en kookt maaltijden. Bij Stichting Laatste Zorg verzorgt De Prie overledenen, zodat ze netjes worden opgebaard. Dan bakt Anja in de Kermisweek eieren voor het Oranje Comité op vrijdagmorgen. Dat is een traditie die breed wordt gewaardeerd.

Burgemeester Astrid Heijstee speldt de versierselen op bij Anja de Prie. De vrijwilliger van E.M.M. ’21 en andere instellingen is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foreholte neemt waardig afscheid van spelers

Afscheid nemen is een kunst. Waardig afscheid nemen, met respect, getuigt van klasse. Die klasse toonde Foreholte. Het was al bekend dat enkele selectiespelers de Voorhoutse club zouden verlaten. Om verschillende redenen. Wanneer je dan een aantal jaren voetballief en voetballeed met elkaar hebt gedeeld, brengt een afscheid de nodige emoties met zich mee. Foreholte en de spelers die vertrekken gaan in harmonie uiteen. Vanaf komende seizoen zijn een aantal spelers niet meer te bewonderen op Elsgeest. Ze zijn door hun collega’s van de selectie in het zonnetje gezet. Op een heel originele wijze. Eerst de namen. Jimmy Voorn gaat aan zijn opleiding voor Marechaussee beginnen. Mack van der Velde verhuist naar Amsterdam en Finn Hogenhuis heeft besloten voetbal eventjes op een lager pitje te zetten. Daarnaast maakt Stan Spies de overgang naar UVS en Gregor Zalewski gaat op avontuur bij Valken ’68. Resteert de door blessures geplaagde Sam Lemmers. Bij hem kan het vriezen of dooien. Moet Sam stoppen of kan de fysio hem nog klaar maken om op niveau te presteren? Het wordt afwachten. De afzwaaiers ontvingen een ingelijst clubshirt. Een herinnering aan een belangrijke periode in hun sportieve leven.

De spelers die komend seizoen niet meer te bewonderen zijn op Elsgeest. Ze werden verrast met een ingelijst Foreholte-shirt. 

vv Koudekerk kampioen – de niet te stuiten opmars van voetbalgekke club

Voor de 2 keer in 3 seizoenen is Koudekerk kampioen. De dorpsclub speelt volgende seizoen voor het eerst in haar geschiedenis in de 2de klasse. Die opmars is te danken aan de unieke faciliteiten, een voetbalgekke staf en een bereidwillige spelersgroep.

Dat schrijft de regionale AD in forse letters, stevig aangezet, zoals dat ook hoort bij dit kampioenschap. Een minpuntje is het woord ‘bereidwillig’. Dat heeft iets van ‘slaafs volgen, kadaverdiscipline en onderdanigheid’. Niets van dit alles kenmerkt de kampioenen. Hier is sprake van een hechte formatie, van een ondoordringbaar collectief. Met een mentaliteit van ‘mouwen opstropen, schouders eronder’.

Elders kon gelezen worden: ‘Koudekerk is in de laatste speelronde van de reguliere competitie kampioen geworden van de 3de klasse A. De ploeg van Jarno Verweij had uiteindelijk na een zenuwslopende wedstrijd aan een gelijkspel op bezoek bij RVC ’33 genoeg om concurrent BSC ’68 onder zich te houden, dankzij een beter doelsaldo. Dat laatste evenals vorig jaar. Toen promoveerde de Koudekerkers naar de 3de klasse na een 2-0 overwinning op Roodenburg en een beter saldo dan Teylingen.

Nu het feestgedruis enigszins is getemperd, denken ze in die voetbalgekke club aan een 3-op-een-rij. Wordt er komend seizoen weer voor een stunt gezorgd? Dat is afwachten geblazen.

De foto’s van de  mannen, met hun blije familie en/of partners laten zo overtuigend zien hoe euforisch de gladiatoren zijn. De schaal, hè. Prachtig! De fraaie foto’s wil vv Koudekerk aan zoveel mogelijk échte voetballiefhebbers laten zien. Dus: in Lopend Vuurtje.

Met dank aan Joey Mansveld (foto’s), Lia Paling en Henk Griffioen

FC Rijnvogels: Frank van Boekel zwaait als Hoofd Jeugdopleiding

Na 4 jaar neemt Frank van Boekel afscheid als FC Rijnvogels Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Hij draagt zijn rol over aan Mohamed Ajar. Het is geen afscheid van volledig weggaan, want het lijkt Frank leuk om nog wedstrijden te fluiten, te ondersteunen bij de organisatie van thuistoernooien en mogelijk een keukendienst te draaien.

Frank schrijft op de clubwebsite: ‘Ik ben 4 jaar geleden terecht gekomen bij een geweldige club, waar vrijwilligers ook échte vrijwilligers zijn. Ik heb met plezier met veel mensen mogen samenwerken en veel geleerd en altijd met de juiste intentie mijn best gedaan voor de club.’

Het ging niet altijd van een leien dakje, zo vervolgt Van Boekel, zaken kunnen altijd beter geregeld worden, maar de uitdaging ligt er altijd en hoort bij de charme en dynamiek van een voetbalvereniging.

‘Bestuur, trainers, commissieleden, leiders, ouders, kantinemedewerkers, veldploeg en ga zo maar door, dus om te voorkomen dat ik iemand vergeet,’ besluit  Frank, ‘bedank ik jullie liever persoonlijk voor de samenwerking. Supergaaf en fijn dat ik 4 seizoenen lang mijn steentje kon bijdragen bij deze prachtige familieclub. Heel veel succes met de verdere ontwikkeling van de Jeugdafdeling en alle andere activiteiten die FC Rijnvogels speciaal maken.’

 

Bestuur Teylingen kijkt terug op geslaagd eeuwfeest

‘Met het fantastische slotfeest is er helaas een einde gekomen aan de Jubileumweek. Wat hebben we genoten met elkaar. Oude herinneringen zijn opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Zovelen die elkaar in de loop der jaren uit het oog waren verloren, maar zeker niet uit het rood/zwarte hart, hebben elkaar weer gezien.

Met elkaar en voor elkaar is het een zeer succesvol en geslaagd Jubileumjaar geworden. Namens het bestuur willen wij de commissies en IEDERE vrijwilliger die hier op welke wijze dan ook aan bijgedragen heeft, heel hartelijk danken voor zijn of haar inzet.’ Rogier Landwer Johan & Tim Koppier.

Nog een gediplomeerde trainer bij Roodenburg

Dat Roodenburg grossiert in gediplomeerde trainers, gaat iets te ver. Maar dat hun aantal binnen de blauw/zwarten groeit, is een onomstotelijk feit. Na eerder in Lopend Vuurtje te melden dat 2 trainers met succes hun opleiding hadden afgerond, kan nu Ilias BsiBsi de spotlight krijgen. Ilias is de 3e gediplomeerde jeugdtrainer van Roodenburg. Hij behaalde zijn diploma Juniorentrainer UEFA C. Dat is niet mis. Om dit ‘papiertje’ moet theoretisch en praktisch flink uitgepakt worden. De opleiding werd gegeven bij sv Erasmus. Daarvoor moest BsiBsi op en neer reizen naar Rotterdam. Geen probleem: Ilias bleek zo gemotiveerd, dat hij eerder dan of gelijktijdig met zijn docenten aanwezig was op de accommodatie van Erasmus. De ambities van BsiBsi reiken verder dan UEFA C, hij wil groeien in het vak van trainer. Dat is goed voor de jeugd en goed voor Ilias. Win-win dus.

Ilias BsiBsi zet zijn handtekening op het diploma UEFA C. Roodenburg heeft er weer een opgeleide trainer bij.

Voorschoten ’97 JO12-2 ontving bijzondere onderscheiding

Nee, het gebeurt niet vaak dat de FIFA een oorkonde uitreikt aan spelers die zich hebben onderscheiden. In feite is het uniek wanneer de grootste sportbond van de wereld een ‘FIFA Personal Skill Chart’ toekent aan heel jeugdige voetballers. Voorschoten ’97 JO12-2 schrijft geschiedenis. Dat de mannen kampioen zijn geworden is een prestatie. Maar een dergelijk resultaat wordt ook door spelers van hun leeftijd van andere clubs behaald. De JO12-2-boys hebben alle wedstrijden gewonnen, zonder tegen gele of rode kaarten aan te lopen. Ze hadden respect voor de scheidsrechter en de tegenstanders. Ook blonken ze uit als collectief. Verder heeft de FIFA nog een paar eisen om boven het maaiveld uit te komen. Kortom, poseer maar trots voor de camera.

                                              Voorschoten ’97 JO12-2 met de kampioensmedaille.
Voorschoten ’97 JO12-2 met het certificaat FIFA Personal Skill Chart.

Debora, trainer van de Smurfen, loopt de marathon voor het goede doel

Debora van der Meer is een bloedfanatieke sportster. Zij is moeder en trainster van vv Zwammerdam JO7 (4-5-6 jaar), ook wel de groene-mini-Smurfen genoemd. Momenteel bereidt Debora zich voor op de Marathon van Amsterdam van 20 oktober. Deze Olympische afstand loop je niet voor de gezelligheid. Er moet een reden voor zijn. Debora heeft een heel goede reden. Zij loopt de 42 kilometer en 192 meter voor het goede doel. Voor KWF-Kankerfonds. Van der Meer wil € 500,00 bij elkaar lopen. Horen wij het goed? € 500? Wat is dat voor een schertsbedrag? Dat blijkt ook wel, Debora heeft  – zonder te veel poespas – al € 600,00 in the pocket. De marathon is in oktober. Dat bedrag gaat nog flink omhoog. Trek de portemonnee en maak een bedrag over. Kijk op https://acties.kwf.nl/fundrai…/deborameer/amsterdam2024… Ook kan je contact met Debora opnemen via debora_voetbal@hotmail.com.

Hoe blij kun je worden van zo’n team vv Zwammerdam JO7, met Debora!

Het Rad van Avontuur heeft iets magisch

De Derde Helft is niet meer weg te denken. Na de wedstrijd nog even napraten, met een biertje en een bitterballetje. De scheidsrechter een cijfer geven voor hoe hij de wedstrijd heeft geleid. De opstelling van de trainer bekritiseren en dan aangestoten worden met de woorden: ‘Heb je al lootjes voor het Rad?’ zeg dan maar eens nee. Spontaan haal je € 5,00 uit de knip en ruilt die om voor 5 lootjes. Bij het draaien heb je de nummertjes op een rijtje gelegd en hoop je ‘Ja, ik’ te roepen, wanneer het Rad een rondje heeft gedraaid. Een doos eieren van een uitloopkip, een bos bloemen, een vleespakket, een fles wijn. Ach, de club heeft weer veel prijzen gebietst of voor een klein prijsje gekocht.

Elke ronde levert de club wel een paar honderd euro op. Hoe meer gedraaid kan worden hoe liever. Het is voor de goede zaak. Voor de aankoop van materialen, voor jeugduitjes of om het clubgebouw te schilderen.

Bijna elke voetbalclub heeft zo’n wiel waar een slinger aan wordt gegeven. De een is fraaier dan de ander. Een trouwe lezer van Lopend Vuurtje vertelde dat hij ‘alle raderen (…) van avontuur’ wel heeft gezien. Hij maakte er een gewoonte van een cijfer te geven aan het Rad dat ‘het meeste opbracht’ en ‘het mooiste was’.

‘Mijn keuze is gevallen op het Rad van Avontuur van FC Oegstgeest. Die is uitgevoerd in de clubkleuren, mét het logo van de club.’ Hij voegde er iets aan: ‘Mijn mening is maar mijn mening, is maar mijn smaak. Dus hecht er niet te veel waarde aan.’ Beloofd: waarde hechten wij er niet aan. Wel aandacht. Bij deze.

Het Rad van Avontuur van FC Oegstgeest.

Prachtige jacks voor spelers SJZ JO8-1

De enthousiaste knakkertjes van SJZ JO8-1 voetbalden tegen hun ouders. Dat is leuk en spannend en het gaat er stevig aan toe. Van beide kanten. Niet zo stevig dat de man met de waterzak en spons met een zekere regelmaat het veld in moest rennen. Toch werd de ontmoeting een ‘dingetje’ voor de scheidsrechter. Hij floot strak en bracht het duel tot een goed einde. Nadat iedereen had gedoucht, fris en fruitig klaar stond, werden de mooie herinneringsmedailles uitgereikt. Klaar om zich te goed te gaan doen aan patat en priklimonade, moesten de jongens nog even op de plaats rust maken. Er wachtte nog een verrassing. Elk van hen kreeg een jack met hun voornaam erop. Een prachtig jack waar de jongens mooie sier mee kunnen maken. Mogelijk gemaakt door 4 sponsors, die nauw betrokken zijn bij SJZ JO8-1. Het gaat om Roep Hoveniers, Van der Meij Timmerwerken, Loonbedrijf Van Meurs en SVBL Sloopwerk BV Leidschendam. Met een applaus en hoi-hoi-hoi werden de sponsors bedankt door Tim, Sam, Davi, Jochem, Dean, Lucas, Cokkie en Jesse

                                 Elke speler van SJZ JO8-1 met een jack en zijn voornaam erop.

Foreholte stelt versterkingen voor

De mallemolen die Transfernieuws heet draait op volle toeren. Op de website van LeidenAmateurVoetbal worden alle wisselingen nauwkeurig bijgehouden en de stand van zaken wordt met de regelmaat en de precisie van een Zwitsers uurwerk bekendgemaakt.

Foreholte stelt op  haar website de nieuwe aanwinsten stuk-voor-stuk voor.  Lopend Vuurtje heeft er 2 geselecteerd.

Jord Aanhale is een rechtsbenige centrale verdediger, hij komt over van VVSB. Aanhane is een  fysiek sterke speler, die ook sterk aan de bal is. Jord was afgelopen seizoen een leidende speler van de JO23-1 en heeft in het verleden al een contract bij zijn oude club gehad. Daarnaast heeft Jord Aanhane in de jeugd van SC Heerenveen gespeeld én is hij geen onbekende van enkele spelers van Foreholte 1.

Yassine Bensalah. Met Yassine heeft Foreholte er een aanvallende, creatieve speler binnen de selectie bij gekregen. Yassine heeft een goed linkerbeen en is een échte voetballer. Hij heeft onder meer in de jeugd van Ajax en ADO Den Haag gespeeld. Yassine probeert zich bij Foreholte verder te ontwikkelen en met zijn creativiteit een meerwaarde te zijn voor het team.

                                                                           Jord Aanhane
                                                                   Yassine Bensalah

Roodenburg Futsal timmert aan de weg

Een kampioen in een andere tak van de vereniging, kan Roodenburg met veel plezier in de schijnwerper zetten: Roodenburg Futsal werd kampioen van de 3de klasse en promoveert triomfantelijk naar een klasse hoger. Dat het zwaarbevochten en dus dik verdiende kampioenschap smakelijk gevierd moest worden, is vanzelfsprekend bij de club uit Leiden Noord. Verrassing 1: De Trofee die bij de prestatie hoort werd tijdens het hoofdgerecht overhandigd. Verrassing 2: Bij de koffie-met-een-alcoholische-versnapering ging de verraste Mike Bekooy op de schouders. Met maar liefst 70 doelpunten werd hij binnen Roodenburg Topscorer aller tijden. Met zo’n aantal goals moet Mike ook minstens Topscorer Zuid-Holland, nee: Randstad zijn. Jan Lovink zoekt dit uit.

                                Roodenburg Futsal Team: kampioen 3de Een ongekende prestatie.
Met 70 doelpunten had Mike Bekooy een belangrijk aandeel in het kampioenschap van het Roodenburg Futsal Team.

(G) Oude tijden herleven: Vrouwen RCL naar Hoofdklasse

De blijdschap (en trots) bij RCL in Leiderdorp is enorm, er leeft een uitbundige sfeer. Waar de mannenhoofdmacht onder leiding van de gelouterde trainer Hein van Heek even mocht hopen op promotie maar  bleef steken, hebben Vrouwen 1 het seizoen van de rood/witte Bloemerd-club toch nog een gouden rand bezorgd. Op neutrale grond in Bodengraven werd in het allerbeslissende duel tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel de nacompetitie gewonnen en openden zich de poorten van de Hoofdklasse. De Vrouwen paradeerden juichend naar binnen. ‘RCL, een club van klasse’ werd als nachtegaaltjes gezongen, waarbij de keeltjes, met een biertje gesmeerd, verrassend zuiver en luid klonken.

RCL Vrouwen hebben een verleden, een sportief verleden wel te verstaan. Ze hebben jarenlang in de landelijke top gespeeld. Daarna gingen ze, door vertrek van de topspeelsters, door een dalletje. En zie de Phoenix is herrezen. Een jaar na degradatie terug op het op een na hoogste niveau. De groep is gretig en blijft bij elkaar. Over een jaar, juni 2025… het is te mooi om waar te zijn. Terug aan de absolute top? Het zou zomaar waar kunnen zijn.

75-jarige TAVV bedankt vv Alphia

In de Jubileumgids van ’75 jaar TAVV’ schreef voorzitter Martijn van Dalen mooie woorden. Maar vv Alphia liet het daar niet bij. Kijk eens: creatieve cadeautjes onderstreepten de vriendschap van beide voetbalclubs.

Voorschoten ’97: Een gedenkwaardige week wordt afgesloten

Het is maar weer gebleken: een lach en een traan liggen flinterdun bij elkaar. Het overlijden van Luca heeft grote indruk gemaakt, nauwelijks te helen wonden geslagen. Een veelbelovend leven op wrede wijze in de knop geknakt. Met respect is waardig afscheid genomen van Luca. Voorschoten is diep geraakt, Voorschoten ’97 in het bijzonder en Luca’s naasten en Luca’s team het meest. Grote bewondering voor de wijze waarop iedereen binnen de vereniging het verdriet verwerkt. Uit het oog, maar niet het hart.

Must Read