donderdag, juli 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 44), 1-7 juni

Lopend Vuurtje (aflevering 44), 1-7 juni

-

Tot en met medio juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Lopend Vuurtje (aflevering 44, 1-7 juni)

Roodenburg heeft er 2 gediplomeerde trainers bij

Wil je de jeugd op verantwoorde wijze begeleiden, moet je investeren in jezelf. Een wijsheid van jewelste. Dat hebben de trainers René en Karim van Roodenburg gedaan. Ze volgden de KNVB-opleiding VC pupillen, internationaal aangeduid als UEFA C.  Dat lijkt eenvoudig, maar is dat bepaald niet. Niet alleen moesten deze mannen voor elke bijeenkomst naar Hoek van Holland reizen. Daarnaast dienden René en Karim allerhande opdrachten uit te voeren. Welke? Observeren, zelfreflectie, filmen en coachen. Tijdens de laatste cursusdag werd de opleiding geëvalueerd, over tactiek en techniek gesproken en gediscussieerd over de aanpak bij tal van onderwerpen. Een heel levendig groepsproces, waar iedere deelnemer van leerde. Uiteindelijk haalden René en Karim hun felbegeerde diploma Voetbalcoach Pupillen. Roodenburg is blij met de inzet van het tweetal, de jonge gassies die onder en met hen gaan trainen kunnen er alleen maar hun voordeel mee doen.

 

TAVV sluit 75ste verjaardag in stijl af

Tijdens haar Jubileumreceptie in een volle kantine stond TAVV even formeel stil bij het 75ste bestaan van de club. Na de uitreiking van het 1ste glossy Jubileum-Magazine aan oud-voorzitter Jos dos Santos werd TAVV getrakteerd op mooie woorden van Kalle Kenner Theo Lelieveld en locoburgemeester Tom de Kleer. Namens de gemeente Nieuwkoop ontving de club een prachtige bos bloemen en een Jubileum Oorkonde.

Hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de bekendmaking van het TAVV-Elftal-Aller-Tijden. Deze niet-eenvoudig samen te stellen selectie van echte TAVV-helden was in de vertrouwde handen gelegd van het oudste TAVV-lid Jan Baas. Het werd een uitgebalanceerde mix van Toppers-van-Toen-en-van-Nu.

Daarna bleef het nog lang roerig en o zo gezellig. Bij het weggaan kon beluisterd worden, dat er over 75 jaar weer zo’n geslaagd jubileum moet plaatsen. ‘Nee,’ zei men, ‘eerst nog de eeuwviering.’ Er werd instemmend geknikt.

Locoburgemeester Tom de Kleer (VVD) met de oorkonde en TAVV-voorzitter Chiel Scholte met de kolossale bos bloemen. Dat alles ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van TAVV.
Jan Baas, het oudste lid van TAVV, stelde de TAVV-elftal-aller-tijden samen.
En zie hier op welke plaatsen Jan Baas de beste-TAVV-spelers-aller-tijden heeft opgesteld. De juiste poppetjes op de juiste plaatsen.

NSV ’46 neemt afscheid van Stefan, Lars en Robbin en Robin

Het seizoen zit erop voor NSV ’46. De nacompetitie werd niet gehaald. Maar de 4de plek is alleszins verdienstelijk. Een geslaagd seizoen dus. Ook bij NSV ’46 is er een tijd van komen en gaan. De tijd van gaan is gekomen voor aanvoerder Stefan van Tol en Lars de Jong. Ook Robbin Verhaar en Robin Stark namen afscheid. Het kwartet heeft een prachtige tijd vol herinneringen bij NSV ’46 gehad. Daar kunnen ze een leven lang op teren.

NSV ’46 en aanvoerder Stefan van Tol en Lars de Jong nemen afscheid van elkaar. De 2 prinsesjes op de foto zullen het goede voorbeeld van hun papa’s wel volgen en over een paar jaar ook een balletje bij NSV ’46 gaan trappen.

Sporting Leiden is een echte, hechte familieclub

Kijk ze daar staan: 3 generaties Lens. Echte Sporting Leidenaren. Opa Wout en pa Bert speelden en spelen in de fris en fruitige kleuren van de Glibberclub. Dan kan kleinzoon Jayven niet achterblijven. Als vanzelfsprekend trok hij ook de clubkleuren aan. Er wordt gezegd dat Jayven, die ook Pupil van de Week is geweest, bij zijn geboorte al als lid werd ingeschreven bij Sporting Leiden. Dat zal niemand verbazen. Het moet raar lopen wanneer een volgende generatie zich niet zou aansluiten bij Sporting Leiden.

EK 2024 – Super 11 – De Vergulde Vos

Het EK Voetbal komt er weer aan! Eindelijk weer een eindtoernooi in de zomer, zonder coronamaatregelen. Een EK waar Nederland zelf aan deelneemt. Omdat hier jaren op is gewacht pakt De Vergulde Vos uit met een splinternieuwe, originele en grootse EK Pool: De Vergulde Super 11.

Kies 11 spelers: 1 keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers. Maximaal van elk land 1 speler. Deze internationals gaan dit toernooi (min)punten scoren. De exacte regels staan op de website van het restaurant. Hierbij alvast een paar voorbeelden. Een keeper die de nul houdt levert 5 punten op, een aanvaller krijgt er voor elk doelpunt 3 en elke speler die aan een wedstrijd meedoet die door zijn land gewonnen wordt, krijgt 3 punten.

Meedoen is heel eenvoudig. In plaats van een gigantisch schema, lever je alleen jouw lijst met 11 namen aan. Dit kan door een excelbestand (vanaf 3 juni beschikbaar) te mailen of jouw VOS SUPER 11 op een bierviltje te schrijven en in te leveren achter de bar. Het wachten is nog op de laatste selecties.

Deelname kost € 10,00. Natuurlijk gaat het hele bedrag op aan leuke (geld)prijzen. Er zijn prijzen voor de deelnemers die aan het einde van het EK de meeste punten hebben en er is een prijs voor elke tussenronde. Dit zijn er 7 in totaal, 3 rondes in de poulefase en 4 in de knock-outfase. Ook als je er middenin het EK slecht voorstaat, kun je met jouw spelers een tussenronde winnen.

Voor informatie en spelregels naar https://www.deverguldevos.nl/super11/

Welkom bij het Gustavo Hamer Jeugdtoernooi bij vv Meerburg

Voor de jeugd van vv Meerburg is het Gustavo Hamer Toernooi met voorsprong het hoogtepunt van het seizoen. Gustavo begon immers zijn zegetocht door de internationale voetbalwereld in Zoeterwoude/Rijndijk. Hij begon bij en werd opgeleid door vv Meerburg. Gustavo – de trots van de club. Gustavo –  hét voorbeeld van een talentvolle voetballer die het door zijn wilskracht en doorzettingsvermogen heeft geschopt tot de belangrijkste competitie ter wereld, de Premier League in het Verenigd Koninkrijk. Dat hij zijn naam verbond aan het Jeugdvoetbaltoernooi van Meerburg geeft aan dat hij zijn voetbalafkomst niet is vergeten en nooit vergeten zal. Dat tekent de in 1997 in Brazilië geboren Gustavo.

Het Gustavo Hamer Jeugdvoetbaltoernooi vindt plaats op 15 en 16 juni. Op zaterdag de 15de spelen JO8, JO9 en JO12 in de ochtend. ’s Middags komen JO10 en JO11 in het veld. Zondag de 16de speelt ’s morgens JO13 en JO14 in de middag.

Het streven is om elk team in een poule van 5 teams in te delen en 4 wedstrijden van 18 minuten te laten spelen. De wedstrijden worden gespeeld volgens de KNVB-regels (6×6 inclusief keeper, op kwart veld, 8×8 inclusief keeper op half veld en 11×11 inclusief keeper op heel veld). Er mag continu gewisseld worden.

Aan het eind van het programma vindt de prijsuitreiking plaats. Voor iedere speler is er een herinneringsmedaille en voor de winnaar van de poule een beker.

Komt naamgever Gustavo Hamer naar het toernooi? Daar wordt geheimzinnig over gedaan.

De voetballoopbaan van Gustavo ‘Guga’ Hamer, tot nu…

 • 2004-2008 vv Meerburg
 • 2008-2010 ADO Den Haag
 • 2010-2011 vv Meerburg
 • 2011-2018 Feyenoord
 • 2017-2018 FC Dordrecht (op huurbasis)
 • 2018-2020 PEC Zwolle
 • 2020-2023 Coventry City
 • 2023- Sheffield United

Foreholte – 3  nieuwe verenigingsscheidsrechters

Enthousiaste Foreholters hebben met succes hun diploma voor verenigingsscheidsrechter behaald. De club is trots op de 3 mannen, feliciteert ze en wenst ze menige prettige wedstrijd in de toekomst. Het 3-tal dat de pittige cursus heeft gevolgd is Husam, Liam, Brian. Het staat er zo eenvoudig. Maar een eigen gediplomeerde scheidsrechter past – of behoort te passen – in de visie van elke club. Zo wordt er gestreefd naar gediplomeerde trainers voor alle leeftijdscategorieën, in het verlengde daarvan passen naadloos gediplomeerde fluitisten. Het is onderdeel van de professionalisering van het amateurvoetbal.

Terecht trots op het behaalde resultaat staan vlnr: Husam, Liam en Brian, verenigingsscheidsrechters van Foreholte.

Voorschoten ’97 – Scheidsrechter Cock ‘loopt’ een record

In zijn lange-lange carrière als scheidsrechter heeft de 76-jarige Cock van der Goes ontelbare wedstrijden geleid. Hoeveel weekends stond hij exact op tijd klaar om opvallend onopvallend zijn wedstrijden te fluiten? Cock weet dat niet, dat houdt de trouwe leidsman niet bij. Is het dan niet prachtig wanneer een elftal besluit hem eens in het zonnetje te zetten? Gewoon spontaan. Cock is de-man-in-het-zwart bij Voorschoten ’97. De mannen van JO16-4 vroegen even met het 1ste fluitsignaal te wachten. Flexibel als hij is voldeed Cock aan het verzoek. Hij werd ‘gewoon’ bedankt met de woorden: ‘Wanneer door omstandigheden jongens niet kunnen spelen gaat de wedstrijd gewoon door. Maar wanneer u niet aanwezig bent, kunnen wij het vergeten.’ Het cadeautje viel in de smaak, de woorden ontroerden hem. Deze zaterdag floot Cock 2 wedstrijden en liep bijna 15 km. Zoon Erik schreef op X trots op zijn vader te zijn en ‘op alle scheidsrechters die wekelijks veel teams bij Voorschoten ’97 fluiten’. Het bestuur van Voorschoten ’97 reageerde ook: ‘Wij hopen dat Cock nog lang zijn wedstrijden, ook die van zijn kleinkinderen, zal kunnen blijven leiden.’

Scheidsrechter Cock v/d Goes: een presentje en mooie woorden van spelers en trainers van Voorschoten ’97 JO16-4.
Zaterdag leidde Cock v/d Goes 2 wedstrijden van Voorschoten ’97. Zijn horloge gaf aan dat hij 15 km had gelopen. Een record.

vv Zwammerdam – Gerard van Asselt zwaait wel/niet af

Bij de laatste thuiswedstrijd van vv Zwammerdam (tegen TAVV) werd reserve-aanvoerder Gerard van Asselt in de bloemetjes gezet. Stopt Gerard met voetballen? Ja en nee. Dat vraagt enige uitleg. Gerard van de gelijknamige autorijschool in Zwammerdam, doet een stapje terug. Elke week 2x (soms meer) trainen en in het weekend fanatiek (en fair) zijn wedstrijden spelen, is niet meer te combineren met zijn bedrijf en zijn gezin.  Hij gaat gewoon door bij het 2e team om met zijn ervaring de jonge jongens te ondersteunen in het veld. Dat 2e is een verkapte JO23 en die kunnen wel een routinier gebruiken. Onder stralende weersomstandigheden wandelde Gerard het veld op, hand in hand met zijn 2 kinderen als de Pupillen-van-de-Week. Het applaus klaterde op, de bloemen waren met zorg en vakmanschap tot een kleurig boeket gecreëerd. Kortom, een  mooi moment in de geschiedenis van vv Zwammerdam, dat eind deze maand op spectaculaire wijze het 75ste seizoen zal afsluiten.

‘Hoho, maar dat is nog niet alles,’ zegt voorzitter Jaap Peters, wanneer het telefoongesprek beëindigd lijkt. ‘Vergeet Henrieke niet, zij is de vrouw van Gerard, van de gelijknamige Garage Van der Hee. Henrieke is de doelvrouw van VR1 en die werden kampioen. De vrouwen gingen juichend door het dorp, op de platte kar.’ Waar een dorp met nog geen 2000 inwoners groot in kan zijn.

Dan wil de voorzitter nog kwijt dat Debora van der Meer, bloedfanatieke sportster, inmiddels ook moeder, trainster van de JO7, de groene mini-Smurfen, op 20 oktober de marathon van Amsterdam gaat lopen. Voor het goede doel, KWF-Kankerfonds. ‘Ze heeft al  €600,00 bij elkaar,’ vertelt Jaap Peters, ‘dat moet nog veel meer worden.’ OK, Jaap, daar zal LeidenAmateurVoetbal aandacht aan besteden en aan het slotfeest van eind deze maand. ‘Akkoord.’

Vrouwen1 van vv Zwammerdam werden kampioen. Met en op de platte kar maakten zij een triomftocht door het dorp.

 

René van Hensbergen nieuwe assistent-trainer Kagia 1

‘vv Kagia is zeer verheugd om te kunnen melden dat het met René van Hensbergen een nieuwe assistent-trainer heeft gevonden.’ Een mooi bericht uit Lisserbroek. Van Hensbergen komt over van vv Noordwijk en volgt clubman Ronald Rovers op.

Hensbergen is jarenlang actief geweest bij vv Noordwijk als (assistent-)trainer. Zo trainde hij diverse jeugdelftallen, was hij individueel trainer bij Noordwijk 1 en hoofdtrainer bij Noordwijk 2. Ook als speler kende René een rijke carrière. Zo speelde hij op het hoogste niveau bij Noordwijk en Lisse.

Met de komst van René verzekert Kagia zich van een ervaren assistent-trainer. De Noordwijker is voor hoofdtrainer Koen van der Vlugt geen onbekende. De 2 werkten eerder al samen bij het 2e elftal van vv Noordwijk.

Wat zegt René van Hensbergen zelf? Hij vind het leuk om bij een club als Kagia aan de slag te gaan. ‘Een echte dorps- en familieclub,’ verklaart hij. ‘In de gesprekken met het bestuur en Technische Commissie kreeg ik een erg warm gevoel. Samen met Koen hoop ik een steentje bij te kunnen dragen om de spelers beter te maken en om als team vooruitgang te boeken. Ik kijk uit naar de start van de competitie.’

Bij vv Kagia worden René van Hensbergen en Koen v/d Vlugt herenigd. Ze werkten eerder samen bij vv Noordwijk.

Roodenburg – Zomertijd, even niet kaarten en sjoelen

De laatste klaverjas- en sjoelmiddag zit er op bij Roodenburg. En niet alleen bij Roodenburg. De nacompetities en p/d-wedstrijden worden nu gespeeld en dan is het definitief ‘schluss’, wat 2023-2024 betreft. Dat wordt even wennen voor velen, die hun vaste middagen of avonden hadden om met elkaar een robbertje te kaarten of de stenen in het juiste vakje te laten glijden. Toch goed, dat die ‘break’ er even komt. Zeker voor alle vrijwilligers die zich dag-in-dag-uit, week-in-week-uit  inzetten voor hun ‘cluppie’. Even rust, de accu’s opladen.

Dus ook voor de vrijwilligers van Roodenburg, die klaverjassen en sjoelen elke week weer met een lach helpen organiseren. Niet alleen met een lach. Er is ook kaas en worst en altijd iets  te  drinken. Ook prijzen te winnen. Die zijn er altijd. Bij Roodenburg hebben ze het over ‘presentjes en prijsjes’. Maakt niet uit, zolang het met het hart wordt gegeven. Dat gebeurt ook.

Tijdens de afsluiting van het seizoen werd Jan Lovink door vaste deelnemer Hans de Graaf bedankt. Jan is de grote animator en initiatiefnemer van de kaart- en sjoelmiddagen. Hij struint winkels af voor de aardigste prijsjes, voor een vriendelijk prijsje. Dat lukt hem keer-op-keer. Ook werden Lenie, Bram en Mat in het eerbetoon betrokken. Zij zorgen voor de hapjes en drankjes en – niet te vergeten – de prettige sfeer. ‘Tot over een tijdje,’ werd in koor geroepen. ‘Tot de laatste dinsdagmiddag in augustus. Dan begint het nieuwe seizoen.’

 Shannon Ausma: ‘Vaarwel Foreholte, ik kom eraan Lisse’

‘Komend seizoen ga ik helaas Foreholte verlaten voor een nieuw avontuur bij FC Lisse.’ Dat schrijft Shannon Ausma op de website van de Voorhouters. Na 2 jaar Foreholte wil ze weer stappen zetten. Daar heeft Foreholte alle begrip voor. Bij FC Lisse zal ze komend seizoen hoofdtrainer worden van de JO15-1, ook zal Shannon de videoanalyse op de trainingen van het 1ste van Lisse verzorgen. ‘De keuze om weg te gaan heeft allemaal te maken met de ervaringsjaren die ik nodig heb als toelatingseis voor VoetbalCoach 4 / UEFA A.’

Afscheid nemen is niet altijd leuk. Bij Foreholte voelde Shannon zich vanaf de 1ste dag thuis. De club is ook heel gelukkig en tevreden over Shannon. Dat bleek bij de slotavond van het seizoen. De selectiespelers en Shannon gingen als vrienden uit elkaar.

Bestuur en selectiespelers van Foreholte lieten jeugdtrainer Shannon Ausma niet met lege handen naar FC Lisse vertrekken.
Tijdens de slotavond van het seizoen bij Foreholte bleven spelers en Shannon Ausma lang napraten over de vruchtbare samenwerking.

Nieuwe spelregels voor (M)O13 EN (M)O14

De KNVB zet zich in voor een veilige omgeving waar spelers en speelsters met plezier (steeds) beter leren voetballen. Het streven is het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk te maken. In de afgelopen 2 seizoenen is er een pilot uitgevoerd bij O13 en O14 met vernieuwde spelregels. Deze spelregels hebben positieve resultaten opgeleverd en daarom wordt de pilot uitgebreid. Wat betekent dit?

De vernieuwde spelregels vanaf seizoen 2024-2025 ingevoerd, zijn als volgt:

 • Zelfpass (bij een vrije trap hoef je niet meer te passen, je mag meteen zelf dribbelen)
 • Intrap/indribbel (bij een ingooi meteen passen of meteen indribbelen)
 • Tijdstraf (gele kaart: 5 minuten straftijd; rode kaart: eruit, na 10 minuten mag een andere speler het veld in)
 • Vliegend wisselen (de een eruit, de ander erin, zonder tussenkomst van scheidsrechter)

De KNVB is ervan overtuigd dat deze vernieuwde spelregels zullen bijdragen aan een nog sneller, aantrekkelijker en sportiever spel. De wedstrijd ophouden of vertragen is er niet meer bij.

Dax van der Veer (Voorschoten JO11-1) naar ADO Den Haag

Het Jeugdbestuur en de Technische Commissie Jeugd van Voorschoten ’97 delen met trots mee, dat Dax van der Meer met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaat spelen in de JO12 van ADO Den Haag.

Dax kwam als kleine jongen al bij Voorschoten ’97. Hij kwam dan kijken bij Milo, zijn broer. En zo raakte hij ook besmet met het voetbalvirus. Op 5-jarige leeftijd deed hij mee bij de mini league op zondagochtend, waar hij samen met Duuk en Daan vol enthousiasme meedeed. Dax werd door verschillende BVO’s gescout. Het werd ADO JO12-1 waar hij zijn voetbalkunsten mag gaan laten zien. Daar komt hij zijn maatje Duuk ook weer tegen. ‘Ik heb met heel veel plezier bij Voorschoten ’97 gevoetbald,’ vertelt Dax. ‘Ik zal de club nooit vergeten en zal mijn oude teammaatjes komen aanmoedigen en natuurlijk ook mijn broer Milo.’

Dax v/d Veer: Van Vooschoten ’97 JO11-1 naar ADO Den Haag JO12-1.

Aarlanderveen: Gezucht, gepuf, geschreeuw, gevloek en gelach

Emoties vlogen alle kanten op tijdens de vrijwilligersavond van sv Aarlanderveen. Niet zo vreemd.  Het programma bood alle ingrediënten om je op uiteenlopende wijze te laten gaan. In de goede zin van het woord. Het Sfeerbeheer van de  club had  veel uit de kast gehaald om er weer een avond met 5 sterren van te maken. Neem de Oud-Hollandse Spellen waarmee de avond werd afgetrapt. Terug naar je jeugd, naar de tijd dat je nog niet tegen je verlies kon en met een ongekend fanatisme als  1ste de eindstreep wilde halen. Boos, woedend en verdrietig dat het weer niet gelukt was. Vals spelen en gelukzalig lachen dat niemand het had gemerkt dat je de boel fleste. Gezucht, gepuf, geschreeuw, gevloek en – na een paar drankjes – uitbundig gelach. Voorzitter Michel van der Zwan zag het aan en genoot. ‘Zijn’ vrijwilligers hadden de avond van het jaar. Dat vertelde Van der Zwan ook en bedankte het peloton voor alles wat ze voor de club betekenen.

Een moment van betrekkelijke rust was er toen afscheid werd genomen van Leo de Jong en Marco Hijman  namen afscheid. Na een periode van meer dan 20 jaar, Marco zelfs bijna 25 jaar. Zij verlaten het bestuur. Leo de Jong, voormalig voorzitter, secretaris Leo als motor achter de schermen. Dat beide mannen in de annalen van sv Aarlanderveen een vooraanstaande plaats innemen is zo zeker als een huis. Leo de Jong werd benoemd tot Erevoorzitter en Marco Hijman tot Erelid. Werd daar op gedronken? Wat dacht je?

Het Sfeerbeheer, de Commissie Evenementen bij sv Aarlanderveen, had een van-alles-wat en voor-ieder-iets Vrijwilligersavond georganiseerd. Druk bezocht en zeer geslaagd.
Leo de Jong (links) werd benoemd tot Erevoorzitter van sv Aarlanderveen en Marco Hijman tot Erelid. Beide clubmensen blijven nog actief binnen deze mooie vereniging.

Mohamed Ajar, gepokt en gemazeld, HJO bij FC Rijnvogels

Als prof voetbalde hij bij Sparta, NAC en bij Póvoa Varzim in Portugal. Als topamateur –  of ‘semi-prof’? – bij FC Lisse en Rijnsburgse Boys. Nu strijkt de gelouterde Mohamed Ajar neer bij FC Rijnvogels. Bij de ‘Kattukkers’ gaat hij invulling geven aan de functie van Hoofd Jeugd Opleiding. Met hem haalt de FC een kanjer binnen, die ook nog in het nationale elftal van Jong Marokko speelde. Een knieblessure maakte een voortijdig einde aan een voetbalcarrière met nog volop uitdagingen aan de horizon. Zijn liefde en passie verflauwden niet. In tegendeel. Mo behaalde het diploma UEFA C en is vast van plan ook UEFA B met succes af te ronden. Voor Ajar staat het vast: hij wil de jeugd naar een hoger voetbalplan begeleiden. Dan is hij bij FC Rijnvogels aan het goede adres. Daar bevindt zich veel jeugdig talent in de kraamkamer. Hij kan voluit vissen in deze kweekvijver.

Dat Mohamed Ajar ook over een groot netwerk beschikt is mooi meegenomen. Hij geeft leiding aan een voetbalschool voor jonge spelers en is de oprichter van Mysportmanagement, een sport- en managementbureau. ‘Ik ga mij inzetten,’ vertelt Ajar, ‘het jeugdprogramma van FC Rijnvogels te versterken, een omgeving creëren waar jongeren zich kunnen ontplooien. Mijn vizier is gericht op de toekomst.’

Mohamed Ajar, een voormalige profvoetballer, met een groot netwerk komt het jeugdprogramma van FC Rijnvogels versterken.

Roodenburg: In Memoriam Joop Ravensbergen

In de nacht van zondag op maandag is Joop Ravensbergen, oud-bestuurslid van Roodenburg, op 75-jarige leeftijd overleden. Joop, wiens roots bij ZLC lagen, waar hij 4 jaar voorzitter is geweest, heeft Roodenburg op cruciale momenten gediend. Voorbeeld. Eind jaren ’90 kreeg Roodenburg te maken met een leegloop van jeugdleden. Hij verzamelde een groot aantal Roodenburgers om zich heen en formeerde een krachtdadig jeugdbestuur. Daarin namen onder meer Bert Meijers, Johan van Tongeren, Caroline van Tongeren, Paul Rijsbergen, Mona Lepelaar, Ton Pennenburg, Hans Seelbach, José Ouwerkerk en John Moenen zitting. Onder zijn leiding ging het weer crescendo. Ravensbergen was een man van sfeer. Hij introduceerde het Rad van Avontuur en loterijen. De opbrengsten kwamen ten goede aan de jeugd.

Als jeugdvoorzitter maakte hij kennis met een nieuw fenomeen, de verkleuring. Joop nam initiatieven. Met  geduld, energie en realiteitsbesef betrok hij ouders bij wedstrijden, legden uit hoe het clubwezen functioneert. ‘De  jeugd waren zijn kinderen,’ wist politiek Leiden. In samenwerking met de Leidse Welzijnsorganisatie werd Roodenburg een project, waar nu nog de vruchten van geplukt worden. Na zijn pensionering nam Ravensbergen samen met Theo Budding het  onderhoud van de accommodatie voor zijn rekening. Aan know-how ontbrak het niet, hij had immers  gewerkt voor en bij Burgy, het bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in restauraties.

Het overlijden van zijn geliefde Hannie liet diepe sporen na. Het verlies heeft hij nooit helemaal kunnen verwerken. Roodenburg bracht afleiding, op dinsdag- en zaterdagmiddag. Toen het steeds slechter met Joop ging, werd hij opgehaald. Totdat dit niet meer ging.

Gisteren kon afscheid van Joop Ravensbergen worden genomen. Velen maakten gebruik van deze mogelijkheid. In besloten kring wordt hij gecremeerd.

De deze week overleden Joop Ravensbergen, te midden van vrienden van Roodenburg. Vlnr: Henk Prins, Joop, Raymond Keur, Bert Meijers en Jan Ouwerkerk.

vv Woubrugge heeft zijn eigen ‘metselboulevard’

Iedereen kent ze wel, de meubelboulevards. Echt pech als je niet hoeft te voetballen op 2de Paasdag of 2de Pinksterdag. Want dan ben je veroordeeld daarheen te gaan. Menig Woubrugge-speler wordt dan gesignaleerd in een van de vele meubelwinkels. Op zoek naar dat ene meubelstuk. Dergelijke boulevards hebben vaak een zo-zo-imago.

In Woubrugge echter is er op boulevard-niveau een zeer positieve ontwikkeling te melden. Maar liefst 3 metselbedrijven dragen de vv Woubrugge een warm hart toe. Ze hebben een nieuw reclamebord rond het hoofdveld op Bateweg Noord. Deze 3 borden hangen broederlijk naast elkaar.

Gerard van der Mark is al langer als sponsor verbonden aan vv Woubrugge. Niet alleen als bordsponsor. Naast die steun is hij ook  ieder jaar wedstrijdsponsor bij een thuiswedstrijd van de Nolina Boys. In het verleden prijkte zijn logo ook op de shirts van de toenmalige D1.

Zoon Martijn volgt nu het voorbeeld van Gerard. Met zijn MVDM Metselwerken verwelkomt de club hem als nieuwe sponsor. Zelf is Martijn nog actief bij FC Woubie.

Tot slot heeft ook Kevin Dijkshoorn besloten om vv Woubrugge te steunen. Kevin is, net als Martijn, speler van FC Woubie. Met Dijkshoorn Metselwerken maakt hij de metselboulevard van vv Woubrugge compleet.

 

In de Franse alpen bedwong Caryl Jonis d’Huzes

Zie hem aankomen aan de voet van de reusachtige berg, die d’Huez heet. Glunderend, blij en trots. De 50+-er – hoofd onderbouw van RCL – had zich voorgenomen tenminste 1x in zijn leven deze ‘puist’ te bedwingen. Wanneer doe je zoiets? Het antwoord is gauw gegeven: op de dag dat ook 5000 anderen deze prestatie willen leveren voor het goede doel. Dat is uitgerekend deze week. En het goede doel is onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

De ‘hobbel’ naar de top telt 21 bochten en is 14 ½ kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met  een stijgingspercentage van 7,9%. Ga er maar aanstaan om deze ‘molshoop’ hardlopend, wandelend of fietsend te beklimmen. Supporters nemen de skilift.  Caryl koos van de uitputtende wandeling. ‘Omdat ik onderweg ook foto’s wilde maken,’ verklaart hij.

De RCL-er combineerde de beklimming met een vrijwilligersfunctie bij het team Handhaving/Veiligheid. Een dag in het gele, fluoriserende hesje aanwijzingen geven en zorgen voor een veilig verkeer en op 6 juni de rugzak met de nodige flesjes water omgorden en de camera in de aanslag. Caryl heeft het volbracht. ‘Er waren stukken zo steil dat je voorovergebogen stap-voor-stap moest zetten,’ vertelt Jonis aan de telefoon. ‘Kuitenkillers.’

De opbrengst van deze sportieve exercitie zal een dezer dagen wel bekend worden gemaakt, wanneer de donaties en sponsorgelden binnen en geteld zijn.

E.M.M. ’21 zet vol in op jonge trainers

Het beleid dat E.M.M. ’21 vorig jaar is ingeslagen om te werken met veel jonge jeugdtrainers krijgt verder gestalte. En hoe! Trainers schuiven door naar hogere leeftijdsgroepen en onderaan de piramide schuiven nieuwe, talentvolle jeugdtrainers in.

Bij E.M.M. ’21 heeft niet alleen de toekomst op spelend vlak, maar ook als jeugdtrainer.

Lopend Vuurtje laat de E.M.M. ’21-jeugdtrainers zien die komend seizoen op het veld staan. (Met dank aan 3 Carons en Willeke).

 

Must Read