donderdag, juli 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 46), 14-21 juni

Lopend Vuurtje (aflevering 46), 14-21 juni

-

Met aflevering 46 sluit LAV het seizoen van de rubriek Lopend Vuurtje af. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening horen, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie. Kopij voor de volgende editie kan worden aangeleverd, maar de rubriek start pas weer op medio augustus.

Lopend Vuurtje (46), 14-21juni

Topvrijwilligers bij ROAC

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar in dit laatste Lopende Vuurtje blikken we nog eenmaal terug op onze finaledag. Het werd een groot succes en dat was enkel mogelijk met de steun van gastheer ROAC. De vrijwilligers moesten al vroeg uit de veren en tot halverwege de avond bleef de steun recht overeind staan. Wat een organisatie, wat een vriendelijkheid en wat een clubliefde. Echt prachtig om te hebben mogen ervaren. Daarom zet LAV hen nog eenmaal in het zonnetje. Bij deze dus. Vanzelfsprekend deed LAV wel wat terug en dat dan weer met de steun van De Vergulde Vos, een eetcafé van klasse. Het hele vrijwilligersteam gaat er weldra een bon stuk slaan.

Op de foto van links naar rechts toppers John Witteman, Gerrit Borst, Grace van Smoorenburg en Ge van der Star.

Dankwoord aan LAV sponsoren

In de voorbije maanden maakte onze redactie melding van een aantal nieuwe businessclubpartners. Met hen gaan we 1, 2 of zelfs drie jaar in zee. Zij maken nu deel uit van een unieke LAV Businessclubgroep. Vanzelfsprekend zullen ook deze nieuwe partners, evenals de bestaande partners, komend seizoen volop aandacht krijgen bij ons. Helaas zijn een aantal partners na jarenlang trouw te zijn geweest afgehaakt. Geen van die partners gaf aan dat dit te maken heeft met LAV en dat zij ons zeker blijven volgen. En wie weet keren ze weer terug. Onze deur blijft open staan. Voor nu een dankwoord aan, in willekeurige volgorde: Brouwer Tours/ Taxi Brouwer, P1 Travel, Bouter Bouw, Rijndorp Installaties, Ton Paulides Hypnotherapie en Van der Valk Hotel Leiden. Top dat jullie ons hebben gesteund!

Hardcups bij vv Kagia, met dank aan Jaco van der Ham

Enkele weken geleden introduceerde vv Kagia de zogenaamde hardcups. Sinds januari dit jaar zijn deze cups wettelijk verplicht. Ja, alles goed en wel, maar wie gaat dat betalen, zoete lieve Gerritje? Dus gaan afgevaardigden van verenigingen op pad en met de pet rond. Hoe dan ook, creatief als ze zijn, worden er financiële oplossingen gevonden.

Zo ook bij Kagia. Er werd een  sponsor voor deze hardcups gevonden: Vaste Plantenkwekerij S.J.P. van der Ham. Voor het drinken van een biertje op het terras en rondom de velden zijn er nu Hertog Jan hardcups. De hardcups zijn en blijven het eigendom van Kagia. Het gebruik ervan is gratis. Voorzitter Elbert Hulsbos doet een beroep op iedereen om de hardcups na gebruik in te leveren bij de bar.

 

vv Koudekerk: Trainingsavonden Levens Reddend Handelen

Jeugdleiders, bestuursleden en belangstellenden waren bij vv Koudekerk aanwezig voor trainingsavonden over het Levens Reddend Handelen. Tijdens de training werd het snelle handelen benadrukt bij levensbedreigende situaties. Trainsters Brit van der Hulst en Timke Treskes legden het handelen bij bewusteloosheid en de reanimatie haarfijn uit. Na de uitleg was het de beurt aan de aanwezigen om zelf op de meegebrachte reanimatiepoppen het uitgelegde toe te passen.

Ook het gebruik van de AED werd uitgelegd. De cursisten konden ook met het AED-apparaat uitgebreid oefenen. Bij Koudekerk is een AED aanwezig. Deze hangt in de gang bij de kleedkamers. ‘Je hoopt het nooit te hoeven toe te passen,’ aldus Brit en Timke, ‘maar als het nodig is weten deze vrijwilligers wat hen te doen staat.’

 Roodenburg – 8 jaar en dan al naar De Kuip

De oefenwedstrijd Nederland-Canada als aanloop naar het EK in Duitsland, ach, een avondje zomeravondvoetbal. Meer hoefde de liefhebber er niet van te verwachten. Ja, dag, het liep allemaal heel anders. Nederland liet sprankelend spel zien, bij vlagen van een niveau dat die beker net als in 1988 wis en waarachtig in triomf naar hier zal komen. Een volgepakte Kuip, iedereen in het oranje, heerlijk weer. Kortom, genieten geblazen. Wie genoten het meest? De spelertjes van Roodenburg JO8-2, als afsluiting van het seizoen. Het werd een doelpuntenfestival, 4-0, de ene goal nog fraaier dan de ander.

De Leidenaartjes en hun begeleiders zaten op het puntje van hun plek, keken hun ogen uit en hoopten op een verlenging van 2×45 minuten. Dat laatste zat er niet in. Er werd niet geprotesteerd, zo is de Leidse delegatie ook weer. Terug naar de Sleutelstad werden Hollandse voetballiedjes gezongen.

 

Gustavo Hamer zorgt voor superverrassing op naar hem vernoemd toernooi

Ties Mat, jeugdspeler van rksv Meerburg en deelnemer aan het Gustavo Hamer Jeugdtoernooi, heeft een superprijs gewonnen. Hij won een voetbalreis naar Engeland, om samen met zijn ouders een wedstrijd te bekijken, waarin Gustavo Hamer zelf speelt. Een superverrassing van Gustavo Hamer.

Bij Meerburg is het Gustavo Hamer Jeugdtoernooi weer gehouden. Het toernooi is vernoemd naar Gustavo, die bij Meerburg kennismaakte met het spelletje en vanaf Zoeterwoude/Rijndijk, een indrukwekkende carrière opbouwde. Op dit moment voetbalt Hamer bij Sheffield United. Aan het toernooi 2024 namen 72 teams deel, ruim 500 kinderen. ‘Een leuk gevuld toernooi,’ klonk het bij Meerburg. Leuk gevuld? Ben je mal? Wat een fantastische deelnemersveld.

Tijdens het toernooi voor JO8 tot en met JO13 ontbrak het de spelers, ouders, begeleiders en iedereen die voor het rimpelloos verloop zorgde, aan niets. De vele vrijwilligers hebben een topprestatie geleverd. En Gustavo Hamer: ‘De opzet van dit toernooi is echt van grote klasse. Ik ben er trots op dat dit evenement mijn naam draagt.’

 

Omnia Visuals winnaar van het Leen van der Hoeven toernooi

Op zaterdag 15 juni werd bij SJZ het seizoen traditioneel afgesloten met het Leen van der Hoeven toernooi. 16 teams streden om de hoogste eer en uiteindelijk kwam Omnia Visuals als winnaar tevoorschijn. Na afloop van het toernooi ging de barbecue aan en onder de klanken van LT Sound werd een bijzonder gezellige seizoensafsluiting en bleef het nog lang onrustig op Sportpark Haasboek. Zie de sfeerbeelden.

Leiders en trainers buigen zich over de teamindeling 2024-2025

Het voetbalseizoen is voorbij. De kampioens- en promotiefeesten zorgden voor uitbundige vreugde. De degradanten hebben hun wonden gelikt, ze richten zich op het nieuwe seizoen en zijn van plan in een jaar het verloren terrein terug te winnen. Op dit moment worden de teamindelingen voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Ze zijn op de website van de clubs te lezen. Veel voetballers zullen tevreden zijn met wat in alle objectiviteit is besloten. Maar er zullen ook de nodige spelers zijn die zich niet kunnen vinden in de beslissingen. Opstand? Niet direct! Teleurstelling? Jazeker! Het thuisfront zal adviseren het voorbije seizoen te evalueren. Welk cijfer geef jij jezelf? Nadenken en eerlijk antwoord geven.

Doorgaans draait het uit op een goed gesprek met de trainer en de leider, die direct zullen zeggen: ‘Dit is de voorlopige teamindeling. Wacht nog even af. Ga lekker op vakantie. Daarna kijken we verder.’

Met die geruststelling wordt een zorgeloze vakantie gevierd. Inderdaad, daarna wordt er verder gekeken. En wie weet is het spelen in een ander team net zo leuk als het afgelopen seizoen.

Govanny Caron (E.M.M. ’21) – Uitschieter Ajax Opleidingstraject

Govanny Caron, hoofdtrainer E.M.M. ’21 JO17-1, heeft met succes het 2e jaar van de Ajax-Performance-opleiding afgesloten. De uitreiking van het diploma vond afgelopen week plaats. Vader Karel, ex-trainer en 40 jaar manager sporthallen en -velden bij de gemeente Leiden en actief als begeleider en opleider bij E.M.M. ‘21, was bij de ceremonie aanwezig. Trots natuurlijk.

Sinds enkele jaren biedt AFC Ajax een opleidingstraject aan voor 20 mensen met de ambitie om performance coach te worden in de wereld van de topsport. Het gaat hierbij om een 3-jarig traject, dat gevolgd wordt op het sportcomplex De Toekomst. Govanny heeft het 1ste en 2de jaar met dikke voldoendes gehaald.

Voordat je tot de opleiding wordt toegelaten, heeft Ajax wel enige vragen: Wie ben jij? Heb je een sterk analytisch vermogen en oog voor detail? Hoe zit het met jouw communicatieve vaardigheden? Wat neem je mee naar de opleiding? Diploma CIOS of ALO? Ervaring?

Govanny heeft ambitie, hij wil het hoogste bereiken en daar veel voor opofferen. Het 3e jaar van de opleiding start binnenkort. Na het slagen volgend jaar is hij klaar voor een volgende stap in zijn loopbaan. Weer een belangrijke tree hoger.

rkvv Teylingen zoekt sponsor voor patatavond

De festiviteiten, rond het 100-jarig bestaan van rkvv Teylingen, zijn afgerond met een formidabel slotfeest. Maar voor de jeugd van de club is er pas echt van ‘schluss’ sprake met het jaarlijkse jeugdkamp van zondag 14 juli t/m vrijdag 19 juli. De ‘beruchte’ keukenbrigade doet altijd zijn best om ’s avonds iets verantwoords op tafel te toveren. Dit jaar wil Teylingen de kinderen graag ook trakteren op patat en een snack als avondeten. Om dit mogelijk te maken is de club op zoek naar sponsors/donaties, want voor zoveel ‘grote’ eters kan er niet gefrituurd worden op de accommodatie. Het hele regiment zal dus langs de plaatselijke snackbar moeten.

Wie wil dit financieel mogelijk maken? Opa, oma, ouders, bedrijf? Ze kunnen allemaal hieraan bijdragen. Stort een bedrag (alle beetjes helpen) op rekening NL06 RABO 0357219228 ten name van rkvv Teylingen, onder vermelding van donatie patatavond 2024.

Wat zullen die jeugdspelers met dank voor de financiële steun een smakelijke avond hebben!

Diyae Jermoumi verlengt contact bij  Ajax

Ajax en Diyae Jermoumi hebben contractueel besloten met elkaar door te gaan. Dat is goed nieuws, voor hem en voetbalminnend Leiden en omstreken. De 19-jarige rechtsback ligt nu tot medio 2025 vast, met een optie voor nog een jaar. Het afgelopen seizoen kwam Diyae uit voor Jong Ajax. De bij Roodenburg begonnen Jermoumi, die jeugdinternational voor Marokko is, kwam via Sparta naar Ajax. Daar doorliep hij de O17 en O18. Op 10 januari 2022 maakte hij zijn O19-debuut tegen Jong FC Utrecht (2-0 winst) in de KK Divisie. Komend seizoen is Frank Peereboom Jermoumi’s trainer. Dave Vos, de huidige trainer, wordt assistent van Francesco Farioli bij Ajax 1.

De bij Roodenburg begonnen Diyae Jermoumi heeft zijn contract bij Ajax verlengd. Ook is hij jeugdinternational voor Jong Marokko.

Kagia-‘duizendpoot’ Marco van Klink overleden

Naast optimistische geluiden over prestaties, toestroom van leden en gezonde financiële situaties, hebben besturen van verenigingen ook de taak om verdrietige berichten naar buiten te brengen.

vv Kagia laat weten dat Marco van Klink op 55-jarige leeftijd is overleden. Marco was een ‘duizendpoot’, inzetbaar op tal van functies. Een paar om te noemen: grensrechter, scheidsrechter, lid van de Jeugdcommissie en elftalbegeleider van het 2e. Cor had zijn EHBO-diploma, dus altijd aanwezig of beschikbaar bij toernooien. Een bardienst? Van Klink! Nog niet genoeg? De laatste jaren ontpopte hij zich als materiaalman voor de Kagia-selectie.

Vorig jaar werd Marco van Klink voor al zijn verdiensten voor de diverse verenigingen waar hij vrijwilligerswerk voor deed (Speeltuin Marijke, De Zonnebloem) geëerd met een koninklijke onderscheiding. Niet zo maar een onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat Marco gemist zal worden, is zeker en dat hij bedankt wordt voor alles wat hij heeft gedaan, staat zo vast als een huis op een fundament van beton.

Voor Kagia’s Marco van Klink was niets te veel. Een vrijwilliger pur sang is veel te jong overleden.

Survivalkamp van sv Stompwijk ’92 maakt bikkels van voetballers

Survival betekent ‘overleven’. Wie zich daarvoor inschrijft heeft de moed van een commando. Er wordt heel veel gevraagd om opgewekt de stormbaan te trotseren, niet te rillen van het nog behoorlijk koude zwemwater en nog meer uitdagingen met glans te overwinnen. sv Stompwijk noemt de kampgangers ‘bikkels’, die voor de duvel niet bang zijn en ook niet opzien tegen onverwachte opdrachten.

Het is goed nieuws is dat iedereen met een lach terugkeerde en met trots over hun ervaringen konden vertellen. Ook goed nieuws voor de trainers. Ze kunnen komend seizoen met nog meer geharde pupillen aan de slag.

 Bij FC Rijnvogels schuiven spelers uit eigen jeugd door naar het 2e elftal

Het is begrijpelijk de trots waarmee FC Rijnvogels laat weten dat 5 spelers vanuit de eigen jeugd doorschuiven naar het 2e elftal. Het gaat om Sander Hensbergen (18), Julian Remmerswaal (18), Niels Meijvogel (19), Lucas Koopmans (17) en Pelle Bouma. De 5 mannen hebben alle selectieteams doorlopen. Echte Vogels dus, die zich hebben ontwikkeld tot de talenten die ze nu zijn. De laatste seizoenen zijn ze onder trainer Justy Slingerland medeverantwoordelijk geweest voor het kampioenschap in de hoofdklasse (seizoen 2022-2023) en het afgelopen succesvolle seizoen  op divisie-niveau.

Komend jaar sluiten de jongens aan bij het 2e elftal en mogen ze hun kwaliteiten op een nog hoger niveau etaleren. Voor het 2e elftal van trainer Roy Mulder vormen ze een prachtige aanvulling, en dat ook nog eens uit eigen gelederen. ‘Hier wordt een brug geslagen,’ staat er te lezen, ‘tussen de eigen jeugd en de alleszins mogelijke stap naar het 1ste elftal.’

5 Spelers uit de jeugd van FC Rijnvogels maken de stap naar het 2e Vlnr: Sander Hensbergen, Julian Remmerswaal, Niels Meijvogel, Luca Koopmans en Pelle Bouma.

Na 8 avondbijeenkomsten van 3 uur pakt DoCoS-trio het UEFA C-diploma

DoCoS is trots – terecht overigens – op Marvin, Mike en Guido, die afgelopen week zijn geslaagd voor de opleiding Voetbalcoach 1 junioren (UEFA C), voorheen juniorentrainer. Na maar liefst 8 avondbijeenkomsten van 3 uur, waar praktijk en theorie in verschillende onderwerpen samenkomen, is het 3-tal klaar om een team van O13 tot en met O19 te trainen, te coachen en te begeleiden. De rollen en taken van een voetbalcoach:

  • Het geven van trainingen aan Onder 13 t/m Onder 19-spelers
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 13 t/m Onder 19-spelers
  • Het begeleiden van Onder 13 t/m Onder 19-spelers.

De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 13 t/m Onder 19-spelers:

  • De 4 kwaliteiten van een voetbalcoach
  • De 4 gouden trainingsprincipes.
Daar staan ze, de UEFA C-gediplomeerde trainer/coaches van DoCoS. Vlnr: Marvin, Mike en Guido.

FC Oegstgeest kiest Arda als Scheidsrechter-van-de-Maand

‘Na beraadslagingen,’ zo schrijft André Hoogkamer, ‘hebben wij vanuit de Scheidsrechterscommissie besloten om Arda als Scheidsrechter-van-de-Maand te benoemen.’ Zo naar het eind van het seizoen was het niet gemakkelijk om deze drukke huisarts voor de lens te krijgen.

Arda fluit altijd de wedstrijden  van senioren-11-elftal Heren 8. Arda heeft aangegeven de KNVB VSR cursus bij FC Oegstgeest te gaan volgen, die vanaf het begin van komend seizoen zal starten. Daarom heeft de scheidsrechterscommissie unaniem besloten om Arda in het zonnetje te laten zetten als Scheidsrechter-van-de-Maand-Mei 2024.

Met een ‘van harte proficiat’ feliciteert André Hoogkamer Arda met zijn benoeming tot Scheidsrechter-van-de-maand-Mei 2024.
Arda (uiterst rechts), als speler van het FCO Vriendenteam.

rkvv Meerburg en KNVB leveren 4 nieuwe scheidsrechters af

In de afgelopen maanden heeft rkvv Meerburg samen met de KNVB een cursus verenigingsscheidsrechter georganiseerd. Dit heeft 4 nieuwe scheidsrechters opgeleverd, die allemaal hun diploma hebben behaald. Aan de cursus deed ook een scheidsrechter van Quick mee.

De cursus bestaat uit 4 avonden les. Verder moeten de cursisten minimaal 4 wedstrijden naar keuze fluiten, onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter. Vanuit de bestaande pool scheidsrechters waren er voldoende begeleiders beschikbaar. Dirk Meijvogel en Ernstjan van der Perk. Ernstjan: ‘Dat begeleiden is ook heel leuk om te doen, iedere cursist wordt door de KNVB uitgedaagd om leerpunten te herkennen en te benoemen. Daar ga je dan samen mee aan de slag.’

De cursus werd afgesloten met een pittige spelregeltoets, die iedereen goed doorstaan heeft. Er was wel even verwarring bij de wedstrijden naar keuze. Enkele cursisten wilden een KK-divisiewedstrijd fluiten. Eén ander sprak zijn voorkeur uit voor een wedstrijd van Feyenoord. Aan deze verzoeken kon niet worden voldaan.

Met deze aanwas van scheidsrechters is Meerburg heel gelukkig. Ze fluiten de thuiswedstrijden van de jeugd. Van 013 tot en met O19. Bij voldoende belangstelling is er in het najaar een nieuwe cursus. Aanmelden bij Ronald Marseille. E-mail: coordinatorscheidsrechters@vvmeerburg.nl.

De geslaagden van de Meerburg-KNVB Scheidsrechtercursus. Vlnr: Jan Erasmus, Frederik de Leur, Murat Karabulut (Quick), Marco v/d Aa en Sander Visser.

RCL: 3 Leden van Verdienste en 3 nieuwe bestuursleden

Meer dan 2 maal werd er deze week tijdens de Algemene Ledenvergadering van RCL staande geapplaudisseerd. De eind vorig jaar aangetreden voorzitter Frits Wentholt had het genoegen 3 leden op te nemen in de rij van Leden van Verdienste en 3 nieuwe bestuursleden werd een echt RCL-welkom bereid.

Tijdens de goedbezochte vergadering werd afscheid genomen van Mandy Groen als secretaris, na 6 jaar hoofdbestuur. Zij en Bram Nieuwenhuizen en zijn zoon Ronald werden na voordracht door het bestuur en instemming van de leden benoemd tot Lid van Verdienste. Aan de bestuurstafel schoven 3 nieuwe leden aan: Ymte Hoeksma (commerciële zaken), Rob Hofman (secretaris) en Bianca Plezier-Versteden (verenigingszaken). Aan de orde kwamen punten als de begroting en contributie voor 2024-2025. Binnenkort is het verslag van de geslaagde vergadering te lezen op de website.

Met ‘tot volgende week donderdag bij de Haringparty en vrijdag bij de Vrijwilligersborrel,’ hamerde de voorzitter de vergadering af.

Zeg het met bloemen, als dank voor bewezen diensten. RCL Leden van Verdienste. Vlnr: Mandy Groen, Ronald Nieuwenhuizen en vader Bram Nieuwenhuizen.
Nieuwe RCL bestuursleden schoven aan. Vlnr: Bianca Plezier-Versteden, Ymte Hoekstra en Rob Hofman.

Valken ’68: Wim Masmeijer gaat en blijft toch nog graag een (heel) beetje

Clubman-in-hart-en-nieren Wim Masmeijer had het al eerder aangegeven: na het seizoen 2023-2024 te stoppen als bestuurslid. Het kwam dus niet als een verrassing dat hij na de Familiedag van Valken ’68 de deur van de bestuurskamer achter zich sloot. Wat wel verrassend was dat voorzitter Jaap Janssen hem naar de  tjokvolle kantine loodste en Wim tot Lid van Verdienste benoemde. Dat liet Masmeijer niet op zich zitten: ‘Als je lid van het bestuur bent, vreet dat tijd. Zeker bij een bruisende vereniging als Valken ’68, waar altijd wel activiteiten zijn. De club helemaal vaarwel zeggen, dat kan ik niet. Mijn hart klopt voor Valken ’68 en door mijn aderen stroomt rood/geel bloed.’ Het 1ste gejuich klonk op. Er kwam meer: ‘Komend seizoen ben ik de vaste grensrechter van het 1ste elftal.’ Applaus. ‘Daarnaast neem ik plaats in de kascommissie.’ Harder applaus. ‘Ik blijf schrijven voor de presentatiegids.’ Applaus en gestamp van voeten. ‘Ben nog niet klaar. Ik blijf betrokken bij tal van acties.’ Applaus, voetgetrappel en (onverstaanbaar) gezang.

Voorzitter Jaap Janssen overhandigde een niet te tillen bos bloemen en speldde het eremetaal op dat hoort bij het predicaat Lid van Verdienste. Hoe laat het werd? Lopend Vuurtje weet het niet: ‘Wij moesten na middernacht echt naar huis.’

Mannen met een groot hart voor Valken ’68: Wim Masmeijer (rechts), Lid van Verdienste, en voorzitter Jaap Janssen.

Valken ’68 – Afscheid met een traan van Els en Wil

Els van Leeuwen en Wil Imthorn hebben tot groot verdriet aangegeven dat ze stoppen als schoonmakers bij Valken ’68. ‘Dat vinden wij ontzettend jammer,’ aldus een geëmotioneerde voorzitter Jaap Janssen. ‘Maar ik heb uiteraard ook begrip voor deze keuze. Valken ’68 is dankbaar dat Els en Wil zich jarenlang hebben ingezet.’ Janssen liet de dames niet met lege handen vertrekken. Naast een mooie bos bloemen overhandigde de preses een dinerbon. ‘Gaan jullie maar lekker smikkelen en smullen bij Grandcafé,’ zei hij.

Jan Janssen noemden Els en Wil ‘kanjers’ die jarenlang op de achtergrond hebben gewerkt aan een schoon clubgebouw. Een clubgebouw dat na een feestje er weer spic ’n span uitzag.

Met het vertrek van beide dames is Valken ’68 op zoek naar nieuwe schoonmakers, die zich, tegen een passende vergoeding met ingang van het seizoen 2024-2025 willen inzetten voor de club. ‘We zoeken opgeruimde types, die Valken ’68  een warm hart toedragen,’ laat Jaap Janssen weten. Gegadigden kunnen contact met hem opnemen, 06 225 464 44.

De dames Els van Leeuwen en Wil Imthorn nemen na jarenlange trouwe dienst afscheid als schoonmakers. Wie hun taak willen overnemen kunnen Valken ’68-voorzitter Jaap Janssen bellen.

Thijs van der Meer – Superref 2023-2024

De leden van Scheidsrechtersvereniging Leiden e.o. houden elkaar scherp. Dat gebeurt onder meer met de Spelregelcompetitie en het noteren van deelname aan de trainingen. Wie in deze klassementen de meeste punten pakt, mag zich de Superref-van-het-Seizoen noemen.

Na de laatste trainingsavond van het seizoen werd bekend gemaakt dat Thijs van der Meer zich de Superref van 2023-2024 mag kronen. Met voorsprong werd hij nummer één in de Spelregelcompetitie. Het aantal trainingen dat hij bezocht, lag een ietsiepietsie lager dan Rob Wielenga. Maar in het totaalklassement ging Thijs fier aan kop. Dat betekende dat voorzitter Rob Braun hem de beker kon overhandigen en gastvrouw Gerda van der Meer (geen familie) hem 2 ferme kussen gaf op zijn blozende konen. Thijs beloofde ook in het nieuwe seizoen van zich te laten zien en horen. Dat wordt wat!

 

De GroenWitter, het gedrukte wekelijkse clubblad van SJZ

Wat een mooie tijden waren dat: voetbalclubs hadden allemaal een clubblad. Een gedrukt clubblad. Direct na het weekend, op maandagavond werd de kopij verzameld, werd  er gedrukt, op pagina gesorteerd, gevouwen, geniet en verspreid onder de leden. Toen het digitale tijdperk haar intrede deed, verdween het clubblad en kon via de digitale snelweg kennis worden genomen van het hele reilen en zeilen van de club. Efficiënt. Precies wat je zegt. Maar het samen in elkaar zetten van het clubblad was wel voorbij. Het zij zo.

Er is nog één clubblad, dat gedrukt wordt. De Groen Witter van SJZ. Sinds augustus 1968 zijn er 2235 SJZ-clubbladen verschenen en op nummer gearchiveerd. Eind augustus verschijnt het 1ste nummer van een nieuw jaar. ‘Onze leden hechten nog altijd aan een papieren uitgave,’ laat Gerard van der Hoeven van SJZ weten. Gerard levert al vele jaren zijn bijdragen aan het blad. Op maandag, altijd stipt op tijd. Hij gaat door: Op de bank lekker het clubblad lezen, even wegleggen en later weer oppakken. Da’s veel beter dan alleen op de kompjoeter.’ Wie en wat komt er kijken om wekelijks het clubblad te laten verschijnen. Daar heeft Lopend Vuurtje antwoord op gekregen.

De mensen ‘achter’ het wekelijks clubblad De Groen Witter zijn: Fie van Schooten-Sloos, Debbie van Schooten, Clemens van Schooten, Will Hoogervorst, Kees Berg, Guus van der Geest, Jan de Heiden en Ton Zaal.

Fie en Clemens van Schooten vormen een echtpaar, Debbie is hun dochter. Clemens en Will zijn de ‘drukkers’ van het clubblad. De andere namen zijn de ‘rapers’ van de losse pagina’s, ze maken ieder clubblad tot één geheel.

Iedere week op maandagavond worden een kleine 400 papieren clubbladen gedrukt. Uiteraard komt de tekst ook op de clubwebsite. Bijna 40 adverteerders maken het financieel mogelijk het clubblad uit te brengen. Er zijn enkele vaste  rubrieken, geschreven door meerdere SJZ-ers.

Verder zijn er 15 ‘lopers’ die week-in-week-uit, weer-of-geen-weer de clubbladen in de bus doen bij de leden.

Voor velen is deze wekelijkse exercitie nostalgie. Voor SJZ de werkelijkheid-van-nu. Als het aan dit hechte team ligt, zal De Groen Witter nog jaren gedrukt verschijnen.

 

Dropping, black & white party en meer bij MMO

De jeugd van MMO is ook op kamp geweest. Het voetbalkamp was dichtbij huis opgezet, in Ter Aar. Hoogtepunten van het overladen programma waren onder meer de spannende dropping, de heuse black & white party en het kano-varen. Het hele gebeuren vond plaats bij groepsaccommodatie Het Zwaluwnest.

De collage foto’s laat zien hoe geweldig iedereen heeft genoten. Een heerlijke afsluiting van een minstens zo heerlijk voetbalseizoen.

Bij FC Oegstgeest de vlag uit voor Pepijn en Christiaan

Een 2-tal trainerstalenten hebben het UEFA C diploma behaald. De vlag ging in top voor Pepijn de Vos en Christiaan van der Lee. UEFA C is niet zomaar een papiertje. Het is een diploma trainer/coach. De KNVB-opleiding UEFA C leert deelnemers om onderdelen die in de wedstrijd aanwezig zijn te vertalen naar trainingen en omgekeerd, alsmede het participeren in de club. De taken van een trainer/coach zijn onder te verdelen in: het coachen tijdens wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van spelers en staf. Daarnaast is de trainer/coach onderdeel van de club. Een kleine greep uit de onderdelen die tijdens de opleiding aan bod komen:

  • Coachen van senioren tijdens wedstrijden
  • Analyseren van wedstrijden
  • Geven van trainingen
  • Begeleiden van spelers en staf.
Het trainerskorps van FC Oegstgeest is versterkt met Pepijn de Vos en Christiaan v/d Lee. Ze behaalden het diploma UEFA C.

28 juni wordt een kostelijke dag bij vv Zwammerdam

Vrijdag 28 juni 2024 gaat de annalen van vv Zwammerdam in als een hoogtepunt in het al roemrijke bestaan. Er is veel te doen. Lopend Vuurtje beveelt daar het culinaire deel van harte aan. Er zullen veel oud-leden naar de club komen. Daar is de reünie voor bedoeld. Elkaar weer ontmoeten, steeds sterkere anekdotes ophalen. Ze komen ook van heinde en ver, de reünisten. Op hen wordt gerekend. Ook op het feit dat ze wel trek zullen hebben. Welkom allemaal. Er is een warme maaltijd te nuttigen. Geheel verzorgd door een ***team van De Derde Helft.

 

Broodjes Beenham, nieuwe traditie bij FC Oegstgeest

Het Familie Toernooi is een niet meer weg te denken sportief evenement op de activiteiten kalender van menige voetbalclub. Familie Toernooi, de naam zegt het al: het betekent verbinding. Verenigingen pakken uit met tal van verrassingen voor ouders, oma’s, opa’s, kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen. Sportief en culinair. De grootste sociale vraag is een kwestie van de mag. Dit spreekwoord geldt nog steeds.

Dat weten ze bij FC Oegstgeest ook. De creatieve leden van de sponsorcommissie presenteerde tijdens het Familie Toernooi een lekkernij van klasse: Broodje Beenham. Ze gingen als de bekende zoete broodjes over de toonbank. De opbrengst werd in de clubkas gestort. Om er leuke dingen mee te doen voor de leden.

Tijdens het Familie Toernooi van FC Oegstgeest hebben vlnr Ward Roefs, Sander Kralt en Donald Slingerland de heerlijkste broodjes Beenham aan de man/vrouw gebracht. De lekkerste van de hele wereld en Oegstgeest.

De foto-van-het-seizoen 2023-2024

Tijdens de laatste redactievergadering van het seizoen werd het idee geopperd de foto-van-het-jaar te kiezen. Verdorie, leuk maar moeilijk om tot een eensluidende keuze te komen. Een voetbalmoment? Een groepje kaarters in clubtenue? Ukkies aan de bal? Veteranen uitpuffend in de kleedkamer? Er zijn 1001 invalshoeken. Het kwam tot een oordeel: Laat Cees Mentink zijn foto-van-het-jaar kiezen. Goed idee. Waarom eigenlijk? Dit is Cees’ zijn laatste Lopend Vuurtje. In plaats van bloemen. Heeft hij het een keertje voor het zeggen. Cees koos deze foto. Zijn onderbouwing: ‘Deze foto werd gemaakt voor de wedstrijd Koudekerk– Lugdunum (7-1). De heren die met het 1ste elftal het veld opkomen, zijn de Pupillen-van-de-Week. Het groepje heeft een vaste stek, de stamtafel, en won de pupillenprijs in de loterij. Is dat gein? Ik vind het reusachtig origineel bedacht.’ Algehele instemming.

Must Read