woensdag, juli 17, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand april: Wijnkoperij Henri Bloem Leiden

LAV-sponsor van de maand april: Wijnkoperij Henri Bloem Leiden

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiden op bezoek bij Zoë en Charlotte, wijnadviseurs van Wijnkoperij Henri Bloem.

Wie is Henri Bloem?

Henri Bloem begon in 1833 een wijnkoperij aan de Oude Gracht in Utrecht. Generaties later werd in de jaren 70 van de vorige eeuw de franchiseorganisatie Henri Bloem’s Vinotheken opgericht. Inmiddels bestaat de organisatie uit 21 vinotheken verdeeld over Nederland. In de winkels van Henri Bloem is ten alle tijden een vinoloog aanwezig om jullie wegwijs te maken in het brede assortiment. Voor dit uitstekende assortiment heeft Henri Bloem de titel ontvangen van Beste wijnimporteur van Nederland, uitgeroepen door de jury van het wijnblad Perswijn. Henri Bloem heeft meer dan 1000 verschillende wijnen, rechtstreeks afkomstig van de wijnboer. Door regelmatige bezoeken aan de wijnboeren blijft Henri Bloem op de hoogte van de ontwikkelingen op de domeinen en de productie van onze wijnen.

Wijnkoperij Henri Bloem Leiden aan het Levendaal 96-98

Wijnadviseur Zoë vertelt vol enthousiasme over Henri Bloem Leiden: ,,Wij importeren onze wijnen zelf en hebben niet te maken met tussenpersonen. Daardoor kunnen we de wijnen tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Onze prijs/kwaliteit verhouding is daardoor gunstiger, dan wijnen die in de supermarkt worden verkocht. Omdat wij standaard met lage prijzen werken, stunten we niet met kortingen bij grote aantallen. Aanbiedingen zoals: ‘Koop een doos en krijg één fles gratis’’, zul je daarom bij ons niet zien. In onze maandelijkse folder kunnen onze klanten wel zien welke wijnen die maand met extra korting worden aangeboden.”

,, We hebben een heel divers klantenbestand. 90% van onze aankopen worden gedaan door onze vast klanten, de overige 10% zijn mensen die in Leiden en omgeving op bezoek zijn. Sommige bezoekers komen ook af op onze goede reviews op Internet. Ik krijg weleens van nieuwe klanten te horen dat ze altijd dachten dat wij alleen de duurdere wijnen verkopen, maar dat is echt een misvatting. Wij hebben inderdaad wijnen uit de wat hogere prijsklasse, maar hebben ook een groot assortiment aan wijnen in de prijscategorie 6 euro tot 15 euro. Ons doel is dat al onze klanten met een big smile vertrekken en dat lukt meestal. Het geven van persoonlijke service is voor ons heel belangrijk, veel klanten kennen wij bij naam. Charlotte, mijn collega, en ik hebben allebei een wijnopleiding gedaan en kunnen daardoor goed aansluiten bij de wensen van onze klanten.”

Vervolgend: ,,Wij houden hier regelmatig proeverijen, ook op aanvraag, en geven dan uitleg over de wijnen. Bijna alle wijnen die wij hier verkopen hebben we zelf geproefd, dus daardoor kunnen we ook zo gericht mogelijk adviseren. Daarnaast geven we ook advies over de beste wijn- en spijscombinaties. Ons assortiment omvat wijnen uit alle toonaangevende wijnlanden. We willen onze klanten het gevoel geven dat ze worden gehoord en op de goede plek zijn om een wijn te kopen. We hebben in de winkel speciaal een tafel neergezet, waar onze klanten op hun gemak een wijntje kunnen proeven. Op de vrijdag- en zaterdagmiddag hebben we altijd flessen openstaan en iedereen die wil kan dan wat proeven. Naast de klanten in de zaak, leveren we ook aan horecabedrijven en online. We hebben een eigen bezorgdienst en bezorgen op de woensdag en vrijdag. Het klopt dat sinds de coronatijd de mensen meer wijn zijn gaan drinken en dan vooral de wat betere wijnen. De interesse in wijn is de laatste jaren enorm toegenomen. Het is ontzettend leuk om meer over wijnen te weten te komen. Wij willen al onze klanten, dus ook als je een leek op wijngebied bent, graag nader kennis laten maken met de wereld van wijnen. Ik zou daarom zeggen: stap gerust binnen in onze winkel aan het Levendaal. Iedereen is van harte welkom!’’, aldus Zoë tot besluit.

Wijnkoperij Henri Bloem Leiden

De eigenaar van Henri Bloem Leiden, Ernst ten Haaf, kreeg van zijn vader de liefde voor wijn mee door tijdens vakanties in mediterrane landen kleine glaasjes wijn bij het avondeten te proberen. Deze wijnliefde gaat uiteindelijk terug tot aan zijn betovergrootvader die rond 1890 als telegrafist werkzaam was voor de overheid van de Zuid-Afrikaanse Republiek. Uit die tijd stamt ook de eerste foto uit het familiearchief met een zichtbaar van wijn genietend familielid. Ernst zijn liefde voor wijn is groot en het is zijn passie om met  klanten ervaringen en interesses te delen. Op deze wijze kunt u de beste wijnkeuze maken.

Het assortiment van wijnwinkel Henri Bloem Leiden

U vindt in onze sfeervolle wijnwinkel aan het Levendaal een enorm aanbod Franse wijnen, Italiaanse wijnen, Duitse wijnen, Spaanse wijnen, Oostenrijkse wijnen en wijnen uit de Nieuwe Wereld. U heeft bij slijterij Henri Bloem Amstelveen keuze uit wijnen voor ieder moment. We zijn bijvoorbeeld specialist in Bordeaux en Bourgogne wijnen.

Wijncursussen en proeverijen

In onze wijnwinkel worden de wijncursussen en themaproeverijengegeven door ervaren docenten die vinoloog zijn. Cursussen zijn te volgen op beginners- of gevorderdenniveau. Daarnaast zijn er regelmatig Themaproeverijen, met onderwerpen zoals Spaanse of Italiaanse wijnen, wijn en kaas, Rosé of Bordeaux. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw proeverij op maat samen te stellen. In overleg is veel mogelijk….van een Beaujolais primeur party tot een rieslingproeverij….neem gerust contact op (leiden@henribloem.nl).  Bekijk met regelmaat de agenda op www.kaaftenhaaf.nl  om op de hoogte te blijven van het aanbod.

 Leidse Wijndag

Jaarlijks presenteren wij een deel van onze selectie op onze najaarsproeverij DE LEIDSE WIJNDAG, een feest voor iedere wijnliefhebber. Henri Bloem Leiden is goed bereikbaar en parkeren kan voor de deur.

Henri Bloem Leiden

Levendaal 96-98
2311 JN Leiden

Tel. 071- 5121700

Onlangs was een deel van de LAV Businessclubpartners samen gekomen om te genieten van een wijnproeverij bij Henri Bloem. Het werd een meer dan geslaagde avond!

Must Read