maandag, juli 22, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand februari: André Kapaan (Logoxl.nl en Leidenlovesyou.nl)

LAV-sponsor van de maand februari: André Kapaan (Logoxl.nl en Leidenlovesyou.nl)

-

LAV-sponsor van de maand februari: André Kapaan (Logoxl.nl en Leidenlovesyou.nl)

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij André Kapaan.

 

André, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw verdere betrokkenheid met het amateurvoetbal in de regio?

André: ,Ik ben als jongetje van 10 jaar oud lid geworden van De Sleutels. De ook bij jullie bekende Dick Barnhoorn en zijn vrouw Mia waren de spil van de club en ik heb daar een aantal prachtige jaren gehad. Na mijn tijd bij De Sleutels ben ik naar LFC vertrokken, omdat daar een aantal vrienden van mij speelden. Er waren in die periode nog heel veel clubs in Leiden, maar helaas bestaan een hoop van deze verenigingen niet meer. Ik vind dat persoonlijk erg jammer, want al die clubs hadden allemaal hun eigen karakter. Na mijn juniorentijd ben ik gestopt met voetbal, maar heb altijd contact gehouden met een aantal jongens uit mijn LFC-tijd. Ik heb zelf als senior nooit meer gevoetbald, tot ik een paar jaar geleden werd uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van de Bledder Cup. Ik heb daar weer mijn eerste voetstappen op het voetbalveld gezet, met een voor mij helaas ongelukkige afloop. Ik heb tijdens dat toernooi mijn achillespees gescheurd, dus voetballen zit er voor mij definitief niet meer in’’, aldus André.

André, kun je iets vertellen over wat je doet in het dagelijks leven?

,,Ik ben begonnen in de financiële wereld, maar ik merkte dat daar mijn passie niet lag. Ik hou er veel meer van om dingen te bedenken en concepten te maken. Ik ben in 2004 begonnen met het ontwerpen van sleutelkapjes met daarop logo’s van bedrijven en dat werd een succes. Ik ben daarna begonnen met het bedrijf logoxl.nl en daar zijn gaandeweg steeds meer promotionele producten bijgekomen. Later is Leidenlovesyou.nl ontstaan en in dat bedrijf richten we ons puur op producten voor de Leidse markt.”

Vervolgend: ,,Vanuit Leidenlovesyou.nl is ook ‘Nico de voorstelling’ voortgekomen. Nico is Nico van der Horst, mijn opa, die in Leiden een bekende fotograaf was. Mijn opa is helaas al in 1995 overleden en ik ben de laatste jaren gedoken in zijn enorme archief die hij heeft nagelaten. Mijn opa heeft in de jaren 50, 60 en 70 duizenden foto’s van Leiden gemaakt en toen is het idee ontstaan om daar iets mee te gaan doen. We hebben de laatste jaren ontzettend veel foto’s van mijn opa gedigitaliseerd, waardoor je de meest prachtige beelden te zien krijgt. Ik merk dat er in Leiden veel interesse is in foto’s van vroeger. Er worden veel oude foto’s met afbeeldingen van de stad Leiden geplaatst op social media, maar op die kanalen zijn die foto’s vaak korrelig.”

,,We zijn toen op zoek gegaan naar een podium waar deze foto’s wel tot zijn recht komen en toen zijn we bij het Trianon uitgekomen. We hebben eerst een montage gedaan en een selectie gemaakt van mooie foto’s uit de jaren 50 en 60. We zijn vervolgens gaan knippen en plakken en hebben muziek uit die tijd toegevoegd. We zijn dat gaan testen op een groot bioscoopscherm en dat zag er verrassend mooi uit. Samen met mijn vriendin Sabine, zij is designer, ben ik aan de slag gegaan en hebben we de voorstelling vertoond voor diverse verzorgingstehuizen in Leiden. Dat was een groot succes  en voor veel ouderen een feest van herkenning. We gaan op 19 maart en 2 april twee voorstellingen geven in Trianon. Deze voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. De voorstelling van 19 maart was binnen 24 uur uitverkocht en de voorverkoop voor de voorstelling van 2 april loopt ook goed (voor de laatste tickets zie: www.nicodevoorstelling.nl). De voorstelling duurt 60 minuten. We kijken er erg naar uit om deze voorstellingen te mogen geven, zodat de bezoekers kunnen genieten van de fantastische foto’s die mijn opa (onderste foto) van de stad Leiden heeft gemaakt!’’, aldus een enthousiaste Kapaan tot besluit.

Voor meer info zie:

http://www.leidenlovesyou.nl

http://www.logoxl.nl

http://www.nicodevoorstelling.nl

 

1 REACTIE

  1. Mooi André,
    En ja ik weet het nog goed dat je als klein ventje kwam voetballen in de jeugd van De Sleutels. Mooie tijden daar gehad aan De Vliet. We komen elkaar met regelmaat nog wel eens tegen, en halen dan die tijd weer even naar boven. Gelukkig hebben wij voor de eerste voorstelling van NICO kaartjes kunnen bemachtigen. Ben erg benieuwd, Mia als geboren Leidse, kijkt er nog meer naar uit. We gaan elkaar vast zien op deze unieke bijeenkomst. Groet, Mia & Dick Barnhoorn.

Reacties zijn gesloten.

Must Read