woensdag, juli 17, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand januari: Rijndorp Installaties

LAV-sponsor van de maand januari: Rijndorp Installaties

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Ron van Ommen, mede-eigenaar van Rijndorp Installaties.

Ron (hierboven op kantoor van Rijnland Installaties), kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw betrokkenheid bij het voetbal in de Leidse regio?

Ron:,, Ik ben opgegroeid in Voorthuizen en heb in mijn jeugd gevoetbald bij VVOP (Voetballen Voor Ons Plezier). Mijn jeugdtrainer in de A1 was Dwight Lodeweges, de huidige assistent-bondscoach. Lodeweges was toen een jaar of 20 en is bij ons team begonnen als trainer. Ja, je kan gerust stellen dat ik aan de basis heb gestaan van zijn trainersloopbaan, haha. Later ben ik verhuisd naar Katwijk en ben toen bij SV Voorschoten gaan voetballen, waar mijn broer volgens mij voorzitter was. Op mijn 25e moest ik, tot mijn grote spijt,  door een meniscusblessure noodgedwongen stoppen met voetballen en het heeft zeker een jaar of vijf geduurd voordat ik weer zin had om een voetbalwedstrijdje te bekijken. Inmiddels woonden we met ons gezin in Oegstgeest en toen mijn zoon begon met voetballen bij vv Oegstgeest ben ik het voetbalwereldje weer ingerold. Het was een leuk elftal met allemaal betrokken ouders en van het één komt het ander. Ik ben daar leider en trainer geweest, heb in het jeugd- en hoofdbestuur gezeten en heb dat zo’n 12/13 jaar gedaan. Het hele gezin was trouwens nauw betrokken bij de club. Mijn dochter heeft met haar vriendinnen bij vv Oegstgeest het meisjesvoetbal opgezet en ook mijn vrouw draaide vaak mee met de evenementen- en kantinediensten. Later zijn we met Rijndorp Installaties ook hoofdsponsor van de club geworden. Na de fusie met UDO tot FC Oegstgeest zijn we nu ook bij FC Oegstgeest de hoofdsponsor. We hebben inmiddels het sponsorcontract verlengd tot en met het seizoen 2022/2023’’, aldus Ron.

FC Oegstgeest (hierboven na een doelpunt op de foto van Paul Lichtenbeld) is dus  jouw cluppie, maar heb je ook een favoriete voetbalclub in het betaalde voetbal?

Ron: ,,Nou en of! Ik ben al sinds mijn jeugd een fervent Feyenoord-supporter en de liefde voor de club heb ik aan mijn zoon en dochter doorgegeven. We zijn regelmatig in het stadion te vinden, want we hebben business seats in de Kuip.  ‘Feyenoord-supporter ben je niet voor de lol’, wordt er weleens gezegd en dat is helemaal waar. Mijn kinderen zeiden soms voor de grap, als het weer eens slecht ging met de club: ‘Pap, wat heb je ons aangedaan?’. Als Feyenoorder maak je inderdaad vaak slechte tijden mee, maar als het eindelijk wel lukt dan is de euforie ook ongekend. We waren met hele gezin bij de kampioenswedstrijd tegen Heracles en dat was fantastisch. Na de goal van Kuijt in de eerste minuut rolde iedereen over elkaar heen en het werd uiteindelijk een onvergetelijke dag’’, geniet Ron nog na.

Even over Rijndorp Installaties, hoe is het allemaal begonnen?

Ron:,, Ik ben hier ruim 32 jaar geleden in dienst gekomen. Ik ben begonnen als monteur, daarna werd ik werkvoorbereider en later projectleider. Ik kreeg de vrije hand van de toenmalige directie en het bedrijf maakte een sterke groei door. In de loop der jaren werd ik samen met Frank Veltman, mijn huidige compagnon, verantwoordelijk voor het leiden van het bedrijf. In 2007 hebben Frank en ik het bedrijf gekocht en sindsdien zijn we samen eigenaar. Waar we ons vroeger richtten op de kantorenmarkt, we hebben o.a. de elektrotechniek voor de grote kantoren van KPMG en HEMA gedaan, is tegenwoordig woningbouw onze core business.”

Ron, tot slot, hoe is Rijndorp Installaties bij LeidenAmateurVoetbal betrokken geraakt?

Ron: ,,Allereerst heb ik in algemene zin ontzettend veel waardering voor vrijwilligers, zij zijn het cement van de maatschappij. Daarnaast ben ik als voetballiefhebber een trouw volger van jullie site en als wij als Rijndorp Installaties ons steentje kunnen bijdragen, dan doen we dat met veel plezier. Hopelijk kunnen we weer snel langs de lijn staan om een voetbalwedstijdje te bekijken, want daar kijkt iedereen erg naar uit’’, aldus Ron tot besluit.

Over Rijndorp Installaties:

Rijndorp Installaties is een  elektrotechnisch bouwinstallatiebedrijf. Rijndorp Installaties is in 1987 opgericht  en heeft  ruim 100 medewerkers in dienst. Rijndorp Installaties speelt in op de behoefte aan installatievolume in alle onderdelen van de woning- en utiliteitsbouw.  Bij Rijndorp Installaties is veel mogelijk. U kunt Rijndorp Installaties inschakelen voor advies, ontwerp, installatie, inspectie en onderhoud op alle vlakken binnen de elektrotechniek.

Voor nadere info zie de site: www.rijndorp.com

Must Read