woensdag, juli 17, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand maart : Willy Noord

LAV-sponsor van de maand maart : Willy Noord

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek in Katwijk aan Zee bij Mark Duindam, bedrijfsleider van strandpaviljoen Willy Noord.

Eigenaar Frans Lange (links) en Mark Duindam (rechts)

Mark, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw betrokkenheid met het amateurvoetbal in de Leidse regio?

Mark: ,,Ik ben opgegroeid in Valkenburg en als je daar als klein jongetje ‘op voetbal’ wil, dan kom je vanzelfsprekend bij Valken’68 terecht. Ik heb, met uitzondering van een uitstapje naar DoCoS, mijn hele jeugd op ’t Duyfrak gevoetbald. Aan die periode in Leiden heb ik trouwens nog een voor mij bijzondere ervaring overgehouden. Bij DoCoS werd jaarlijks een groot internationaal jeugdtoernooi gehouden en na afloop werd ik aangesproken door een Engelsman, die voor een mij een stage bij Portsmouth wilde regelen. Ik heb hem mijn adres gegeven in de veronderstelling dat ik daar niets meer van zou horen, maar tot mijn verbazing lag er een paar weken later een brief op de deurmat met een uitnodiging voor een ‘trial’ bij Portsmouth. Ik heb toen, en we hebben het dan over de midden jaren tachtig, twee weken met het jeugdteam van Portsmouth, geleid door oud- Engeland internationals Peter Osgood  en Alan Ball, meegetraind en oefenwedstrijden gespeeld. Nee, tot een profcontract heeft het niet geleid, maar al met al was het een prachtige ervaring voor een jongen van 18 jaar.”

Vervolgend: ,,Na mijn periode bij DoCoS ben ik weer teruggaan naar Valken ’68 en heb daar een jaartje of tien in het eerste gespeeld. In mijn seniorentijd heb ik ook nog voor vv Leiden gespeeld. We hadden toen een heel aardig team met goede voetballers zoals Rick en Rob Bink en Hen Beerenfenger als trainer. Was ook een mooie tijd. Tegenwoordig hoor je vaak dat de jeugd vaak alleen nog in vriendenteams bij de lagere elftallen wil spelen, maar ons eerste elftal van Valken’68 was toen ook een echt vriendenteam.”

,,Misschien is dat tegenwoordig bij de standaardteams bij veel amateurclubs wat minder het geval, maar ik heb in mijn Valken’68 1-periode echt vriendschappen voor het leven opgebouwd en veel jongens uit die tijd zie ik nog regelmatig. Ik ben Valken’68 altijd blijven volgen en ben nog vaak bij de thuiswedstrijden van het eerste aanwezig”, aldus de sympathieke Valkenburger.

Mark, kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van Willy Noord?

Mark: ,,Het is allemaal begonnen bij Willy Lange, de opa van de huidige Willy Noord-eigenaar Frans Lange, die aan de Noordduinseweg in Katwijk aan Zee ‘Willy Noord’ startte. Niet veel later besloot trouwens zijn vrouw, oma Lange dus, om aan de andere kant van de boulevard ook een strandtent, genaamd ‘Willy Zuid’, te starten. ‘Willy’ is dus een verwijzing naar de voornaam van opa Lange. De in Leiden en omgeving bekende horecaondernemer Jan Lange, voormalig eigenaar van Annie’s Verjaardag, La Bota en Malle Jan, is trouwens ook een telg van de Lange-familie’’, aldus Mark.

De kalenderjaren 2020 en 2021 zullen de geschiedenisboeken ingaan als rampjaren voor de horeca. Kun je iets vertellen hoe jullie deze periode hebben beleefd tot nu toe?

Mark: ,,Toen de eerste lockdown vorig jaar maart begon, moesten we per direct overal mee stoppen. Willy Noord heeft een restaurant met terrassen en we verhuren tien strandbungalows. Daarnaast verzorgen we ook bruiloften en partijen, maar dat was dus allemaal in één keer afgelopen. De tweede lockdown kwam pas gelukkig aan het einde van het zomerseizoen, dus die schade bleef relatief beperkt. De boekingen voor de strandbungalows in de komende zomervakantie gaan overigens goed, maar er zijn nog enkele huisjes beschikbaar.”

,,Mogelijk komen er ook nog huisjes voor de meivakantie vrij, maar dat is afhankelijk of de Duitse gasten die al gereserveerd hebben naar Nederland mogen komen (voor up-to-date info over de beschikbaarheid van de strandbungalows in de meivakantie: info@strandbungalowswillynoord.nl of tel. 071- 4028500). We hadden gehoopt dat we met de Paasdagen weer op volle toeren konden draaien, maar we moeten helaas nog even geduld hebben. Wij zijn er in ieder geval klaar voor”, aldus Mark tot besluit.

Bezoekadres Willy Noord: Noordduinseweg 4,  2221 BL  Katwijk aan Zee

Websites: www.willynoord.nl en https://www.huisjeopstrand.nl

1 REACTIE

  1. Top Strandtent in Katwijk. Prima vertoeven daar voor een hapje en drankje. En niet onbelangrijk vriendelijk personeel! Veel succes allemaal de komende zomer. Mark, ik beloof je ik kom snel weer even een sappie halen. Groet, Dick.

Reacties zijn gesloten.

Must Read