woensdag, juli 17, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementAbdul Farhane: “Een eer om speler van de maand te worden”

Abdul Farhane: “Een eer om speler van de maand te worden”

-

banner speler vd maandHet weekend begon goed voor de 24-jarige voorstopper van Roodenburg (zondag). Abdul Farhane mocht als speler van de maand maart van www.leidenamateurvoetbal.nl bij Henny’s Rits Vrijetijdskleding nieuwe kleding uit zoeken. Lachend: ,,Daar was ik gauw mee klaar. Ik doe niet zo moeilijk.”  Moeilijker had hij het daags daarna toen hij met zijn team op sportpark Noord met 1-4 ten onder ging tegen titelkandidaat Van Nispen. ,,Ik ben nogal snel emotioneel dat wil zeggen, als sportman wil ik graag winnen”, geeft hij van zichzelf toe. ,,Bij verlies ben ik altijd teleurgesteld.”

 

Tegen Van Nispen zat een winstpartij er niet echt in. De ploeg van trainer Robin van Wieringen kampt met schorsingen en blessures en er moesten zelfs twee B-spelers mee doen. Farhane betreurt het verlies omdat er nog een kansje op de derde periode en een eventuele klassering in de ranglijst in zit die recht geven op de nacompetitie.

 

Farhane resultaatAbdul die in de E-tjes bij Leidsche Boys zijn eerste kistjes aantrok, is een echte Roodenburg- man geworden. Weliswaar maakte hij enkele seizoenen geleden een uitstapje naar UVS zaterdag, maar de met een geweldige trap gezegende technicus keerde toch weer op het oude nest terug. Echte hoogtepunten heeft hij in zijn carrière nog niet meegemaakt zowel in de jeugd als bij de senioren niet, dus hoopt hij nu vurig op een succesje. ,,Onze doelstelling is om toch een periode te halen, ook al ging het zondag mis. We gaan er met elkaar voor”, klinkt het vastberaden uit de mond van de man die de sterke kant van zijn spel toelicht. ,,Op mijn positie wil ik altijd de spitsen voor me houden. Ik denk wel dat dit inderdaad mijn sterke kant is.”

 

En wat is dan je zwakke kant? Daar heeft de speler van de maand het antwoord al op gegeven. Abdul is snel emotioneel en dat tekent de instelling van een sportman die altijd graag wil winnen. Doet de een er soms wat luchtiger over dan de ander na een verliespartij, bij Farhane is dit zeker niet het geval. Een man die er altijd voor wil gaan. Als je die instelling niet hebt, wordt je nooit de speler van de maand. Dat hij dit wel is geworden berust dan ook niet op louter toeval. Hetzij hem van harte gegund. Nu nog een succesje met zijn team.

 

Heeft hij verdere ambities? Hierin is Abdul helder. ,,Een overstapje naar het zaterdagteam van Roodenburg zit er mogelijk wel in omdat zij momenteel hoger spelen”, is zijn voorlopige perspectief.Maar het is allemaal nog lang niet zeker”, klinkt het toch nog ietwat voorzichtig uit de mond van de man die het een hele eer vond om speler van de maand te worden.

 

Een van onze reporters zag Abdul recent aan het werk en was lovend. ,,Hij heeft een heerljke traptechniek; in staat een strakke bal van 40 meter bij iemand op de stropdas te leggen, immer de rust bewarend en zoekend naar een voetballende oplossing, groot en (kop)sterk. Schijnt daarnaast al maanden in grootse vorm te steken. Geloof ik graag.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read