zaterdag, juli 20, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van de week..(29-30 november)

De toppers van de week..(29-30 november)

-

De toppers van de week…(29 en 30 november)

Ze domineerden op het middenveld, waren voorin zo scherp als een mes, stonden als een huis achterin of waren heer en meester tussen de palen. De toppers van de week derhalve. De uiteindelijk gekozen elftallen en de nieuwe standen worden, zoals gebruikelijk, vrijdag gepubliceerd op onze site en al eerder op Facebook van Leidenamateurvoetbal, maar nu alvast wat gegevens over de toppers in de diverse klassen.

spelersklassement_2014_2015

Hoofd-en eerste klasse

Na de elfde speelronde zijn er 97 spelers genomineerd voor het spelersklassement. Daarbij dient te worden aangetekend dat enkel regiogenoot SJC geen punten doorgeeft. Nieuw in de lijst na het voorbije weekend waren slechts Andreas Stam van FC Rijnvogels en Shemiel Constancia namens Voorschoten’97. Inmiddels hebben twaalf spelers de dubbele punten bereikt. Onder hen twee spelers van FC Boshuizen, ARC, GHC, FC Rijnvogels en Alphense Boys. Van Voorschoten’97 en Valken’68 is er in beide gevallen 1 speler behorend bij de top van het klassement. Michael Schouten van FC Boshuizen speelde zich vooralsnog het vaakst in ons weekelftal.

Tweede en derde klasse

Na 990 minuten voetbal en blessuretijd hebben 256 spelers al minimaal een punt in het spelersklassement. Nieuwe gezichten sinds het weekend van 29 en 30 november zijn de navolgende spelers: Marco Westerman (Stompwijk), Marwin Bouwmeester en dennis van Veen (Alkmania), Danny Sjaardema (DoCoS), Stefan Dickhoff (Foreholte), Murat Bayrak (GOL Sport) en Jochem van der Graaf (LSVV’70). Liefst drieenveertig spelers bevinden zich na elf speeldagen in de dubbele cijfers. Drie clubs zijn daarin vertegenwoordigd door vier spelers, te weten: TAVV, MMO en Stompwijk. Sven Aartman van TAVV heeft de meeste uitverkiezingen op zijn naam staan in het weekelftal van Leidenamateurvoetbal.nl

Vierde klasse

Met tien nieuwe spelers is de lijst uitgebreid naar nu 231 spelers. Tal van spelers staan evenwel nog op nul dus aan hen de taak om zich in de rangschikking te gaan spelen. Nieuwe namen bij die ruim tweehonderd spelers zijn: Patrick de Jong (Bernardus), Ferry van Leeuwen (FC Rijnland), David Efreke (Football Factory), Marcel Onvlee (VV Leiden), Tim Slingerland en Youssef Ait Blal (Lugdunum), Joost Bekkers en Daan van Winsen (VVSB), Sjoerd van der Voort (Warmunda,za) en de zestienjarige (!) Jasper Kortekaas, eveneens van de zaterdagtak van Warmunda. In de vierde klasse hebben tot nu toe 39 spelers dubbele punten. FC Rijnland en Leidsche Boys (zo) zijn vooralsnog hofleverancier met vijf spelers in die rij met spelers met dubbele punten. Ook Alphia en Altior scoren met vier spelers hoog.

Binnenkort volgt de eindstand over de maand november, m.a.w. de Speler van de Maand!!

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read