woensdag, juli 17, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van de week… (9 en 10 februari)

De toppers van de week… (9 en 10 februari)

-

spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers van de week..

 

Eerste en tweede klasse

 

In een weekend waarin enkel op de eerste dag werd gevoetbald en er dus beduidend minder punten konden weer uitgedeeld, was er toch een groep van twintig spelers die zich in de punten kon spelen. Onder hen een tweetal dat nog niet eerder ‘op de bon was geslingerd’. Het gaat om twee spelers van FC Rijnvogels: de ervaren Stefan Schaafsma en Andreas Stam, die veelal in het tweede elftal speelt bij de Katwijkers. Slechts 1 speler kreeg de maximale score, mede door zijn ploeg te behoeden voor een forse afstraffing bij Nootdorp. Matthijs Keemink (Voorschoten’97) was volgens zijn trainer de enige met een ruime voldoende. Door de resultaten hebben twintig spelers nu de dubbele cijfers bereikt. Bovenaan wordt er door een UVS’er en door een Rijnvogel jacht gemaakt op twee leiders die aan een sterk seizoen bezig zijn bij GHC. In de top tien vinden we vooral verdedigers terug en onder meer twee doelmannen.

 

Derde en vierde klasse

 

Uiteraard ook hier minder deining door de afgelasting van de wedstrijden van zondag, maar toch nog altijd 27 man die in aanmerking kwamen voor puntjes. In de derde en vierde klasse hebben nu dertig spelers meer dan negen punten en dus staan zij in de dubbele cijfers. Totaal gezien zijn er nu 324 spelers opgenomen in de lijst, tegen 153 in de eerste en tweede klasse. In de top tien zijn er twee clubs vertegenwoordigd met twee spelers: derdeklasser Lugdunum en vierdeklasser Alphia. In de top van de ranglijst zijn de posities netjes verdeeld en is Patrick Dexel nog immer de meest constante keeper en daar is VV Leiden blij mee. Afgelopen weekend waren er tevens twee spelers van die club die zich voor het eerst konden melden op de ranglijst: Joeri Devilee en Brahim Lakhal.  Zes spelers kregen drie punten en deden dus (andermaal) prima zaken in het spelersklassement: Jeffrey Kastelein en Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys), Mo Naciri (Football Factory), Michel de Kruijf (Alphia), Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za) en Chris Verhoef (Woubrugge).

Het weekelftal zal aanstaande vrijdag worden gepubliceerd, maar via Facebook kan dat al vanaf vandaag. Vrijdag ook weer alle rangen en standen, ook die van de schutters van het regionale voetbal. Begin maart zal worden gepubliceerd wie zich de beste speler mag noemen van de maanden december, januari en februari. De redactie heeft besloten deze maanden bij elkaar op te tellen, omdat er zoals bekend erg veel afgelastingen waren de voorbije tijd.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read