woensdag, juli 17, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van de week…(6 en 7 december)

De toppers van de week…(6 en 7 december)

-

Ze domineerden op het middenveld, waren voorin zo scherp als een mes, stonden als een huis achterin of waren heer en meester tussen de palen. De toppers van de week derhalve. De uiteindelijk gekozen elftallen en de nieuwe standen worden, zoals gebruikelijk, vrijdag gepubliceerd op onze site en al eerder op Facebook van Leidenamateurvoetbal, maar nu alvast wat gegevens over de toppers in de diverse klassen.

spelersklassement_2014_2015

Hoofd-en eerste klasse

Na de elfde speelronde zijn er 98 spelers genomineerd voor het spelersklassement. Daarbij dient te worden aangetekend dat enkel regiogenoot SJC geen punten doorgeeft. Nieuw in de lijst na het voorbije weekend was slechts Ahmed Faridi Blazquez van Voorschoten’97. Inmiddels hebben zestien spelers de dubbele punten bereikt. Bij de eerste zes van het klassement zijn zes verschillende clubs vertegenwoordigd. Het onderlinge verschil bedraagt slechts drie punten.

Tweede en derde klasse

Na 180 minuten voetbal en blessuretijd hebben 266 spelers al minimaal een punt in het spelersklassement. Nieuwe gezichten sinds het weekend van 6 en 7 december zijn de navolgende spelers: Corne Berg, Davey Plooij en Nils Slingerland (SJZ), Dylan Dijkstra en Denny Nonhebel (vv Oegstgeest), Sven Ravensbergen (DoCoS), Erik Candido (Meerburg), Richard Zijderveld (Koudekerk), Bas Nieuwenburg (UDO) en Jordy van der Hoorn (TAVV). In de top tien is TAVV het best vertegenwoordigd met drie spelers. Niet vreemd ook, want de Ter Aarders doen volop mee voor de titel in hun klasse. Andere clubs die zichzelf terugvinden met 1 speler zijn vooralsnog: MMO, GOL Sport, UVS, Foreholte, RCL en vv Oegstgeest. Opvallend is nog dat liefst zes middenvelders terug te vinden zijn in de top tien van de ranglijst.

Vierde klasse

Met drie nieuwe spelers is de lijst uitgebreid naar nu 235 spelers. Tal van spelers staan evenwel nog op nul dus aan hen de taak om zich in de rangschikking te gaan spelen. Nieuwe namen bij die ruim tweehonderd spelers zijn: Burak Uygun (FC Boshuizen,za), Ludo van den Berg (Bernardus) en Falk van Grieken (Warmunda,zo). In de vierde klasse hebben tot nu toe 47 spelers dubbele punten. In de top tien zijn Leidsche Boys en FC Rijnland het best vertegenwoordigd. Ook zin er spelers terug te vinden van Football Factory, Hazerswoudse Boys, DOSR (za), Bernardus en Woubrugge. De leider vooralsnog staat bij een van de clubs onder de lat.

Volgende week volgt de eindstand over de maand november, m.a.w. de Speler van de Maand!! Tevens plaatst onze redactie dan de tussenstand voor de maanden december en januari, die samengevoegd zullen worden. En vanzelfsprekend komt onze redactie op de proppen met allerlei nieuwsfeitjes over het spelersklassement.

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read