woensdag, juli 17, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van de week..(9 en 10 maart 2013)

De toppers van de week..(9 en 10 maart 2013)

-

spelersklassement 2012 2013Ze hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze stonden hun mannetje achterin, strooiden met passes vanaf het middenveld of ze waren levensgevaarlijk voor het vijandelijke doel. De toppers …van de week.

 

Eerste en tweede klasse

 

N.a.v. de gebeurtenissen op zaterdag en zondag werden 30 spelers ‘bekeurd’ met punten. Slechts twee spelers kregen het maximale aantal punten. Hun ploeg presteerde niet bovenmatig, maar Lars van der Pijl en Lyndon de Bruin van TAVV deden wel nadrukkelijk van zich spreken. Van der Pijl eindigde vorig seizoen ook al hoog en de centrale verdediger is nu weer druk bezig om zich bij de besten te scharen in het seizoen 2012/2013. De koplopers bleven even steken, waardoor de spanning nog volop aanwezig is. Tweepunters waren er wel ruimschoots, waarbij het dit keer gaat om de volgende spelers: Frank Hillebrandt (RCL), Ben van der Lans en Jeffrey Nijenhuis (Kagia), Shibi Rojer, Bart Jan Neuteboom en Adem Dogan (FC Boshuizen), Michael van Voorthuijzen en Elmer Weekhout (GHC), Mitchel Beijersbergen en Andreas Stam (FC Rijnvogels). Achttien spelers verdienden een punt en die scores zijn uiteraard ook bijgewerkt in de klassementen die vrijdag worden gepubliceerd. Deze week was er ook weer een speler die van de nul afkwam. De eer kwam toe aan Frank van der Marel van RCL. Hij scoorde onder meer en zag zijn team ruim winnen. Rodney Sno van Voorschoten’97 kwam in de groep spelers terecht die nu in de dubbele punten staan.

 

Derde en vierde klasse

 

Liefst 48 spelers deden goede zaken in de derde en vierde klasse. Acht spelers speelden volgens hun trainer of andere deskundige meer dan uitstekend en een enkeling verdiende daarmee een basisplaats in het Elftal van de Week (publicatie vrijdag, op Facebook reeds geplaatst). Die basisplaats ging aan de neus voorbij van twee UDO-spelers, omdat de cijfers te laat binnenkwamen bij onze redactie. Uiteraard werden de punten wel bijgeschreven. De pechvogels zijn Kevin Wassenaar en Arthur Schiebroek. De andere toppers van het weekeinde van 9 en 10 maart op een rijtje: Roy van de Berg (Koudekerk), Abdul Farhane en Nabil Amrani (Roodenburg,zo), MichaelWijsman(Warmunda,zo), Michel de Kruijf (Alphia) en Joren van Dijk (Hazerswoudse Boys). Een punt minder, maar nog altijd de moeite van het vermelden waard, ging uit naar het volgende peloton: Brahim Lakhal, Rodney Sommeling (de jongeling stond nog op nul, red.) en Danny Sjaardema (VV Leiden), Piet Brandt, Fabian Geraets en Dexter Pardon (FC Rijnland), Patrick Nachtegeller, Danny Koolen en Ger Schoenderwoerd (Leidsche Boys,zo), Pascal de Jong, Jeffrey de Haas en Erik van Zeil (ROAC), Caleb van der Helm en Patrick de Jong (SJZ), Dennis van der Linden (Stompwijk), Maurice Lagendijk (DoCoS,za), Michael Heppener (DoCoS,zo) en Jeffrey Heppener (Alphia). Voorts werd er nog een punt uitgedeeld aan andere spelers, maar daar zaten geen nieuwelingen tussen.

 

Geen punten werden er dit keer weggegeven door Valken’68, Roodenburg (za) en Football Factory. Door de afgelastingen bleven spelers van Lugdunum, Oegstgeest, SJC, Meerburg, DOSR en MMO staan waar ze al stonden. Zij krijgen als er wordt ingehaald uiteraard de kans om te klimmen in het klassement. Zoals altijd zal het klassement in de loop van de vrijdag weer up-to-date worden gepubliceerd.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read