woensdag, juli 17, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementSpeler van de maand: Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys)

Speler van de maand: Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys)

-

banner speler vd maandOmdat er bijster veel werd afgelast besloot onze redactie om de maandwinnaar van het spelersklassement eenmalig uit te roepen over drie maanden (december, januari, februari). Thijs van Wetten blonk keer op keer uit namens Hazerswoudse Boys en de aanvaller vergaarde de meeste punten. Hij werd dus beloond met een prijs van de sponsor-Henny’s Rits Vrijetijdskleding- van dit populaire item op de site en tevens werd hij door onze redactie even aan de tand gevoeld.

 

Van IPhone 4 maart 2013 243 resultaatHij is er geboren , inmiddels tweeëntwintig jaar geleden. In Hazerswoude, het dorp  wat hem lief is. Als je daar dan als jochie opgroeit en je hebt voetbalkriebels, dan is het vanzelfsprekend dat je aan de poort klopt van de plaatselijke Boys. Hazerswoudse Boys, een echte dorpsclub. Vroeger mocht je niet zo jong  ‘aan de voetbal’, dus was het ergens rond zijn achtste of negende dat Thijs zijn eerste voetbalkistjes vast veterde.

 

Vanaf zijn jeugd is Van Wetten altijd een vaste waarde in de selectieteams geweest. Nu opereert de spits in de frontlinie van het vlaggenschip dat dit seizoen nog geen prijsje in het vooruitzicht heeft, maar zo geeft hij gedreven aan ,,we blijven er voor vechten.”

 

,,Een vierde plaats was de doelstelling en die willen wij ook graag gaan halen”, beoogt de topscorer van de wit-zwarten. Hoeveel hij er in heeft liggen? ,,Eerlijk gezegd hou ik dat niet zo bij. Ik denk een stuk of tien, elf’, peinst hij hardop. ,,Maar het maakt niet uit wie ze maakt.” Wat dat betreft is de student werktuigbouwkundige aan de TU in Delft realistisch. Volgt hij de website www.leidenamateurvoetbal dan niet? ,,Eigenlijk sinds kort. Het is een leuke site en je leest ook meer over andere verenigingen”, bekent hij openlijk. Daarop kan hij in ieder geval terugvinden wat zijn eigen productie is.

 

De Boys uit het groene hart van Holland hebben de laatste jaren ups en downs gekend. Thijs beleefde ze mee. Het hoogtepunt was natuurlijk de promotie van de vierde naar de derde klasse, maar het mocht niet van lange duur zijn. Want al snel degradeerde het team weer naar waarvan het gekomen was, de vierde klasse waarin het momenteel een plaats in de middenmoot bezet. Van Wetten heeft na de trainerswisseling aan het begin van het seizoen een merkbare verandering in de spelopvatting ervaren. ,,De nieuwe trainer Edwin Kluivers laat ons meer nadenken over waar we mee bezig zijn. Doelbewuster dus. Voorheen ontbrak een duidelijke visie.  Het is in positieve zin veranderd”, is zijn ervaring tot op heden.

 

De man die Wesley Sneijder als een groot voorbeeld ziet blikt vooruit. Aanstaande zaterdag het duel aan de Sportparklaan tegen Rijnstreek. ,,Een club waar we tijdens een lastige uitwedstrijd met 2-0 van hebben verloren en dus nu nog iets hebben recht te zetten”, weet hij zeker. Ondanks zijn mentaliteit – twee keer per week trainen en er voor honderd procent in willen gaan – is het een man die niet over lijken gaat en het begrip ‘Respect’ een warm hart toedraagt. ,,We moeten  normaal blijven doen. Natuurlijk zijn de belangen in het betaalde voetbal veel groter, maar het incident met Jeremain Lens en Joris Mathijssen is bepaald geen voorbeeld, vooral voor de kijkende jongeren”, keurt Van Wetten dit onsmakelijke gebeuren voor een groot publiek af. Laat Thijs voor eigen publiek maar tonen wat hij kan en dat volgens zijn eigen normen.

 

Heeft Van Wetten – hij is dus pas 22 – ambities om door te groeien? Bescheiden: ,,Het is natuurlijk wel een uitdaging maar daar ben ik eigenlijk nog niet mee bezig.” Hij is met zijn eigen cluppie bezig om er alsnog een mooi seizoen van te maken.

 

Onze redactie feliciteert de prijswinnaar en daagt alle andere spelers uit om ook uit te groeien tot de speler van de maand. Dat kan nog in maart, april en mei!

 

Pal na het interview speelde Hazerswoudse Boys in Driebruggen bij WDS. Dat duel vond afgelopen zaterdag geen doorgang en werd uitgesteld naar dinsdagavond 5 maart. Helaas voor de Boys ging het duel met 2-0 verloren.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read