woensdag, juli 17, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 16 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 16 maart

-

Bernardus- SVO Buytenpark

Het gaat steeds beter met Bernardus. De ploeg van Serge den Os boekte afgelopen zaterdag de vierde overwinning op rij en klom door naar de derde plek. Weliswaar speelden de oranjewitten een duel meer dan Hazerswoudse Boys, maar het mag onderhand duidelijk zijn dat er wordt ingezet op de nacompetitie. En waarom ook niet als je van LSVV’70 wint en SJC op een gelijkspel weet te houden in een seizoen. Dat zijn immers de overgebleven titelkandidaten. Een kampioenschap is wel te hoog gegrepen, maar een toetje smaakt dikwijls lekker. Wel kampt de ploeg van Den Os met een aantal langdurige blessures en er dient dus gepuzzeld te worden. Dat pakte zaterdag goed uit omdat jongeling Rohan Abeysekera drie doelpunten achter zijn naam kreeg. Tegenstander SVO Buytenpark maakt met een achtste plaats en pas twee zeges een povere indruk. Maar goed, onderschatting valt ten zeerste af te raden.

Hazerswoudse Boys- Kickers’69

Eerder kwam er met 1-1 geen winnaar en het liet al zien dat deze twee teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Op de ranglijst heeft Hazerswoudse Boys twee punten voorsprong en staat een plaatsje hoger. De mannen van Robert Swart kwamen op de vorige speeldag niet in actie, terwijl de Leimuidenaren de baas waren over het zwakke DVC. De Boys wonnen drie van de laatste vier duels en de formatie van Angelo Leverock kwam tot twee overwinningen in de laatste drie ontmoetingen. Bij winst van de thuisploeg lijkt Kickers af te haken voor een plek in de nacompetitie tenzij er daarna alsnog een ferme eindsprint kan worden ingezet. Mochten de zwartwitten verliezen dan zullen zij de achtervolging in moeten zetten. Het mag duidelijk zijn; het gaat zaterdag ergens over aan de Sportparklaan.

SVV- Football Factory

Football Factory deed wat het moest doen tegen Delft. Aanvankelijk ging het nog stroef, maar geleidelijk aan kregen de roodzwarten het te pakken en daardoor moest de hekkensluiter passen en zo kon er revanche worden genomen door de Leidenaren op de eerdere zeperd tegen deze zwakke broeder. De brigade van Pieter van Schie kan zich sowieso niet veel meer veroorloven voor wat betreft het morsen van punten omdat het waarschijnlijk nog drie plaatsen moet winnen op de ranglijst om te mogen denken aan verlenging van het seizoen. SVV is dit keer de tegenstander en die ploeg moest SJC voor laten gaan. Uit de laatste vijf duels haalden de Schiedammers ook maar twee punten op, maar de Factorianen zullen toch echt scherp moeten zijn om dit varkentje te wassen. Averij oplopen is uit den boze.

Overige wedstrijden: Overschie- DVC, LSVV’70- SJC (Krakerrr van de Week, later op deze site).

Beschouwingen ook beluisteren? Dat kan via:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read