zondag, juli 21, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 24 februari

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 24 februari

-

LSVV’70 – Overschie

In de vijfde klasse A zijn de clubs net over de helft van de competitie geraakt, maar het is nu al duidelijk dat er dit seizoen nog slechts twee teams over zijn die aanspraak maken op het kampioenschap: SJC en LSVV’70. SJC won afgelopen zaterdag haar inhaalwedstrijd met 0-1 bij DVC in Delft, het enige doelpunt viel kort voor tijd via Jan Altena, en heroverde door dit resultaat de koppositie in hun klasse. Concurrent LSVV’70, dat afgelopen weekend niet in actie kwam, staat door de zege van de Noordwijkers nu op één punt achterstand van de lijstaanvoerder. De Leidenaren kunnen zich in hun jacht op de zwart-witten geen struikelpartijen meer veroorloven, dus zal er ook in de komende thuiswedstrijd, tegen middenmoter Overschie, gewonnen moeten worden. De heenwedstrijd in Rotterdam eindigde in een eenvoudige 0-5 overwinning voor de rood-witten.

Bernardus – SVV

Bernardus won haar laatste competitiewedstrijd met 0-2 bij hekkensluiter Delft en behoudt door deze overwinning de aansluiting met de subtop. Om dit seizoen in aanmerking te blijven komen voor de bovenste plekken zal er door de formatie van Serge den Os in ieder geval van de ‘kleintjes’ gewonnen moeten worden. Eén van deze laagvliegers is komende tegenstander SVV. De Schiedammers bezetten, met zeven punten uit elf wedstrijden, de negende plek op de ranglijst en kwamen deze voetbaljaargang alleen tegen Buytenpark en Delft tot winst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-3 zege voor de Rijndijk-bewoners.

Football Factory – DVC

Football Factory kende een behoorlijk lange winterstop. De Leidenaren sloten al op 2 december 2023 het voetbaljaar af en hoefden pas twee maanden later weer in actie te komen bij Kickers’69. De  rood-zwarten verloren de ontmoeting in Leimuiden met 1-0, waardoor de formatie van Pieter van Schie terugzakten naar de middenmoot. Om het verloren terrein weer goed te maken zal er dus, na vier wedstrijden zonder overwinning, weer een driepunter moeten worden gepakt en op het oog is komende tegenstander DVC daarvoor een ideale opponent. De Delftse formatie verzamelde tot nu slechts zeven punten en bezet daarmee de achtste plek op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-3 overwinning voor de Universitaire voetballers.

SJC – Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys won haar laatst gespeelde wedstrijd met 2-0 van Buytenpark en behield door deze overwinning de derde plek op de ranglijst. De formatie van Robert Swart is de laatste tijd in goeden doen. Van de laatste zeven wedstrijden werden er zes gewonnen, alleen de uitwedstrijd bij LSVV’70 ging verloren. Komende zaterdag staat er voor Hazerswoudse Boys een pittig potje op het programma, want dan gaan de Dorpers op bezoek bij koploper SJC. De heenwedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor de lijstaanvoerder. Afgelopen dinsdag verloren de Boys nipt van Foreholte Onder 23 voor de Sportiff LAV Cup (2-1) en bereikten zo de laatste acht net niet.

Overige wedstrijd in deze klasse: Buytenpark – Delft

 

Must Read