woensdag, juli 17, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 5 november

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 5 november

-

Football Factory- UNO

Na vijf speeldagen zou je bij dit duel kunnen spreken over een topper bovenin. De ploegen ontlopen elkaar nauwelijks iets qua resultaten en vullen momenteel de plaatsen drie en vier met drie zeges, een gelijkspel en een verliespartij. Ofwel, er staan tien punten op de teller. Een lekkere start dus in deze nieuwe klasse voor beide manschappen waaruit blijkt dat de zinnen zijn gezet op een terugkeer in de vierde klasse. Die weg is echter nog heel lang en een nederlaag betekent zeker nog geen kansloze missie. Een winstpartij is evenwel wenselijk om steeds meer het idee te krijgen dat er het een en ander te halen valt. Football Factory won de laatst gespeelde wedstrijd met 1-3 van Bernardus mede door twee doelpunten van de uitblinkende Jonas Boukedmi. De ploeg uit Hoofddorp stelde teleur door niet voorbij Sporting Martinus te komen, de nummer voorlaatst.

De Rijnstreek- Bernardus

Bernardus moet dit weekend op pad en wel naar Nieuwerbrug aan de Rijn. Daar wacht De Rijnstreek, dat terug is na wat jaren van afwezigheid omdat er geen spelers genoeg meer waren om een eerste elftal van te formeren. De ploegen speelden vijf duels tot nu toe en daarvan won de formatie van Ron Paling er drie en twee duels gingen verloren. De thuisploeg presteert wat minder met vijf uit vijf. Wel is de ‘nieuweling’ al drie ontmoetingen ongeslagen en werden er spectaculaire uitslagen neergezet. Zo speelde de ploeg knap gelijk tegen Sportief (4-4) en een zelfde uitslag rolde eruit tegen Terrasvogels. Football Factory klopte De Rijnstreek op de openingsdag met 0-2. De Leidenaren waren vorige week echter ook Bernardus met 1-3 de baas. Bernardus is net als Football Factory en MMO voornemens om de vijfde klasse weer spoedig te verlaten, maar dan zal er zaterdag eigenlijk wel gewonnen moeten worden om het gat niet groter te laten worden.

Sporting Martinus- MMO

Over drie wedstrijden zit de eerste periode erop en MMO ligt op koers om de eerste prijs te pakken. De ploeg van John van Berkel is nog foutloos en heeft twee punten voorsprong op Sportief. MMO, dat de laatste jaren niet verwend is met een reeks van zeges, is dus wel uitstekend gestart in deze klasse en het plezier spat er weer vanaf. Dat genot kan nog groter worden wanneer de groenwitten ook in de komende botsing als winnaar bovendrijven. Dat lijkt zeker niet onmogelijk in Amstelveen op sportpark Overbrug, want Sporting Martinus sleepte pas een schamel puntje in de wacht en scoorde zelfs pas eenmaal en kreeg er 12 tegen. MMO daarentegen vond al 22 keer het vijandelijke net en incasseerde pas vijf tegentreffers. Gemakzucht, onderschatting of een offday kunnen echter op de loer liggen en daarmee zou de eerste plaats verspeeld kunnen worden. Niet aan denken, er vol voor gaan en de vorm houden op weg naar het eerste succes. Een betere afspraak wat LAV betreft.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read