woensdag, juli 17, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse, zaterdag 26 november

Voorbeschouwing vijfde klasse, zaterdag 26 november

-

Bernardus- Terrasvogels

De ploeg van Ron Paling had zich de vijfde klasse anders voorgesteld. Met groot enthousiasme werd de competitie aangevangen en na de eerste speeldagen leek het erop of de Hazerswoudenaren mee zouden kunnen met de kopgroep. Na acht speelronden is er van dat optimisme weinig meer over en werden al enkele forse nederlagen geleden. Inmiddels is Bernardus teruggevallen naar de achtste plaats met al vijf nederlagen op zak. De ommekeer is gewenst en daartoe zijn zeker komende zaterdag mogelijkheden wanneer Terrasvogels op bezoek komt. De ploeg uit Santpoort Zuid staat voorlaatste en won tot nu toe enkel van Zwanenburg, maar de teller staat pas in zijn totaliteit op vier punten. Football Factory speelde ook al tegen Terrasvogels en won met 1-0. Met die uitslag zou Bernardus wellicht al tevreden zijn om de voorgaande nederlagen enigszins naar de achtergrond te kunnen verdringen.

Vogelenzang- Football Factory

De Leidse ploeg reist zaterdag af naar de Henk Lensenlaan in Vogelenzang om daar aan te treden tegen de SV van die plaats. Beide ploegen zijn al weken aardig op dreef. Zo won de gastheer drie van de laatste vier wedstrijden en Football Factory stapte vier van de laatste vijf keer als winnaar van het veld. Mede door deze resultaten worden respectievelijk de zevende en vijfde plaats ingenomen op de ranglijst. De formatie van Pieter van Schie heeft vooralsnog vier punten meer verzameld en kan de kloof dus groter maken. Bovenal willen de roodzwarten in de subtop blijven want de hoop bestaat dat er mee gedongen kan worden naar een prijs voor een terugkeer in de vierde klasse. Vogelenzang is zwak gestart, maar tamelijk opgekrabbeld en won thuis al drie keer ruim van de tegenstander. Aan Football Factory om dat dit keer te voorkomen.

MMO- Bodegraven

Vorig weekend was het feest in Nieuwerbrug aan de Rijn en later in Hoogmade. MMO won van De Rijnstreek, overigens wel moeizaam, en bleef daardoor ongeslagen en veroverde de eerste periodetitel. Daarmee verzekerde de ploeg van John van Berkel zich van de nacompetitie en dus liggen er kansen om weer terug te keren naar de vierde klasse. Het liefst uiteraard via de titel, maar zover is het nog lang niet. Volgend weekend staat de topper tegen Sportief op het programma en dan kan wel een belangrijke slag worden geslagen. Eerst dient varkentje Bodegraven evenwel verslagen te worden. De nummer tien van de rangschikking, dat verloor met 2-5 van UNO in de voorbije speelronde, lijkt met zeven uit zeven een tegenstander die te kloppen is. Zeker door een ploeg die nog geen enkele fout maakte met acht overwinningen op rij en liefst 31 treffers voor en pas zes tegendoelpunten. Het gaat echter niet vanzelf en het scheelde weinig of het was in Nieuwerbrug fout gegaan. Groen en wit moet dus alert zijn en gewoonweg volle bak geven. Wat zou het leuk staan: 27 punten uit negen gespeelde wedstrijden.

Overige duels: Kamerik- Sporting Martinus, THB- Zwanenburg, UNO- Sportief, Utrecht United- De Rijnstreek.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read