zaterdag, juli 20, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing vijfde klasse, zaterdag 9 maart

-

Bernardus- Overschie

,,We kwamen uiteindelijk terecht met 0-2 voor na een slordige openingsfase. Daarna zelfs nog driemaal de lat geraakt, tweemaal voor de 0-3 zelfs! LSVV kwam met opportunistisch spel uiteindelijk terug tot 1-2 toen ze de druk gingen opvoeren, die zat er wel aan te komen. Een hele spannende slotfase nog, het was vrouwen en kinderen eerst maar we hebben het overleefd! Vrijdagnacht nog tot na 2 uur bezig geweest met wedstrijdbeelden van de vorige wedstrijd tegen LSVV. Ons strijdplan werkte uitstekend. Enorm veel strijd en wilskracht van Bernardus, er stond echt een team dat het gras opvrat ook voor elkaar. Genieten, ik ben een trotse trainer! We gaan onze uiterste best doen voor die nacompetitieplek”, zo sprak Serge den Os na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen titelkandidaat LSVV’70. De euforie waas te begrijpen, maar de oranjewitten moeten ook meteen weer bij de les zijn. Overschie stat weliswaar beduidend lager, maar eerder kwamen Den Os en de zijnen niet verder dan 1-1. En nu de derde plaats in het vizier komt, kan elke misstap funest uitpakken.

SVO Buytenpark- LSVV’70

LSVV’70 keek al uit naar de naderende confrontatie tegen tegenstrever SJC, maar had buiten Bernardus gerekend. De Leidenaren kregen een koekje van eigen deeg en morsten zeer dure punten. Of de tweede nederlaag van het seizoen doorslaggevend is, valt nog niet te zeggen. Dat neemt niet weg dat een nieuwe struikelpartij al fataal kan zijn alvorens de topper tegen de Noordwijkers plaats vindt op 16 maart. Thuis werd SVO Butenpark simpel met 6-0 aan de kaant gezet, maar de nummer acht van de ranglijst doet het recent wat beter met vier punten uit de twee laatste ontmoetingen. LSVV’70 zal dus bij de les moeten zijn en SJC niet nog meer het gevoel moeten geven dat de vierde klasse voor hen al erg dichtbij komt.

Football Factory- Delft

Voor Football Factory dreigt het een verloren seizoen te worden. Een terugkeer naar de vierde klasse is na de 1-0 nederlaag bij Hazerswoudse Boys ver weg. Het gat naar de nummer drie liep zo op naar zeven punten en met nog maar zeven wedstrijden voor de boeg moet er welhaast een wonder gebeuren. Een plek in de top vijf is nog wel mogelijk, maar het seizoen van de Factorianen verloopt vooralsnog te wisselvallig. Neem het uitduel tegen Delft. Daar werd het 0-0 en naar nu blijkt is dat tot dusverre het enige vergaarde punt van de ploeg die de thuiswedstrijden afwerkt op sportpark Kerkpolder. Wel moet vastgesteld worden dat de hekkensluiter de laatste tijd lastiger te verslaan is. Zo won de lijstaanvoerder in de voorbije speelronde slechts met 0-1 vaan de komende tegenstander van de Leidenaren. Mocht de equipe van Pieter van Schie echter niet winnen dan zit het seizoen er al min of meer op. Roodzwart zal echter op revanche uit zijn voor de teleurstellende wedstrijd destijds gespeeld tussen Den Haag en Rotterdam.

Kickers’69- DVC

De Leimuidenaren staan op plek vijf en hebben een sterke eindsprint nodig om kans te maken op de derde plek. Wel speelde de ploeg van Angelo Leverock een duel minder en kwam het de laatste maanden nauwelijks in actie. Hoe het met de vorm is, valt dus moeilijk te zeggen. Afgelopen weekend werd er tamelijk teleurstellend gelijk gespeeld tegen Overschie, een ploeg die toch een stuk lager staat in de rangschikking. Komend weekend komt DVC op bezoek. Absoluut een zwakke broeder en meer dan de voorlaatste positie lijkt er niet in te zitten voor de Delftsche Voetbal Club. De laatste vier wedstrijden werden verloren. Wellicht de ideale tegenstander voor Kickers’69 dus om de tweede zege te pakken in 2024. Aan de andere kant; eerder werd DVC niet geklopt tot ergernis van Leverock. Afijn, Kickers weet wat het moet doen. Voor minder doen de oranjewitten het vast niet.

Overig: SJC- SVV Schiedam, Hazerswoudse Boys vrij.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read