zaterdag, juli 20, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing zaterdag 3 december, vijfde klasse A

Voorbeschouwing zaterdag 3 december, vijfde klasse A

-

Zwanenburg-Bernardus

Het groepsgesprek om alle neuzen weer dezelfde kant op te laten wijzen, om maar weer eens een oubollig cliché uit de kast te halen, had bij Bernardus niet het gewenste effect. Opnieuw moest men de punten aan de tegenstander laten. Zo leed de club uit Hazerswoude de vijfde nederlaag op rij. Bij Zwanenburg gaat het ook niet helemaal naar wens. Vier van de vijf laatste wedstrijden  gingen verloren waardoor de club inmiddels  is gezakt naar de zevende plaats, een plekje boven Bernardus. Andermaal verlies van Bernardus betekent dat er voorlopig definitief afscheid genomen moet worden van een fatsoenlijke klassering. De ploeg hoopte minimaal hoog in de middenmoot te eindigen, maar wint Zwanenburg, dan lijken de onderste regionen reëler. Dat is echter een schrikbeeld voor de club. Die drie punten moeten en zullen er komen zaterdag zo is het motto voor Bernardus.

Football Factory-Kamerik

Op het nippertje haalde Football Factory een punt weg bij Vogelenzang zaterdag door een laat doelpunt van Pieter Maat, ooit eerder spelend bij DoCoS. Dankzij dit resultaat hield men de opponent op speeldag 9 op vier punten afstand en de vijfde plek. Kamerik heeft zich uitstekend hersteld na het pak slaag, 1-6, dat de ploeg kreeg van MMO. Wat heet hersteld, de ploeg won vervolgens vijf duels op rij. Football Factory is dus gewaarschuwd; Kamerik is on fire. De Factorianen benadrukken telkenmale dat promotie het ultieme doel is, dus dan zal ook de tegenstander van komend weekend eraan moeten geloven, on fire of niet.

Sportief-MMO

Deze wedstrijd wordt elders en later deze week voorbeschouwd gezien het belang van deze topper.

Overige wedstrijden: Sporting Martinus-THB, Bodegraven-Utrecht United, De Rijnstreek-Vogelenzang, Terrasvogels-UNO.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read