dinsdag, juli 23, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusKickers'69 wint van Bernardus en blijft in de race

Kickers’69 wint van Bernardus en blijft in de race

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Kickers ’69 heeft de op papier lastige uitwedstrijd bij Bernardus met 1-3 gewonnen, deed goede zaken en komt stevig op een vierde plek te staan. Net als in de eerste wedstrijd tussen beide partijen (1-0 winst Kickers ’69) was het uitblinker Carlos Gerard die zijn ploeg aan de hand nam en naar de overwinning leidde.

Vooraf stond er in Hazerswoude- Rijndijk, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, veel op het spel. Beide ploegen stonden op een gedeelde vierde plek met 29 punten uit 17 wedstrijden. Een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op nacompetitie en de kans op promotie naar de vierde klasse. Dat het ergens om ging, bleek wel uit de rommelige start van beide teams. De straffe wind en geregelde koude regenbuien deden daar ook geen goed aan. Al waren het omstandigheden die beide ploegen ook al eerder hadden toen zij afgelopen najaar tegenover elkaar stonden.

De eerste speldenprikken in deze wedstrijd waren van Bernardus dat met name via aanvaller Rens Schakenbos, zonder echt gevaarlijk te worden, enkele keren dreigend in de buurt kwam van het doel van Dio Möllers. Na deze eerste Hazerswoudse acties trokken de bezoekers langzaam het initiatief naar zich toe.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na een kwartier spelen voor Kickers aanvaller Gerard. De scherpe voorzet van Timo van der Thiel vanaf de linkerkant werd door iedereen gemist en kwam op vijf meter van het doel voor de voeten van de geheel vrijstaande genoemde speler. De buitenspeler, matchwinner in de heenwedstrijd tussen beide clubs, had het vizier nog niet op scherp en kon de bal niet binnenlopen.

De tweede kans voor de bezoekers was wel raak. Na een hoekschop vanaf rechts kwam de bal bij de tweede paal op het hoofd van Brian van Vliet. Met een geplaatste tegendraadse kopbal liet Van Vliet doelman Luuk Enter kansloos.

Het duurde lang voordat Bernardus enigszins was hersteld van deze klap en Kickers ’69 bleef vooral gevaarlijk in de omschakeling. Na ruim een half uur spelen was de thuisploeg pas voor het eerst serieus gevaarlijk in de buurt van doelman Möller. Uit een vrije schop vanaf de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Hassan Knobbout, maar zijn inzet werd voor de lijn gekeerd. De rebound die volgde voor Schakenbos werd gehaast en hoog over geschoten.

Vlak daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Na een knappe actie van buitenspeler Gerard gaf hij een strakke lage voorzet en kwam de bal tegen de hand van een verdediger. Scheidsrechter Al-Sharabi floot direct en wachtte niet op de rebound, een strafschop volgde. Aanvoerder Tijs van der Hoorn ging achter de bal staan en schoot de bal recht door het midden feilloos binnen. Keeper Enter was kansloos. Tot de rust zouden beide ploegen niet echt gevaarlijk meer worden.

Direct na de hervatting was het Kickers aanvaller Gerard die de genadeklap uitdeelde. Na slecht uitverdedigen kwam de bal via een verdediger van Bernardus in de voeten van de vrijstaande sterkhouder. De grensrechter van Bernardus vlagde resoluut maar het signaal werd terecht niet overgenomen door de scheidsrechter. De rappe aanvaller wist wel raad met dit cadeautje, omspeelde doelman Enter en schoot vanaf een meter of vijfentwintig binnen in de korte hoek.

Verdedigend hadden de bezoekers het goed voor elkaar en de thuisploeg kon hier maar weinig tegenover stellen. Het gehavende Bernardus kon weinig inbrengen en het lukte het team van trainer Serge den Os nauwelijks om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Des te verrassender was het dan ook dat het volgende doelpunt toch door de thuisploeg werd gemaakt. Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg Bernardus enigszins gelukkig een vrije schop te nemen op de rand van het strafschopgebied. Van dichtbij werd de bal hard tegen de arm van verdediger Straathof aangeschoten, het appelleren van de spelers van de thuisploeg deed de rest. Aanvaller Schakenbos krulde de hierop volgende vrije trap perfect om de muur en schoot daarmee de 1-3 binnen.

Bernardus kreeg weer wat hoop en direct bracht trainer Den Os verse krachten in. Even leek het misschien nog spannend te kunnen worden, maar de in het zwart spelende bezoekers lieten zich niet gek maken. Het spel werd rommeliger, beide teams wisten weinig meer te doen met de kleine kansjes die ze nog kregen. En daarmee eindigde de wedstrijd in een relatief eenvoudige overwinning voor de bezoekers.

Kickers ’69 is er nog niet en heeft nog een lastige uitwedstrijd voor de boeg tegen de aanstaande kampioen SJC, op de slotdag, en een thuiswedstrijd tegen SVO Buytenpark. Afhankelijk van de uitkomsten van die wedstrijden is er misschien nog wel wat mogelijk voor Bernardus maar dan zal het zelf de rug moeten rechten. Dan moeten in ieder geval de dorpsderby tegen Hazerswoudse Boys en de uitwedstrijd bij DVC in Delft worden gewonnen. Het wordt wellicht nog even spannend in de vijfde klasse A al heeft Kickers ’69 vandaag een enorme stap richting nacompetitie gezet en de beste papieren voor de laatste plek in de nacompetitie.

Bernardus – Kickers ’69 1-3 (0-2). 18. Van Vliet 0-1, 35. Van der Hoorn 0-2 (strafschop), 53. Gerard 0-3, 74. Schakenbos 1-3.

Bernardus: Luuk Enter, Wesley van Tol, Joost de Groot, Max Rijnbeek, Remko van der Werff, Michael Vermeulen, Hassan Knobbout, Jeffrey van der Heiden, Rohan Abeysekera, Luca Tor, Rens Schakenbos

Kickers ’69: Dio Möllers, Mike Straathof, Hessel den Hoed, Chendo van de Weijden, Carlos Gerard, Tijs van der Hoorn, Kevin Ekelschot, Brian van Vliet, Milan Otgaar, Adriaan Roos, Timo van der Thiel

Must Read