woensdag, juli 17, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand december: Van der Valk Hotel Leiden

LAV-sponsor van de maand december: Van der Valk Hotel Leiden

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Frans Schohaus, General Manager van Van der Valk Hotel Leiden, bij veel Leidenaren ook wel bekend als Het Haagsche Schouw.

Frans, om te beginnen, wat is jouw binding met het amateurvoetbal in de regio en heb je ook een favoriete voetbalclub in het betaalde voetbal ?

Frans: ,,Ik ben opgegroeid in Voorschoten en heb gehandbald bij HVV ’70.  Ik heb zelf niet gevoetbald, maar mijn zoon wel. Hij heeft tot en met de A-junioren bij Voorschoten ’97 gespeeld. Ik kijk wel graag naar voetbal en heb in het verleden een paar jaar samen met mijn zoon een seizoenkaart van Ajax gehad. Mijn ouders zijn opgegroeid op de Middenweg in Amsterdam, vlakbij het oude Ajax-stadion De Meer, dus de liefde voor Ajax is mij met de paplepel ingegoten kun je wel zeggen.”

We kunnen er niet omheen, de coronacrisis. Hoe zijn jullie daarmee omgegaan en nu nog?

Frans: ,,Dit  is natuurlijk ook voor ons een lastige periode, maar Van der Valk heeft een langdurige horecageschiedenis. Ik ben zelf, samen met mijn vrouw Ingrid (foto hieronder), sinds 1984 hier werkzaam en we hebben wel vaker met tegenslagen te maken gehad. Wij kijken vooral naar de langere termijn en we zullen hier echt wel weer bovenop komen. In vergelijking met de kleinere horecabedrijven, waarbij sommigen het water echt tot aan de lippen staat, mogen wij misschien nog niet eens klagen. Ik ken verhalen van collega’s die noodgedwongen hun huis in de verkoop hebben gezet, dat is natuurlijk een hard gelag als je jarenlang keihard hebt gewerkt. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar deze periode achter ons laten. Daar snakt iedereen naar.”

De Kerstdagen staan voor de deur. Het restaurant is gesloten, maar Van der Valk Hotel Leiden biedt zijn gasten een alternatief aan begrijp ik?

Frans : ,,Dat klopt.  Speciaal voor de Kerstdagen bieden wij een  Kerstbrunchbox to Go (voor bijzonderheden, zie onderaan dit artikel) aan op Eerste en Tweede Kerstdag én op de dag na Kerst, op zondag 27 december dus. Voor kinderen hebben we een speciale Kidsbox. Helaas mogen we inderdaad geen restaurantgasten ontvangen, maar op deze manier hopen we onze klanten toch van dienst te kunnen zijn.”

Zie ook: https://www.hotelleiden.nl/valk-to-go/

Frans, tot slot, hoe is Van der Valk Hotel bij  LeidenAmateurVoetbal betrokken geraakt?

Frans:,, Ik ben op uitnodiging van Marike de Jong van Marike.life, die hier letterlijk om de hoek zit, een keertje meegegaan naar een businessclubavond van LeidenAmateurVoetbal en had daar een goed gevoel aan overgehouden. We zijn toen op bezoek geweest naar de KNVB in Zeist, waar we van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond een uitgebreide voorlichting kregen over de VAR.

Erg leuk om een keer van binnenuit te zien wat daar achter de schermen gebeurt en dan merk je ook dat het voor scheidsrechters niet altijd even makkelijk is om de juiste beslissing te nemen. Daarnaast staan wij natuurlijk sympathiek tegenover de doelstellingen van LeidenAmateurVoetbal en zijn we met veel plezier deze samenwerking aangegaan’’, aldus Frans tot besluit.

Kerstbrunch To Go

De royale kerstbrunch box bestaat uit:

 • Kerststolletje
 • Croissant met jam & roomboter
 • Chocoladebroodje
 • Waldkorn brood met carpaccio
 • Wrap gevuld met gerookte zalm en heksenkaas
 • Roombroodje met bosvruchten
 • Gekookt ei
 • Yoghurt met granola en compote
 • Parmaham met meloen
 • Sinaasappelsap

Prijs per box is € 39,50 voor 2 personen.

Er is ook een speciale brunchbox voor de kids! De box bestaat uit:

 • Croissantje met jam/nutella
 • Chocolade broodje
 • Gekookt ei
 • Donut
 • Roombroodje met aardbei
 • Fruitsalade
 • Caprisun
 • Verrassing

De kidsbox kost  € 12,50 p.p.

Vanaf 2 personen kunt u een Kerstbrunch To Go bestellen. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u hiervoor direct een betaallink per mail.

U kunt online bestellen tot de dag voor ophalen tot 16:00 uur .

LET OP: Vermeld uw kenteken in het opmerkingenveld tijdens het bestelproces, dan brengt ons personeel de brunchbox naar uw auto.

U kunt uw bestelling op vrijdag, zaterdag of zondag afhalen op het door u gewenste tijdstip op onze speciaal ingerichte Valk To Go parkeerplaats bij de ingang.

Wilt u ook een lekker flesje Prosecco bij uw brunchbox? Deze kunt u bij afhalen nog extra bijbestellen:

 • Klein (0,2l) €5,50
 • Groot (0,75l) €10,50

Voor meer info, bezoek de site: https://www.hotelleiden.nl/

Adres: Haagse Schouwweg 14, 2332 KG  Leiden

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read