maandag, juli 22, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand maart: Ton Paulides Hypnotherapeut/ Relatietherapeut

LAV-sponsor van de maand maart: Ton Paulides Hypnotherapeut/ Relatietherapeut

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften), moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiderdorp op bezoek bij Ton Paulides, Hypnotherapeut/NLP-counselor.

Ton, kun je wat vertellen over jouw eigen voetbalverleden en wat is jouw betrokkenheid met voetbal in de Leidse regio?

 ,, Ik ben opgegroeid in een katholiek gezin in Leiderdorp.  Als je dan als jongetje lid van een voetbalclub wilde worden, dan werd je door je ouders aangemeld bij Meerburg. Nee, niet bij RCL, maar Meerburg omdat dat een katholieke vereniging was. De Rkvv  Meerburg inderdaad. Zo ging dat in die tijd. Dat is  tegenwoordig anders en kiezen ouders voor een club uit de buurt. Je had toen ook toernooien waaraan alleen katholieke voetbalclubs aan meededen, zoals een Rksv DoCoS uit Leiden. Ik heb tot mijn 16e jaar bij Meerburg gevoetbald en ben toen gaan basketballen bij BV Leiderdorp. In mijn beleving was het voetbal heel vaak afgelast en heb toen gekozen voor een binnensport. De laatste jaren was ik ook een trouw bezoeker van de wedstrijden van Meerburg, met name toen mijn neven Levi en Milan Paulides in het eerste speelden. Een paar jaar terug ben ik trouwens toch bij RCL terechtgekomen. De toenmalige trainer van RCL, Stefan Luykx, vroeg mij om hem te assisteren als mental coach van de spelersgroep en heb dat met veel plezier gedaan.”

Ton, kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jouw bedrijf?

 ,,Ik ben jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs. Ik heb dat met ontzettend veel plezier gedaan, maar de toenemende regelgeving in het onderwijs begon ging me steeds meer tegen te staan. Ik heb daarom in 2009 besloten, ik was toen schoolleider op de Koningin Juliana School in Leiderdorp, om het onderwijs te verlaten. In die jaren daarvoor had ik een opleiding gevolgd in neurolinguïstisch programmeren (NLP), een techniek die erop gericht is om communicatie, zowel intern als extern, te verbeteren en daar wilde ik graag ik iets mee doen. Ik kreeg in die tijd een aanbod van Weber Koeltechniek om  daar als P&O-functionaris aan de slag te gaan. Ik heb dat gedaan en ben daarnaast ook met mijn eigen praktijk begonnen. Eerst als NLP-therapeut en later ook als hypno- en relatietherapeut. In dit werk kan ik me helemaal focussen op het coachen van individuen en dat vind ik geweldig om te doen. Het idee van NLP is dat niet het probleem, maar de mogelijke oplossingen centraal staan. ‘Kijk naar de mogelijkheden’, is dan ook mijn devies. Via het gesprek en oefeningen komen cliënten bij hun rust en bij de oorsprong, om uiteindelijk bij de oplossingen van hun vraagstuk te komen,”

Ton, tot slot, hoe ben je zelf  met LeidenAmateurVoetbal in aanraking gekomen?

 ,,De kinderen van Hennie Kanbier en van mijn vrouw Elles en mij zaten bij elkaar op school en ik ben toen met Hennie op het schoolplein in gesprek geraakt. Als je met Hennie praat, dan heb je het al snel over voetbal. Zo heb ik LeidenAmateurVoetbal leren kennen en sindsdien volg ik LAV. Ik vind het heel mooi om te zien hoe de mensen van LeidenAmateurVoetbal hun ziel en zaligheid in hun werkzaamheden steken en hun passie volgen. Wat mij betreft hoop ik nog jullie nog lang te kunnen blijven ondersteunen’’, aldus Ton tot besluit.

 Website: www.tonpaulides.nl

  • NLP-Counseling
  • Hypnotherapie
  • EMDR
  • EFT Relatietherapie
  • Wandelingcoaching
  • Coaching bedrijven/Organisatie-
  • Inner Child
  • Behandeling van een Burn-Out

Contact

Praktijkadres: Hoofdstraat 1-3, 2351 AA Leiderdorp

Must Read