donderdag, juli 18, 2024
HomeLaatste nieuws*Slotwoord LAV seizoen '23-'24 (herstart 12 augustus !!) en voor iedereen: geniet...

Slotwoord LAV seizoen ’23-’24 (herstart 12 augustus !!) en voor iedereen: geniet van de zomer en elkaar!

-

Vorige week werden de laatste drie duels gespeeld in de nacompetitie voor promotie of lijfsbehoud. Daarbij waren regioclubs EMM’21, Zwammerdam en Meerburg nog betrokken. Voor de Veners liep de finale helaas niet goed af en dus volgde degradatie naar de derde klasse. Zwammerdam speelde al op dat niveau en kreeg het voor elkaar zich te handhaven. Meerburg moest tot het gaatje gaan, maar dwong uiteindelijk promotie af. Ook de Zoeterwoudenaren komen daardoor uit in de derde klasse in het seizoen ’24-’25.

Met dat slotweekend kwam er voor LAV ook bijna een einde aan dit seizoen en dan blikken we elk jaar even terug en vooruit. Daarbij zoomen we eerst even in op de clubs die wij weer met veel plezier volgden. Waren er nog meer successen buitenom de genoemde geslaagde missies en waar liep het minder af? Als we in Leiden beginnen dan mag gesteld worden dat het een moeizaam seizoen is geweest. LSVV’70 vormde in de vijfde klasse een uitzondering door promotie te bewerkstelligen en terug te keren naar de vierde klasse. DoCoS en Sporting Leiden ploeterden zich door het seizoen heen, maar at the end kwam het alsnog goed als we het hebben over handhaving. DoCoS voorkwam mogelijke averij door zich op de slotdag veilig te spelen, terwijl Sporting een uitstekende nacompetitie speelde en er eigenlijk alsnog sprake mocht zijn van een knappe prestatie. Roodenburg en Football Factory komen volgend seizoen in dezelfde klasse uit als dit seizoen. Dat geldt ook voor LFC, maar het ziet er naar uit dat voorheen FC Boshuizen niet langer meer zal spelen in Leiden Zuid-West. Waar wel is op dit moment onbekend. Lugdunum tenslotte degradeerde naar de vierde klasse en zag het gros van de spelers vertrekken en valt terug op oudgedienden.

Kijken we buiten de stadsgrenzen dan kon er feest worden gevierd bij Koudekerk en Teylingen. De ploeg van Jarno Verweij speelde nog niet heel lang geleden in de vierde klasse en werkte zich meer dan knap op tot de tweede klasse. Hulde. De Sassenheimers misten de titel eerder op een haar na, maar nu lukte het wel de concurrentie voor te blijven. De titel kwam de roodzwarten ook toe. Jammer genoeg viel MMO binnen een seizoen weer terug naar de vijfde klasse en Woubrugge leverde eveneens terrein in. De zondagtak van Voorschoten’97 stopte met degradatie en zo ging het boek, na ook veel mooie jaren, definitief dicht op Adegeest voor wat betreft het zondagvoetbal.

Ons team zag honderden duels. Goede, beklijvende, slechte, spannende en interessante wedstrijden. Vaak in de kou, met regen en/of harde wind. Gelukkig was het soms ook beter gesteld met de werkomstandigheden, maar we lieten de clubs niet in de kou staan. Het aantal foto’s was weer groter dan vorig seizoen. Er kwamen werkelijk schitterende plaatjes voorbij. Soms waren woorden eigenlijk overbodig. Ook was er vrijwel elke week een samenvatting van een wedstrijd, dikwijls zelfs twee van onze eigen hand. Daarnaast kregen we de hulp van Studio Alphen en 0172 Sport en andersom hielpen wij onze collega’s ook graag. Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel.

In de schaduw van het voetbalgebeuren stond menselijk verdriet. Onze cameraman Hans Stauttener overleed in mei en die klap kwam hard aan bij ons team. Hans was een prettige collega en was altijd bereid LAV te helpen. Zijn inbreng zullen we nooit vergeten. RIP Hans!

Bij tal van clubs die we volgen werd er ook regelmatig melding gemaakt van het wegvallen van trouwe clubmensen die veel betekend hebben voor hun club. Het is ondoenlijk om hen allemaal bij naam te noemen, maar ons team heeft getracht in de diverse rubrieken hen te benoemen en te eren. Bij LAV is ruimschoots ruimte voor een lach en een knipoog, maar zeker ook voor een traan. Daar staan wij voor want hoe leuk we het ook vinden om het regionale amateurvoetbal te volgen, sluiten van de ogen voor leed doen wij niet.

Ook nog een woord van dank aan onze oudste medewerker, hoewel het team daar nooit iets van heeft gemerkt. Hij wil het niet, maar gelukkig heeft hij niet de eindregie. Cees Mentink is gestopt met de rubrieken ‘Langs ’t lijntje’ en ‘Lopend Vuurtje’ nadat hij eerder na 250 edities de brui gaf aan ‘Oude clubhelden’. Cees heeft ontzettend veel betekend voor LAV en onnoemelijk veel werk verricht op een wijze die alleen hij zo heeft kunnen neerzetten. Niet getreurd echter; er staan weer andere toppers op. En niet minder prettig; Cees heeft nog geen afscheid genomen van LAV. Daarover later meer. Voor nu en uit het hart: Cees (en Els, die Cees altijd zijn gang liet gaan), ontzettend bedankt voor jouw inzet, passie, enorme toewijding en de wijze waarop je LAV hebt vertegenwoordigd. Een ware Ambassadeur! En last but not least: Team LAV, ik ben apetrots op jullie, stuk voor stuk!

En zo zijn we aan het einde gekomen van het seizoen. Een boeiend seizoen waarin LAV getracht heeft alle aangesloten clubs weer in het zonnetje te zetten. Een wedstrijd die puur slecht was, werd door ons niet als boeiend omschreven. We houden ons wel bij de feiten, maar altijd met een positieve insteek. De aandacht gaf ons team niet enkel met wedstrijdverslagen, foto’s, beelden en interviews. Onze podcast kwam ook van de grond en daarin kregen alle clubs ook weer regelmatig aandacht. Inmiddels hebben we vier verschillende podcasts en trachten we voor een ieder wat wils te brengen. Zo ook met de rubrieken Langs ’t Lijntje en Lopend Vuurtje. En zo was er nog veel meer en ons team deed het met heel veel plezier. Achter de schermen werken we al toe naar een nieuw seizoen waar we andermaal stappen vooruit willen zetten in onze professionalisering. Daarover later meer. Kijk gerust ook nog even naar de mogelijkheden om tikkievriend, donateur, sponsor of businessclub te worden. We hebben elkaar nodig, ook in de toekomst. En handjes kunnen we ook altijd gebruiken! Je bent van harte welkom in ons team.

Voor nu een hele fraaie en zorgeloze (sport) zomer gewenst. En bovenal: blijf kerngezond en bij ons!

Note redactie: Ons redactieadres blijft open, maar er wordt niet eerder gepubliceerd dan weer op maandag 12/8. Wel zal de indeling van de competitie worden geplaatst en meer relevante informatie vanuit LAV.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read