zondag, juli 21, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels sluit geslaagd seizoen met flinke nederlaag af

FC Rijnvogels sluit geslaagd seizoen met flinke nederlaag af

-

Derde divisie (zaterdag)- ,,Zoals het klokje op De Kooltuin tikt, tikte het nergens. Thomas bedankt!” Met een groot spandoek wuifde FC Rijnvogels zaterdag de naar Quick Boys vertrekkende coach Duivenvoorden uit. Daarnaast zorgden vuurwerk, slingers en een springkussen voor een feestelijke ambiance. Tussen de lijnen viel er voor de roodhemden echter weinig te vieren. Het voor lijfsbehoud strijdende Excelsior’31 weigerde mee te werken aan een Katwijks feestje en trakteerde de thuisploeg op een flink pak slaag: 0-4.

Ondanks de nederlaag handhaafde Rijnvogels zich op de vijfde plek: een knappe prestatie van de vorig seizoen gepromoveerde ploeg. Tegen Excelsior gaven de Kooltuin-bewoners echter niet thuis. De bezoekers toonden meer strijdlust en hadden in de openingsfase ook het geluk aan hun zijde. Zo leverde hun eerste serieuze doelpoging een treffer op, terwijl twee pogingen van Rijnvogels-flankspeler Virgil Tjin-Asjoe het aluminium troffen.

Na de openingsgoal van handenbinder Steff Kaptein verdubbelde de achter de Katwijkse defensie opgedoken Simon Seppenwoolde halverwege de eerste helft de voorsprong voor de gasten uit Rijssen. Vlak voor rust moesten zij evenwel een tegenvaller incasseren, toen hun aanvoerder Coen Vloedgraven na een overtreding op de volgens de arbiter doorgebroken Roy van Leeuwen rood zag.

De numerieke meerderheid leidde in het vervolg van het treffen wel tot een flink veldoverwicht voor de equipe van Duivenvoorden, maar niet tot succes. Integendeel, de er lustig op los counterende bezoekers bezorgden Rijnvogels door treffers van opnieuw Kaptein en invaller Givan Werkhoven de grootste nederlaag van het seizoen. De na de pauze voor de geblesseerde Neville Ogid Nwankwo (hersenschudding zo bleek later, red.) ingevallen Sieb Rutgers verzuimde in de slotfase nog een beetje de Katwijkse eer te redden. Zijn strafschop, toegekend na hands van een verdediger, werd door doelman Anthony van Zaltbommel gekeerd. De misser paste in het beeld van de wedstrijd. Het zat er ditmaal voor Rijnvogels gewoon niet in…

FC Rijnvogels – Excelsior’31  0-4. 7. Kaptein 0-1, 20. Seppenwoolde 0-2, 68. Kaptein 0-3, 74. Werkhoven 0-4.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (62. Dobbe), Michel. Nwankwo (46. Rutgers), Van Paasen (85. Massaoudi), Bijen, De Beste, Van Montfort (85. De Haas), Van Leeuwen, Reyneveld (62. Jansen), Tjin-Asjoe.

Foto’s: Piet van Kampen

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read