zondag, juli 21, 2024
HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsRijnvogels vliegen over IJsselmeervogels heen (plus podcasts)

Rijnvogels vliegen over IJsselmeervogels heen (plus podcasts)

-

Derde divisie A (zaterdag)- Zes jaar geleden stond FC Rijnvogels ook met 2-0 voor. Toen liep het in de blessuretijd een blauwtje op tegen De Rooien die zaterdagmiddag in het grijs opereerden (3-4). Nu een grijze muis ten opzichte van het team dat toen winnend De Kooltuin verliet. Victor van Montfort heeft daar geen weet van. Dat was ruim voor de tijd van de Man van de Wedstrijd op speeldag 13. Hoewel, er waren vele kandidaten want de 3-0 zege op de Vogels van de boorden van het IJsselmeer werd een collectieve prestatie. Geen speler verzaakte en er werd keihard gewerkt. Een van de beste wedstrijden kan in de notulen worden genoteerd.

Waren de Katwijkse Vogels zo goed of hadden de vogels uit Bunschoten/Spakenburg een mindere dag? Van Montfort heel diplomatiek: ,,Ik denk dat wij een betere dag hadden. We zijn de laatste weken goed bezig en hebben nu tien punten uit de laatste vier wedstrijden behaald. Deze werden gesprokkeld tegen de bovenste ploegen en we zijn allang uit onze dip. De overwinning was dik verdiend te noemen want wij hebben meer kansen gehad en goed gevoetbald. Na de 2-0 heb ik nooit het gevoel gehad dat we zouden verliezen. Als we het na de rust goed zouden blijven doen zou het zeker goed komen”, sprak de man die niet scoorde maar wel een prima pot speelde.

Een schaduwzijde viel echter neer op de toch al natte en grauwe Kooltuin. Kasper Michel, de verdediger in vorm, kopte na een corner van Tom Bijen de 1-0 binnen maar raakte daarbij ernstig geblesseerd. In het ziekenhuis zal aan het licht komen wat de schade is. In eerste instantie werd gedacht aan een gebroken neus of jukbeen maar dat was op dat moment nog niet duidelijk. Feit is dat hij noodgedwongen in de ziekenboeg gezelschap zal houden van Maarten Reyneveld, Roy van Leeuwen, Dennis Bakker, Sieb Rutgers en Nino Roffelsen. Jesse Driebergen is ook nog niet wedstrijdfit voor het vlaggenschip.

Het team dat wel in de wei kwam heeft het beste uit zichzelf gehaald. Al was het in de beginfase IJsselmeervogels dat het meest gevaarlijk oogde met vooral veel snelle aanvallen over rechts. Enkele mogelijkheden bleven echter onbenut. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek echter dat de Katwijkers goed voetballend minimaal de gelijke waren en dit werd na een half uur uitbetaald door de 1-0 van benoemde Michel. Dat de 2-0 viel was het gevolg van doorzetten. Een voorzet van Nabil Haddadi werd bij de tweede paal slecht verwerkt, Vincent Noordam bracht vallend de bal uit een scrimmage terug en Tom Bijen was er als de kippen bij om af te ronden.

De tweede helft bracht het beste van Katwijkse zijde. Fraaie combinaties leverden echter nog geen rendement op. Anderzijds was het oppassen geblazen voor de tegenstoten van de bezoekers die pech hadden dat een vrij trap boven Pim van der Plas uiteen spatte. Overige mogelijkheden van de bezoekende Vogels werden om zeep geholpen of door de roodzwarte degelijke afweerlinie verijdeld. Het was invaller Willem Schonenberg die na een corner de allesbeslissende 3-0 achter Julian Prinsen schoot en daarmee de zege op zeker veilig stelde. Trainer Dogan Corneille riep hem bij zich voor een speciale knuffel. Juist omdat de ingevallen verdediger na herstel van Neville Ogidi Nwankwo naar de reservebank was verwezen. He bleef uiteindelijk blij 3-0 en dat was gezien de kansenverhouding zeker niet geflatteerd.

Scoreverloop. 30. Michel 1-0. 39. Bijen 2-0. 70. Schonenberg 3-0.

Opstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever (89 Macrander), Igidi Nwankwo, Michel (31. Schonenberg), Scholten, Van Paasen, Bijen, Haddadi, Noordam (87 Ritgers), Van Montfort, Mercera (89. De Jong).

Piet van Kampen.

Beluister hier de bevinding van Remco Mentink en een vraaggesprek van hem met Willem Schonenberg.

 

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read