zondag, juli 21, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing derde divisie A: Hercules- FC Rijnvogels

Voorbeschouwing derde divisie A: Hercules- FC Rijnvogels

-

Zo speelt Hercules tegen Ajax en maakt furore door de Amsterdammers uit de strijd om de KNVB beker te stoten, iets dat tot over de landgrenzen opzien baarde, en zo gaan de Katwijkse Vogels naar Utrecht om deze stuntploeg partij te bieden. Het gekke is echter dat het team van trainer René van der Kooij die volgend seizoen Rijnsburgse Boys onder zijn hoede heeft tot op heden een bescheiden middenmoter in de Derde Divisie A is. Zij vergaarden een puntje minder dan de FCR maar hebben nog een optreden tegoed. Bij winst van de thuisclub wippen zij over de roodzwarten heen.

Een vervelend gegeven is dat voor de Katwijkers, waar de onlangs aangetrokken interim-trainer Stefan Roodakkers het vlaggenschip op koers moet houden, op de zondag uitwedstrijden geen zegen rust. Nog nimmer werd het vijandelijke net gevonden en de vorm was ook ver te zoeken. Tijd om met deze korte negatieve traditie te breken. Hercules op zoek naar eerherstel na de 4-0 nederlaag bij IJsselmeervogels en FC Rijnvogels wil de nare bijsmaak van de geflatteerde 0-3 nederlaag tegen SC Genemuiden van zich afspelen en het zoet der overwinning weer eens proeven. Na twee nederlagen op rij tegen toppers wat puntjes erbij voor een goed gevoel in de middenmoot. Overigens, de thuiswedstrijd tegen Hercules werd met 1-3 verloren dus revanchegedachten zullen zeker op zijn plaats zijn. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read