woensdag, juli 17, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCVoorbeschouwing eerste klasse C (+ interview), zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing eerste klasse C (+ interview), zaterdag 9 maart

-

Valken’68- Wippolder

Zo stijg je een aantal plaatsen en komt zelfs op plek twee uit en zo daal je door een nederlaag vier plaatsen op de ladder. Het is de eerste klasse in een notendop. Valken’68 ging vol goede moed richting Leiden om revanche te nemen op LFC, maar dat lukte van geen kant. De Valkenburgers hadden enkel in het laatste kwartier van de eerste helft recht op meer, maar voor het overige was het simpelweg niet goed genoeg. Soms kwam het zelfs tam en mak over en zo kennen we Valken’68 niet. De thuisnederlaag tegen LFC kon niet worden uitgewist, maar zaterdag liggen er wel weer nieuwe kansen om juist de lift omhoog andermaal te vinden. Koploper Wippolder, j.l. zaterdag met 3-2 te sterk voor Die Haghe na wel tweemaal op achterstand te hebben gestaan, is de opponent op ’t Duyfrak. Een forse uitdaging dus voor de volgelingen van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel, maar misschien is de ploeg uit Delft juist wel de ideale tegenstander. In de eerste confrontatie wonnen de Valkenburgers overtuigend met 2-6. Op 14 oktober scoorden Samet Arikan (3), Bas van Delft (2) en Jelle van den Oever voor de geelroden. Vorig seizoen werd het zelfs 2-7 voor Valken’68, terwijl het thuis ook al aan het langste einde trok: 1-0.

Voorschoten’97- LFC

LFC mopperde na het gelijke spel uit bij Honselersdijk (2-2). Er waren in de ogen van de Leidenaren twee punten verkwanseld. Mede door een rode kaart van Soufiane Boukhidous werd een voorsprong verspeeld. De aanvaller begreep niets van die uitsluiting en werd aan diverse kanten ondersteund. De duur van zijn schorsing is nog niet duidelijk, maar de aanvaller ontbrak in elk geval afgelopen zaterdag. Zijn ploeg deed het echter prima en won gedecideerd van Valken’68 zonder de pannen van het dak te spelen, maar wel opereerde de formatie van Roberto Escudero als een team en dat helpt. Dit keer staat er een nieuwe derby op het vuur. Daarin wil Voorschoten’97 de eerder geleden nederlaag wegspoelen. Deze week sprak onze redactie met Derk Reinders, onder meer over de naderende derby. Hierbij terug te lezen (geplaatst in het Leidsch Dagblad).

Uitdagingen bij Voorschoten’97 en straks Noordwijk

Tot nu toe speelde Voorschoten’97 twee derby’s en in beide gevallen moest de tegenstander gefeliciteerd worden. Op de zestiende speeldag komt LFC naar sportpark Adegeest voor de derde wedstrijd tussen streekgenoten. Zowel Voorschoten’97 als LFC wonnen afgelopen weekend. De Leidenaren kregen Valken’68 eronder en schaarden zich in de top van het klassement. De ploeg van Jeffrey Frijters versloeg Honselersdijk en begint afscheid te nemen van de onderkant van de ranglijst. Het kan niet anders dan een boeiend duel worden, zo meent ook linksback Derk Reinders (20). ,,In de uitwedstrijd kwamen we nog op voorsprong, maar het duel kantelde en we werden in fases overlopen. Het werd uiteindelijk 4-2 voor LFC. We verkeerden toen niet in onze beste fase. Pas voor de winterstop ging het beter lopen, hoewel de resultaten nog wat achterbleven. Op de een of andere manier zat het niet goed met de teamgeest en konden we niet altijd op elkaar rekenen. Dat is absoluut veranderd, mede door ons trainingskamp. Na de onnodige nederlaag tegen Nootdorp hebben we zeven punten gepakt in drie wedstrijden. Die lijn willen we nu doortrekken. Voorschoten’97 heeft zeker geen ploeg om te degraderen of nacompetitie te spelen voor lijfsbehoud. We hoeven voor geen tegenstander onder te doen.”

De student natuurkunde in Leiden is bezig aan zijn derde en laatste seizoen in de hoofdmacht van Voorschoten’97. ,,Ik ben ooit begonnen bij het toenmalige VV Leiden. Mijn vader heeft toen, ik was een jaar of 12, de stap gezet om mij in te schrijven bij mijn huidige club. Hij meende dat ik best talent had en daar kwam ik later pas zelf achter toen ik eenmaal uitkwam in selectieteams. Uiteindelijk heb ik geen dag spijt gehad van de keuze voor deze club en daarnaast woon ik in de Stevenshof dus zo gek was de stap ook weer niet. Vorig jaar kwam Noordwijk in de lucht en ik heb daar ook een gesprek gehad. Enkel was ik van mening dat ik er nog niet klaar voor was. Net als vorig seizoen miste ik de eerste wedstrijden door een blessure en dan sluit je aan achterin de rij. Door weer fit te worden, kreeg ik mijn basisplaats terug en ik denk ook dat ik ondertussen stappen heb gemaakt. De tweede divisionist meldde zich weer en ik heb de keuze gemaakt om daar te gaan spelen. Dat heeft niets te maken met Voorschoten’97, want ik heb het hier nog steeds heel goed naar mijn zin. Ik ben echter wel een speler die wil zien waar zijn plafond ligt.”

Bij Noordwijk gaat de selectie er aardig anders uitzien en Reinders volgt de club al nadrukkelijk. ,,Spelers aan de linkerkant zijn schaarser en ik kan naast linksback ook links centraal uit de voeten. Door mijn lengte heb ik op die positie ook meer gespeeld. Het zal zaak worden om dat niveau te gaan pakken, het is toch drie stappen vooruit. Het vertrouwen heb ik dat ik daar kan slagen. Voor nu richt ik me vanzelfsprekend volledig op mijn huidige club. Het gaat nog een heel interessant seizoen worden in de eerste klasse waarin de verschillen ongekend klein zijn. Het treffen van zaterdag willen we aangrijpen om verder te stijgen op de ladder. LFC heeft individueel sterke spelers, maar wij kunnen voetballend ook prima mee in deze klasse. We zijn op stoom geraakt en verheugen ons op de komende tegenstander. Ik weet dat ze met de gebroeders Bekooij en Ahmed Vandi een prima voorhoede hebben, maar met vijf man achterop kunnen we ons zeker wapenen. Een mooie graadmeter voor de ploeg en voor mij en daar krijg ik er straks nog veel meer van. Daar heb ik ook veel zin in en dan zie ik wel of er daarna nog meer in zit.”

Nog even meer weten over de heenwedstrijd tussen deze regioclubs? Zie:

Frivool LFC doet aan klantenbinding tegen Voorschoten’97

Overige wedstrijden: Forum Sport- Honselersdijk, Die Haghe- RKDEO, FC Skillz- Nootdorp, Den Hoorn- VELO.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read