zondag, juli 21, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Wesley Storm wil ontbrekend puzzelstukje zijn bij Voorschoten'97

Wesley Storm wil ontbrekend puzzelstukje zijn bij Voorschoten’97

-

Gedurende de maand juli tot en met eind augustus levert LAV een wekelijkse bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een zogeheten zomereditie waarin er een greep is genomen uit verkaste spelers binnen het regionale voetbal. Deze maand zullen deze interviewtjes ook nog eens terug te vinden zijn op deze website. Wellicht heb je het immers gemist i.v.m. vakantie of lees je deze krant niet. We starten vandaag met een gekomen doelman bij de zaterdagtak van Voorschoten’97, te weten Wesley Storm.

Eerste doelman Alessandro Kwant vertrok naar Ter Leede en eersteklasser Voorschoten’97 zag Wesley Storm en Mohammed Ben Zlaouia (FC Boshuizen) juist komen. Zij zullen samen met Stephan van der Niet moeten gaan bepalen wie er eerste keus zal worden. Storm stapte vol vertrouwen over van SVC’08 naar sportpark Adegeest. ,,Ik loop nooit weg voor concurrentie en het is ook enkel gezond om onderling de strijd aan te gaan. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag onder trainer Jeffrey Frijters speel. Hij was mijn trainer bij SVC’08 en gaf aan mij graag mee te willen nemen. Wij hebben een prima klik en het bevalt mij zeer dat hij recht door zee is. Zo zal hij straks ook zijn keuze gaan maken. Ik heb er in elk geval heel veel zin in. Bij SVC heb ik mijn plezier weer terug gekregen, want dat ben ik een tijdje kwijt geweest. Mijn eerste contacten bij mijn nieuwe club zijn aangenaam te noemen en ik wil met mijn Haagse bluf de groep helpen aan aansprekende resultaten.”

Voorschoten’97 eindigde in het afgelopen seizoen als zesde en dat viel enigszins tegen. Thuis verliep het veelal  crescendo, maar in uitbeurten gaf de ploeg van Jonathan Jonk te vaak niet thuis. ,,Ik heb de club vanaf pakweg januari, toen duidelijk werd dat dit mijn nieuwe club zou worden, gevolgd en las vaak waar de achilleshiel zat van de ploeg. De groep blijft grotendeels in tact, hoewel het jammer is dat Ronnie Verplancke gestopt is.  Daar staat tegenover dat Loyd van der Wilden is terug gekomen en met hem hebben we voorin meer mogelijkheden. Ook sluiten er veel jonge spelers aan en ik denk dat ik met mijn coaching belangrijk kan zijn. Verder voetbal ik mee en doorzie gevaar. In de 1 op 1 sta ik ook mijn mannetje en met mijn bijna twee meter kan ik mij als doelman onderscheiden.”

Storm keepte in de zomer van 2017 nog bij FC Lisse in een oefenduel tegen Feyenoord. De Rotterdammers traden destijds op met spelers als Tyrell Malacia, Jean- Paul Boëtius, Erc Botteghin, Gustavo Hamer en Michiel Kramer. ,,Toen keepte ik heel lekker en zag het er goed voor me uit, maar ik raakte op het tweede plan. Uiteindelijk ben ik later bekeken door Erik Tammer, een van de oprichters van de Amerikaanse club Cincinnati Dutch Lions. Men zag het in mij zitten en ik ben het avontuur aangegaan. Ik heb daar bijzonder veel geleerd. Niet enkel als keeper, maar ook als mens heb ik mij daar verder kunnen ontwikkelen. Ik woonde in die tijd in een appartement met eerst een Zweedse speler en later een Spanjaard. Nog altijd kijk ik daar met plezier op terug. Ik ben sowieso wel een avonturier en een sociaal ingesteld persoon. Ik babbel makkelijk en ik wil me bij Voorschoten’97 laten gelden.”

De Hagenees trainde al een keer mee en zag zijn toekomstige team onlangs de Sportiff LAV Cup winnen. ,,Dat zag er bij vlagen goed uit, maar was wel aan het einde van een lang seizoen. Het zegt mij ook wel dat DSO, de uiteindelijke kampioen, met 3-0 van de mat werd geveegd. Er staat gewoonweg een prima groep en ik ga er alles aan doen om een van de puzzelstukjes te zijn om het geheel compleet te maken. Ik wil een puntenpakker zijn. Van mij mag het seizoen alweer beginnen.”

Naam: Wesley Storm

Woonplaats: Den Haag

Leeftijd: 25 (29 augustus 1997)

Voormalige club(s): Laakkwartier, FC Lisse, Cincinnati Dutch Lions, Jong ADO, Westlandia, SVC’08

Nieuwe club: Voorschoten’97

Note redactie: artikel geplaatst in de eerste week van juli

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read